2013. március 5., kedd

J. R. Ward: Halhatatlan szerető

Eredeti címe: Lover Mine (2010.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2010.)
Oldalszám: 863
Sorozat: Fekete Tőr Testvériség (FTT)
1.  J. R. Ward: Éjsötét szerető
2. J.R. Ward: Síron túli szerető
3. J. R. Ward: Megsebzett szerető
4. J. R. Ward: Életre keltett szerető
5.-6. J. R. Ward: Feloldozott szerető
7. J. R. Ward: Megbosszult szerető
Ára: 4499
Forrás: könyvtár
"A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között... John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz. Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen... J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad."

Fekete Tőr Testvériség #8

Bár a Megbosszult szerető egy kicsit (enyhén szólva) elvette a kedvemet a sorozattól, ettől függetlenül John könyvére nagyon kíváncsi voltam.
A néma fiú karaktere nagyon fájdalmas. Nem tudja kik a szülei, fiatalabb korában megerőszakolták, majd átalakul és beleszeret Xhex-be, de ez a szerelem reménytelennek tűnik. A nőt az előző részben elrabolták, így már sejteni lehetett, hogy a Halhatatlan szerető nem fog másról szólni, mint Xhex kiszabadításáról.

A történet több szálon fut, túl sok szálon. Egyes részeket nagyon untam, teljesen hidegen hagytak és legszívesebben átugrottam volna őket.
Szó van Johnról és Xhexről. A fiú teljesen odavan a nő eltűnésétől, de nem adja fel, hogy a nyomára bukkan majd. Mindeközben a nő fogságban van, de aztán sikerül megszöknie és felvenni a kapcsolatot a Testvériséggel. Innentől kezdve próbál talpra állni, John támogatja, az érzelmeiket végre nem titkolják egymás elől és sejteni lehet azért, hogy az ő száluk vége a happy end lesz.
Nagy szerepet kapott Qhuinn és Blay is. Ők képviselnék a "meleg szálat", vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg. Egyelőre semmi komoly nem történt köztük, de Blay nagyon odavan a pasiért és azért érezni lehet, hogy bár Qhuinn próbál harcolni önmagával, szerintem csak idő kérdése és meg fog törni. Az ő könyvükre nagyon kíváncsi lennék.
Lash is kapott egy komolyabb szerepet. Ő lenne Xhex elrablója, a gonosz.
Darius is visszatért pár oldal erejéig. Na, az ő szála éppúgy teljesen hidegen hagyott, mint Lashé.
Payne is kapott egy kisebb szerepet. Mivel a következő rész róla fog szólni, ez amolyan előfutára annak. Sokáig úgy voltam vele, hogy az ő története nem érdekel, de a végére ez megváltozott, kíváncsi lettem  könyvére.
És akkor volt még egy szál, ami olyan szinten untatott, hogy a felsorolásból is majdnem kifelejtettem.
Szóval ha az arányokat nézzük, lényegében 6 szálon futott a történet (ez piszok sok), de ebből a fele teljesen hidegen hagyott. :oS

De a Halhatatlan szerető újra meghozta a kedvemet a sorozathoz, amit a Megbosszult szerető lerombolt.

Kimondottan tetszett John és Xhex, valamint Qhuinn és Blay szála, Payne-é is lázba hozott, de a többit kihagytam volna.
Nagyon hosszúnak találtam a 863 oldalt. Az a baj az ilyen hosszú történetekkel, hogy nem egyszerű végig fenn tartani az olvasó érdeklődését. És ez Wardnak megint nem sikerült nálam. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha kivette volna a "felesleges" történeteket (tudom, nem azok, de számomra mégis), lett volna csak 3-400 oldal az egész, de az a lényeges dolgokkal.
Kicsit erősebbre értékelném, mint közepes, ugyanakkor el kell ismerni, hogy kb. a felét untam.
Ja igen, úgy érzem, hogy bár eddig az erotika fokozatosan háttérbe szorult, mintha ebben a részben újra előtérbe került volna.

4 megjegyzés:

  1. A Quinn-Blay könyv márciusban jön ki angolul:) Kicsit én is unom a sorozatot, de ezt a részt biztos, hogy elolvasom.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg? Q.-B. rész jön majd? Hű, erre kíváncsi leszek, remélem nem kell rá sokat várni magyarul. :o)

    VálaszTörlés
  3. Úh! Már ennyi résznél tartanak magyarul? Én még anno megvettem az első 4-et egy csomagban, tök olcsó volt csak azért, aztán még az elsőt sem olvastam el. Vhogy nem tudom rászánni magam, úgyhogy porosodik.

    VálaszTörlés
  4. Sőt, már van 9. és 10. rész is magyarul. :o) (Felszabadított szerető- Payne könyve; Újjászületett szerető- Tohr könyve)
    Szerintem az első rész kimondottan jó volt, nekem tetszett és nagy lendületet adott a sorozathoz. Mondjuk az is igaz, hogy az volt az első paranormális romantikus-erotikus könyv amit olvastam, lehet ez is közrejátszott abban, hogy bejött. Amúgy maga a sorozat kicsit hullámvölgyes. Van amelyik jobb, rosszabb, nagyon rossz, sokkal jobb, de összességében nem rossz. Mondjuk az is igaz, hogy egyre jobban úgy érzem, hogy nem tud 800-1000 oldalakban lekötni az írónő.

    VálaszTörlés