2013. május 22., szerda

Julia Quinn: Tíz dolog, amit szeretek magában

Miután befejeztem az Ami Londonban történtet, már neki is estem a folytatásnak.
Az első rész után azt hittem, hogy folytatásos a 3 kötet, de a második ráébresztett arra, hogy nem. Mivel abban Olivia volt a főszereplő, biztos voltam abban, hogy a harmadik részben nem lehet más akkor, mint Winston. Hisz így mindenkinek lenne 1-1 története. Nem kicsit döbbentem meg, amikor rájöttem, hogy Harry unokatestvére, az Ami Londonban történtben már felbukkant férfi, Sebastian Grey kerül az utolsó kötet középpontjába. *Arról nem is szólva, hogy a vezetékneve miatt mindig az Ötven árnyalat trilógia ötlött fel előttem.*

A történetről röviden: Sebastian vagyontalan férfi, aki csak akkor örököl, ha meghal az apai nagybátyja és nem hagy fiú örököst maga után. Így a társaság nem tudja hogyan viszonyuljon hozzá. Meghívják minden rendezvényre, mert végülis esélyes a hatalmas vagyonra és címre, ugyanakkor az anyák, mivel annyira még sem bíznak az öröklésében, a lányaikat inkább más felé terelgetik. Na nem mintha ezt Sebastiant bántaná.
Amúgy a bizonyos nagybácsi nagyon nem szereti az unokaöccsét. Mivel egy szem fia és a felesége is elhalálozott, ezért kétségbeesetten keres magának új feleséget. Fiatalt, olyat, aki láthatóan nagyon termékeny és nem szándékozik sokáig lacafacázni, minél előbb örököst akar nemzeni. Így nem másképp néz az eladósorba került lányokra, mintha tenyészkancák lennének.
Ekkor jön a képbe szerencsétlen Annabel Winslow. A lánynak 7 testvére van, az édesapja meghalt és mivel ő a legidősebb, gondoskodnia kell arról, hogy az öccsei folytatni tudják a tanulmányaikat Etonban, a húgai pedig szép hozományt kapjanak. Ezért férjhez kell mennie. Mindegy, hogy kihez, csak sok pénze legyen. Persze Annabel ettől függetlenül egy nagyon érzékeny, ártatlan, fiatal lány, nem a pénzre gerjed, de úgy érzi, hogy muszáj ezt az áldozatot meghoznia a családjáért.
Lord Newbury (ő lenne a nagybácsi) és Annabel útjai pedig itt kereszteződnek. A férfi arát keres, a fiatal lány gyönyörű és láthatóan termékeny (legalábbis a férfi szerint, lévén, hogy széles csípője van és nagy mellei), így hát a pasi feleségül akarja venni. Annabelt viszont a hányinger kerülgeti a nagypapa korú férfitól.
Na de persze Sebastian se maradhat ki a történetből. Teljesen véletlenül belebotlik Annabelbe (egészen pontosan Annabel botlik belé) és a lány az első pillanattól kezdve felkelti az érdeklődését. Persze a lányt se hagyja hidegen a fiatal, jóképű férfi. De mit fog tenni? Sebastian vagyontalan és neki pénzre van szüksége. Mi fog győzni: a szerelem vagy a pénz utáni vágy?

"– A sikeres házasság titka – jelentette ki Sebastian Grey az íróasztala mögül –, hogy csodálatos asszonyt vegyünk feleségül."

A véleményem:

Kicsit csalódott voltam, hogy nem Winston kapta a főszerepet, de azért elég hamar átlendültem ezen. Főleg akkor, amikor kiderült, hogy Sebastian írta a második részben már felbukkant Miss Butterwoth és az őrült báró című rémregényt. Ez a tény nagyon feldobta a történetet, jó volt ezzel a "tudással" visszaemlékezni az előző részben történtekre. ;o) Na de ezen kívül más pozitívumot nem nagyon tudok írni a történetről, sajnos. :o(

Gyenge lett, eléggé gyenge.
A karaktereket igazán nem kedveltem meg, Annabel meg enyhén szólva se került hozzám közel. Sebastian még úgy ahogy elment, tetszett a titka, feldobta a történetet, de aztán ki is merült ebben minden.
Annak örültem, hogy Olivia és Harry felbukkant a színen (még nem említettem, de az esküvőjük után vagyunk pár hónappal), de aztán ennyi is.
Nem volt annyira romantikus és izgalmas, mint az előző két rész, de azért a humora továbbra is a helyén maradt.
Stílusilag ugyanolyan jó volt, ilyen téren nem volt vele probléma, csak a történet volt elég gyenguska, nagyon nem hozott lázba és eléggé csalódott vagyok. Sokkal jobbra számítottam. :o(

Ettől függetlenül persze, ajánlom a romantikus irodalom kedvelőinek a trilógiát, sőt, kötelezővé tenném nekik, de arra készüljön fel mindenki, hogy a befejező kötet nem az igazi.


Eredeti címe: Ten Things I Love About You (2010.) | Kiadta: GABO Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 392 | Sorozat: Belvelstoke trilógia (#1 Miss Miranda Cheever titkos naplója; #2 Ami Londonban történt)
Ára: 2290 | Forrás: saját | Értékelésem: 


Julia Quinn 1970-ben született Amerikában, Julie Cotler néven.
Álnevét Amanda Quick ihlette.
Eddig 16 alkalommal szerepelt a New York Times bestseller listáján, műveit pedig 24 nyelvre fordították le.
Belvelstoke trilógia első része 2007-ben jelent meg, a második 2009-ben, a befejező rész 2010-ben.
Az írónő hivatalos oldala ITT.

4 megjegyzés:

  1. Ezek a könyvek a Bridgerton család sorozatban is feltűnnek, nem?

    VálaszTörlés
  2. @Johanna.: Eddig 3 sorozatának kezdtem neki az írónőnek és igen, vannak utalások más könyvbéli szereplőkre egyes kötetekben. Persze csak 1-2 mondat erejéig, de akkor is feltűnnek egy picikét. Szerintem amúgy ez tök jó, mert így valahogy keretbe foglalja a történeteit.

    VálaszTörlés
  3. Mármint úgy értem, hogy a Goreley(nem emlékszem hogyan írják)-könyvek. Nem tudom a Bridgerton sorozatot végigolvastad-e, de nekem úgy rémlik, mintha Hyacinth részében felmerült.:)

    VálaszTörlés
  4. @Johanna.: nem tudom, a Bridgerton család sorozatában csak a 2. részig jutottam egyelőre, nem rémlik. Viszont mintha a Kvartettben lett volna említés rá.

    VálaszTörlés