2013. március 4., hétfő

Mi az a 10 dolog, ami eszedbe jut a tavasszal kapcsolatban?

Kérdezz! Felelek! (38.)

Végre itt a tavasz! Süt a Nap, csicseregnek a madarak és bár még nem borult minden virágba, de hamarosan ez is be fog következni.

Mi az a 10 dolog, ami eszedbe jut a tavasszal kapcsolatban?

kép forrása
napsütés: imádom! A hosszú borongós, hideg nappalok után annyira jól esik a fény, a napsütés! Ilyenkor már csak attól fülig ér a szám, ha arra gondolok, vége a télnek, itt van végre a jó idő.
nevetés: nem tudom megfigyeltétek-e vagy egyáltalán nálatok is így van-e, de a tél lehangol, a tavasz viszont szinte doppingol. 
madárcsicsergés: imádom! Igaz, hogy tavasszal a mindenkit szeretek fázisban vagyok, még akkor se gurulok annyira dühbe, ha épp kutyasz.rba lépek (szeressünk mindenkit, tavasz van!), de ha csiripelő, egymást kergető madárkákba boltok, mindenkit úgy megölelnék. (Igen, tavasz van!)
jó idő: legjobban késő tavasszal, kora nyáron érzem jól magamat. Amikor még lehet flangálni farmerban, de már inkább pólót veszel fel, mint pulcsit. Az ilyen napokat szeretem! Meleg van, de nem kánikula, amikor minden leolvad rólad.
ébredő természet: szerintem annyira csodálatos, ahogy az évszakokkal változik a természet. Télen minden kopasz, elszürkült, de aztán hipp-hopp, jön a tavasz és tényleg minden feléled. Annyira szép ilyenkor a természet!
hosszú séták, kirándulás: fagyosszentek vagyunk mind a hárman, így mi lényegében beszorulunk a lakásba a hideg évszakban. Ilyenkor viszont imádunk hétvégente kirándulni, hosszú sétákat tenni, újra játszóterezni, jóval aktívabb napokat élünk. 
Húsvét: nálunk a Húsvét nem jelent egyet a locsolkodással, sőt, mi nem is tartjuk ezt az egyházi ünnepet olyan mértékben, viszont ilyenkor mindig van egy évek óta bevett szokásunk: ilyenkor megyünk az évben először állatkertbe! Imádom! És már alig várom, hogy láthassam a kiselefántot. ;o) 
pápá nagykabát: micsoda apró örömök az életben! :o) Utálom a téli kabátokat, viszont a tavasziakat igen. Lényegében azok közé tartozom, akik az elsők közt teszik el a télit, veszik elő a tavaszit, boldogan. 
pápá betegeskedés: legalábbis remélhetőleg. A telünk másról se szólt (mármint Gyerkőc szemszögéből), mint a szinte folyamatos nátháról, orrfolyásról, köhögésről, amolyan ovis betegségekről. Nagyon remélem, hogy a tavasz beköszöntével a betegeskedések száma csökkenni fog. 
fogyás: tudom, ez aztán nagyon illik a sorba. ;o) Ugyanakkor ezért is imádom ezt az évszakot. Ami télen felgurul, tavasszal legalább egy része legurul. ;oP 

2 megjegyzés:

  1. A tavasz örömei számomra:
    napsütés - a hétvége egyik csúcspontja volt, ahogy pulóveren keresztül melegített :)
    napfelkelte - mindig imádom, de ilyenkor a régen hallott madárcsicsergés még jobban megédesíti (alig várom az óraátállítást, hogy még többet lássak)
    virágok - főleg frézia és a tulipánok meg a krókusz meg a többi :)
    ruházat - le a kabáttal és a vastag harisnyával!
    Amikor az utcánkban egyik napról a másikra kihajtanak az utca két oldalán sorakozó fák.
    teregetés - minden mehet az udvarra, hipp-hopp száradnak és az illatuk is sokkal jobb
    meg egyáltalán hogy visszatérnek az illatok :)

    VálaszTörlés
  2. Meg a nárcisz, orgona, aranyeső. ;o) Aztán jönnek a muskátlik! Imádom a tavaszt. :o)

    VálaszTörlés