2010. szeptember 8., szerda

Egy boltkóros naplója- film

Még nem olvastam a sorozat egyik részét sem, de nagyon jókat hallottam róla, így a sorsát nem kerülheti el. ;o) Egyik nap gondoltam egyet, amíg Gyerkőc aludt, megnéztem az első részből készült filmet.
Nem tudom mennyire hű a könyvbéli történethez, de tetszett. Aranyos, könnyed kis történet volt, azalatt a 99 perc alatt teljesen kikapcsolt, és ezek után még inkább kíváncsi vagyok a könyvekre.

Nekem személy szerint a főszereplők, vagyis Isla Fisher (aki Rebecca-t játszotta) és Hugh Dancy (aki pedig Luke-ot alakította), az Ünneprontók ünnepéből (amiben Isla a kis fiatal szexéhes csajszika volt, aki rámászott Vince Vaughn-ra), illetve az Elizabeth-ből (amiben Hugh egy grófot alakított) voltak ismerősek.
Szerintem jó kis párost alakítottak a filmben. ;o)



"A huszonöt éves Rebecca tipikus nagyvárosi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Valójában nincs gondja semmire, hiszen állása van, és a város előkelő negyedében lakik a barátnőjénél. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca az unalmasnak tartott munkáját jövedelmezőbbre cseréli, az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi embereknek szóló cikkeivel gyorsan népszerű lesz. A jóképű, ambiciózus munkatársa, Luke figyelmét is felkelti. Kérdés, milyen hatással lesz mindez a lányra."

A könyv Sophie Kinsella azonos című regényéből készült.
A film bemutatója 2009. áprilisában volt.

5 megjegyzés:

  1. Én nagyon szerettem a filmet is. A zenéjét, a szép ruhákat. Igazi boltkóros rajongóknak való. Nem okoz csalódást aki bírja a csajos, divattal foglalkozó filmeket :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a film nem jött be annyira, a könyvek jobban tetszettek. :)

    VálaszTörlés
  3. Igaz, engem annyira a ruhák világa nem vonz, jó ha évente veszek 1-2 db-ot, azt is pikk-pakk, ezért R. mániáját nagyon megérteni nem tudtam, de tetszett a történet ettől függetlenül is. :o)

    VálaszTörlés
  4. Én nagyon bírom a filmet! Főleg azon röhögtünk sírva amikor a finn pasit felpofozza tolmácsolás helyett :-D

    VálaszTörlés
  5. :o)) Az tényleg jó volt. :o))
    De a vége se volt rossz, amikor ugyanennek a pasinak bemutatta a másik csajt. ;o)

    VálaszTörlés