2010. szeptember 24., péntek

Büszkeség és balítélet- film

Az utóbbi pár estémet az egyik kedvenc regényemből készült minisorozat nézésével töltöttem. Büszkeség és balítélet, de nem az újabb feldolgozásról, a mozifilmről van szó, hanem a 6 részes, 1995-ös BBC-s kis sorozatról, Colin Firth és Jennifer Ehle főszereplésével.
Annyira illik a karakterükhöz a szerep, nagyon jó választás volt, mind a két színész. (A 2005-ös feldolgozással többek között az is a problémám, hogy valahogy Keira Knightley-hez és Matthew MacFadyn-hez szerintem nem illett a szerep.)
Romantikus, szeretnivaló szereplők, imádom mind a 6 részt! Aki még nem látta, ki ne hagyja, szerintem ez az igazi.


"Jane Austin az angolok egyik legkedveltebb "társasági" írónője volt, akinek humorától, éleslátásától kevesen menekülhettek. Ez a sorozat az idilli angol Regency korba visz vissza, egy vidéki kúriába, a meseszép Shropshire-be, ahol Mr. és Mrs. Bennett azon igyekeznek, hogy öt leányukat méltóképp kiházasítsák. A lányok közül Elizabeth a legfigyelemreméltóbb teremtés, ami a szomszédban vendégeskedő Mr. Darcynak is feltűnik. Ám Elizabeth büszke és okos teremtés, Darcy pedig gőgös, rátarti ember... Csodálatos, romantikus szerelmi történet, meseszép helyszínekkel és kiváló színészekkel. A férfi főszerepet játszó Colin Firth egy egész országot magába bolondított nem csak Angliában, hanem szerte a világban."

szereplő(k):
Colin Firth (Fitzwilliam Darcy)- látható még többek között a Mamma mia!-ban, a Nanny McPhee-ben, és a Bridget Jones naplójában
Jennifer Ehle (Elizabeth Bennet)- látható többek között A napfény ízében
Barbara Leigh-Hunt (Lady Catherine de Bourgh)
Alison Steadman (Mrs. Bennet)
Crispin Bonham-Carter (Mr. Bingley)
Anna Chamcellor (Miss Bingley)
Susannah Harker (Jane Bennet)
Benjamin Whitrow (Mr. Bennet)
Julia Sawalha (Lydia Bennet)
forrás: port.hu

8 megjegyzés:

  1. Megnyugodtam, hogy nemcsak nekem nem jött be a 2005-ös változat.

    VálaszTörlés
  2. Én úgy vettem észre, hogy azok közül, akik látták mind a 2 verziót, a többségnek a BBC-s tetszett jobban.

    VálaszTörlés
  3. Én a 2005-öst láttam előbb és csak utána BBc-s verziót. Nekem, mind a kettő tetszett. Láttad már a Lost in Austen? című szintén minisorozatot?

    VálaszTörlés
  4. Nem, nem láttam, de mindjárt utána nézek. ;o)

    VálaszTörlés
  5. Jaj de jó! Nem csak én gondolom úgy, hogy Keira Knightley nem nyújtott megfelelő Eliza Bennet alakítást. Semmi kecsesség nem volt benne. Úgy dobálta a végtagjait mint egy kifutó modell... és túl sovány ehhez a szerephez. :( Ezek a ruhák nem álltak jól neki. Abban a korszakban a nőiesebb idomok domináltak és éppen ezért nem is hordtak fűzőt a hölgyek. Keira meg úgy néz ki, mintha egy iskolás fiúra parókát és női ruhát raktak volna... http://www.bbc.co.uk/wiltshire/content/images/2005/09/15/wilton_pride_prejudice_7_450x300.jpg

    De azt meg kell hagyni, hogy a Jane-t játszó színésznő a mozifilm verzióban sokkal szebb és bájosabb volt. :)

    VálaszTörlés
  6. @Borostyán: Jaj, ez a kép szörnyű. Mintha egy éheztetett fiatal nőre egy számmal nagyobb ruhát adtak volna.
    A telt idomokra kitérve, mindig erre szoktam mondani, hogy rossz korba születtem, anno szexszimbólum lehetettem volna. ;o)

    VálaszTörlés
  7. Ez a szexszimbólumos rész rám is igaz lenne. :D
    Én is a BBC-s sorozatot szeretem a legjobban egyébként. A Lost in Austent meg csak ajánlani tudom. :)

    VálaszTörlés
  8. @Mónika: Most már tényleg meg fogom nézni. :o)

    VálaszTörlés