2010. szeptember 21., kedd

Szeretném majd ...

A molyon láttam meg a könyv borítóját és kiáltottam fel magamban: "Nekem ez kell!"
Nagyon tetszik a borító, remélem legalább ugyanennyire jó lesz a történet is.

"Mackie Doyle igyekszik úgy élni az életét, mint mindenki más Gentry tökéletes kisvárosában: gondtalanul, boldogan, és egyezményes hallgatásban arról, hogy miért nem történik ebben a városkában soha semmilyen szerencsétlenség. Pedig lenne miről beszélni.
Mackie-nek is van egy sötét titka. Ő egy elcserélt, tizenhat évvel ezelőtt hagyták ott egy igazi kisbaba helyett a bölcsőben. Most azonban a város alatt élő lények visszavárják, neki pedig döntenie kell arról, hogy hová akar tartozni. Egy hónappal ezelőtt még őt sem érdekelték a titkok, a normális, emberi élet reményében el is küldte volna a lényeket. Most azonban, hogy feltűnt a színen a furcsa, szép és megbántott lány, Tate, már túl sok minden forog kockán. Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, hogy miért él az emberek között, és hogy képes lesz-e valaha is arra, hogy valóban közéjük tartozzon…"

Megjelenés: október 12.

Így most agyalhatok azon, hogy jövő hónapban ezzel lepjem meg magamat, vagy pedig ezzel:

"Az időutazó felesége szerzőjének legújabb regénye igazi megható mese a halálon túl is tartó szerelemről, a gyász feldolgozásáról, és az igazi testvéri összetartásról.
A legendákkal övezett híres londoni viktoriánus temető, a Highgate szomszédságban áll egy fura ház, a Vautravers. Mielőtt rákban elhunyt, itt élt az excentrikus Elspeth, aki lakását Amerikában élő ikernővérének huszonegy éves ikerlányaira, Juliára és Valentinára hagyta. A lányok birtokukba veszik Elspeth hagyatékát, beköltöznek a lakásba, és lassan felfedezik Londont: megismerik szűkebb környezetüket, a baljós árnyakkal teli temetőt, a bogaras szomszédokat, sőt, Elspeth volt szeretőjét, a megtört lelkű, gyászoló Robertet is.
Az ikrek kapcsolatára azonban rányomja bélyegét Valentina rossz egészségi állapota, a folyamatos egymásra utaltságuk, és egy szörnyű titok, amely miatt anyjuk és Elspeth valamikor régen örökre eltávolodtak egymástól.
Amikor Valentina és Robert kapcsolata elmélyül, kiderül, Elspeth kísértetként még mindig a lakásban él, és egyáltalán nem nézi jó szemmel a bimbózó viszonyt...
Az időutazó felesége szerzőjének legújabb regénye igazi megható mese a halálon túl is tartó szerelemről, a gyász feldolgozásáról, és az igazi testvéri összetartásról."


És akkor még ott vannak a régebbi "szeretném majd ..." könyveim is. Még jó, hogy közeledik a Karácsony! :o)

7 megjegyzés:

  1. Ezt az Elcserélt-et láttam már máshol kedvenc borítóként. Nagyon érdekesnek tűnik :) Niffenegger újat pedig megnyertem és remélem hogy tetszeni is fog :)

    VálaszTörlés
  2. Remélem legközelebb te is az leszel.

    VálaszTörlés
  3. Ez a kettő engem is nagyon érdekel (főleg a Niffenegger könyv), de lassan kezdek kétségbe esni a sok újonnan megjelenő könyv láttán, már azt sem tudom, melyiket akarjam.:) Nagyon remélem, hogy a könyvtár gyorsan beszerzi őket.

    VálaszTörlés
  4. elhaym: ó, én az ilyen játékokban még sose nyertem. :o(

    Szanik: ne is mondd! Nagyon sok jónak tűnő könyv fog hála az égnek most ősszel a könyvespolcokra kerülni.

    VálaszTörlés
  5. Barátnőm is ezt mondta pár hete, azóta viszont már kétszer is nyert.

    VálaszTörlés