2010. szeptember 28., kedd

David Safier: Pocsék karma

"Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza.
A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz…Az „átmeneti hangyaság” után elhízott sültkrumpli-árusként tér vissza az életbe. Épp időben ahhoz, hogy megakadályozza legjobb barátnője és volt férje egymásba szeressenek…A német származású David Safier sikeres, többszörösen díjjazott forgatókönyvíró hazájában.
A Pocsék karma 1 millió példányban fogyott Németországban, és több mint tíz nyelven aratott sikert fanyar humorával, és páratlan – „pasi által írt csajos könyv”- stílusával."



Azóta fájt erre könyvre a fogam, mióta először olvastam el a tartalmát. Egy nő, aki hangyaként születik újjá, majd pedig "elhízott sültkrumpli-árusként" kell visszahódítania a férjét. ... Érdekesnek tűnt, humorosnak. És az is lett. :o)

Örülök, hogy este kezdtem neki az olvasásának, amikor Gyerkőc már aludt, mert egyszerűen nem tudtam abbahagyni az olvasását. Kellemes humora volt, szórakoztatott, teljesen kikapcsolt, és jót sírtam a végén. :o)

Már az első oldalak olvasásakor haragot éreztem Kim irányába. Anya, akinek egy díjátadó fontosabb a lánya 5. születésnapjánál. Akinek minden fontosabb a családjánál, még a kicsinek a szülinapi ajándékára se tud időt szánni. Haragudtam, ugyanakkor sajnáltam is, mikből maradhatott ki a karrierje ápolgatása miatt.
A halála pedig elég abszurd módon következik be. Eltalálja egy űrállomás leváló WC-je, majd hangyaként születik ujjá.
Ahhoz, hogy újra ember legyen, sok-sok jó karmát kell szereznie, ehhez viszont jó párszor újra-és újra meg kell halnia.
Még hangyaként megismerkedik Casanova szintén hangya reinkarnációjával és szövetséget kötnek. :o) Még jobban feldobja a történetet Casanova kis lábjegyzetei.

Kim megtudja, hogy volt barátnője a férjére pályázik, ezért szorgalmasan gyűjtögeti a jó karmákat, hogy újra ember lehessen. Közben észre sem veszi, mennyire megváltozik, természetesen jó értelemben.

Aztán eljön az idő, újjászületik egy "elhízott sültkrumpli-árus" nő személyében. ...


Az olvasás közben, többször eszembe jutott a Drágám, a kölykök összementek! c. film. Legalábbis úgy emlékszem, abban a részben találkoztak hangyákkal.

2 dolog biztos: a könyv olvasása óta akaratlanul is nézem a földet amikor megyek, nehogy véletlenül összetapossak egy Casanovát pl. ;o) És nagyon remélem, hogy nem hangya leszek következő életemben, mert egyrészt nem jönne be a gumicukor cipelése a zsémbes tábornoknő felügyelete alatt, de a királynő szeretője se lennék szívesen. ;o)

Azon kívül, hogy tényleg kellemes humora van és nagyon szórakoztató, elgondolkodtató is.
Sokszor az orrunk előtt vannak az igazán fontos dolgok, és nem vesszük észre őket.
"... a nirvánához nem is kell nirvána!"

Tartalom: 5
Megjelenés: 2010/2007
Eredeti cím: Mieses Karma

David Safier 1966-ban született.
A Pocsék karma az első könyve. Magyarul előkészületben van a második regénye, a Jesus liebt mich, Jézus szeret engem c.-mel. Várhatóan novemberben fog megjelenni.
A harmadik könyve idén jelent meg Plötzlich Shakespeare c.-mel.

2 megjegyzés:

  1. Vicces volt:), de ahogy írtad, nem csak az. Tényleg mindig történt valami, amitől tovább akartam olvasni én is, nem lehetett unatkozni az olvasása alatt.
    A hangyás résznél, a kertben, nekem is eszembe jutott a Drágám, a kölykök összementek! c. film, amit régen tök szerettem:))

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok az j könyvére is, hogy fog-e ennyire tetszeni, de nem jutottam még el odáig.:o)

    VálaszTörlés