2010. szeptember 12., vasárnap

Stéphanie de Turckheim, Aimée Langrée: Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak

"Valójában sokkal könnyebb táplálni a gyerekeket, mint hinnénk. Még akkor is, ha számításba vesszük azt a hihetetlen képességüket, amivel visszautasítják, eldobják, szétszórják az ennivalót. Nem varázsige kell ide, hanem ennek a könyvnek a több mint 50 könnyű receptje, ami tényleg beválik a gyerekeknél."




Amikor megláttam a könyv címét, magamban felkiáltottam, "Nekem ez kell!". Na nem azért, mintha az őrület szélén állnék (bár mostanság nem vagyok már messze tőle), hanem azért, mert volt "szerencsém" a nyáron megtapasztalni, ha épp olyanja van a Gyerkőcnek, bizony kreatívnak kell lenni a konyhában. Másoktól pedig azt hallottam, hogy ez az idő elteltével még fontosabb lesz.

Ez a kis könyv nagyon jó választás volt.
A receptek könnyen elkészíthetőek, a képeken nagyon hívogatóak, gyerekeknek meg különösen bejöhetnek a változatos ételek, a kis praktikák.
50 recept található benne, zöldség-és gabonafélék, húsok és egytálételek, desszertek, uzsonnára/ünnepekre/reggelire kategóriában.
Ha nem lenne gyerekem, szerintem akkor is több recept felkeltette volna a kíváncsiságomat. Legyen szó pl. a ropogós zöldségtortáról, vagy az édes currys csirkéről, esetleg a kötözött mini cordon-bleu-ról, vagy a felséges kókuszos süteményről (amit most a hétvégén el is készítettem), hogy a desszert se maradjon ki. ;o)

Tartalom: 5
Megjelenés: 2007/2005
Eredeti cím: Petits plats gourmands pour mamans au bord de la crise de nerfs 50 recettes zéro stress qui marchent vraiment avec les enfants

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése