2010. szeptember 4., szombat

J. R. Ward: Megsebzett szerető

"A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb. Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror - amíg meg nem ment egy csodálatos nőt... J. R. WARD megírta korunk legsikeresebb „véres-romantikus" sorozatát, melynek világszerte szép számmal vannak hódolói. Az Ulpius-ház az Éjsötét szerető és a Síron túli szerető után a sorozat harmadik részével csábítja olvasóit Ward káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világába."




Miután befejeztem a sorozat második részét, vertem a fejemet a falba, hogy nem vettem ki azzal együtt a harmadikat is.
Rossz idő ide-vagy oda, hátamra kötöttem a Gyerkőcöt és elszáguldottam vele a könyvtárba. Miközben ő vadul mutogatott, hogy onnan hátulról és fentről (igen, jelen esetben a hatalmas 156 cm-es magasságom fentet jelent) mit lát, én csak abban reménykedtem, hogy bent lesz még Zsadist része, nem előztek még meg. (Na jó, meg abban is reménykedtem, hogy élve hazajutok, nem fog leszakadni a hátam a Gyerkőc súlya alatt.)

Nagyon vártam ezt a részt, kíváncsi voltam arra, milyen lesz majd Zsadist szerelmi szála, kibe, hogyan lesz szerelmes, stb.
Az első két részben elég félelmetes, agresszív, merev szereplő, el se tudtam képzelni, hogy képes lenne egy nőért megpuhulni. ... Márpedig képes lett. ;o)

Ez a rész más, mint az előzőek.
Azokban bőven voltak forró jelenetek. Itt is voltak azért, de nem ezek volt a középpontban, hanem inkább Zsadist múltja, lelke. Nem olyan agresszív és merev, mint amilyennek tűnt. Egyszerűen az élete tette olyanná, amilyen lett.

A második rész ott ért véget, hogy Bellát elrabolta Mr. O. A többség már lemondott a nőről, de Zsadist a szíve mélyén még reménykedik. Magának se meri bevallani, de Bella nagyon mély nyomot hagyott benne. Aztán persze kiderül, hogy él, és a testvériség a megmentésére siet. Zsadist szinte anyatigrisként védi, ápolja Bellát, aki továbbra is nagyon vonzódik hozzá. A férfi egy ideig próbálja visszafogni magát, előtörnek a vérrabszolgás emlékei, ráadásul Phury is vonzódni kezd Bellához, de természetesen összejönnek.
Érdekes volt olvasni, hogy egy olyan félelmetes karakter, mint Zsadisté hogyan alakul át, szelídül meg a szerelemtől. ;o)


Igazából egy kicsit csalódott vagyok. Továbbra is jó volt a történet, de azt hittem Zsadist része jóval izgalmasabb, forróbb lesz, nem pedig ilyen lelkizős.

Tartalom: 3,5
Megjelenés: 2009/2006
Eredeti cím: Lover Awakened

Az előző részek:
Éjsötét szerető
Síron túli szerető

12 megjegyzés:

  1. Én egyébként nagyon szeretem a lelkizős részeket is, szeretem a szívszorító jeleneteket. 3. meg eléggé drámai volt, elég a könyv végére gondolni. Szegény Tohr. :(

    Vannak már kedvenc szereplőid?

    V könyvének kivételével a többiben kb egyforma mennyiségben lesznek izgalmas, humoros és szívszorító jelenetek.

    VálaszTörlés
  2. Igen, szegény Tohr. :o(

    Igazán kedvenc szereplőm még nincs, Zsadist nagyon szimpatikus volt. John-ra és Phuryra vagyok még nagyon kíváncsi egyelőre. És neked? ;o)

    VálaszTörlés
  3. Nekem mindenki szimpatikus, de a fiúk közül Rehvet, Vishoust és Lassitert bírom a legjobban. Lassiter a 6. kötetben szerepel először.

    Lányok közül Ehlena, Cormia és Layla a kedvencem. Ehlena a 6. kötetben lesz először. Cormia meg az 5.ben. Laylát már ismered.

    Negatív szereplők közül Lasht találom jónak.

    John mindegyik könyvben sokat fog szerepelni. :)

    VálaszTörlés
  4. Most kaptam egy "rakás" nevet, akikhez semmit se tudok kötni. Na, de majd igyekszem nem elfelejteni és visszaolvasok, ha én is eljutok az olvasásban odáig, mint te. ;o)

    VálaszTörlés
  5. Remélem minél hamarabb. :)

    Röviden róluk:

    Rehv: Bella bátyja
    Lassiter: Bukott angyal
    Ehlena: Havers egyik ápolónője
    Cormia: Kiválasztott.
    Layla: Kiválasztott.
    Lash: John iskolatársa.

    VálaszTörlés
  6. Igen. :) Nagyon sokat lehet nevetni rajta. Ő a leghumorosabb szereplő. :)

    VálaszTörlés
  7. Hogy mik vannak. Már csak egy vérfarkas hiányzik a sorból. ;o)

    VálaszTörlés
  8. Remélem azok nem lesznek, nem igazán illenének Ward világához.

    VálaszTörlés
  9. Ha bukott angyal van, sose lehet tudni. :o)

    VálaszTörlés
  10. Vannak más lények is. Pl. Manipulátorok, Árnyékok, de szerencsére állat alakot egy szereplő sem tud felvenni. :)

    VálaszTörlés