2013. november 20., szerda

"Waiting On" Wednesday (81.)- Várólistára ...

Mi is az a "Waiting On" Wednesday"?: amolyan várható megjelenéses rovat, amit Jill hozott létre a blogjában. Minden héten 1 könyvet mutatnak be a bloggerek, amit valamiért várnak, miért, mikorra várható, stb., majd a bejegyzés linkelése Jill aktuális blogbejegyzéséhez.

Nem is tudom, hogy igazából mi volt az első dolog, ami rávett arra, hogy elolvassam a könyv fülszövegét. A borítója, ami nagyon tetszik? A cím, ami egyszerű, de mégis nagyon ütős és sokat sugall? Vagy maga az írónő neve, akitől még nem olvastam semmit, de tudom, hogy kicsoda? Nem is tudom. Tán így egyben, mind a három. De egy biztos: szerintem nagyon döbbenetes, megható, sokkoló, igaz történet lehet a Becsület.

"Elif Shafak legújabb keleti-nyugati története a fenséges Eufrátesz folyónál kezdődik és végződik, ahol egy kurd faluban élt két ikerlány. Arrafelé "a "becsület" nem csak jelző volt, névként is használták. Az ember adhatta a Becsület nevet a gyermekének, feltéve, hogy fia született. A becsület és a tisztelet a férfiak tulajdonsága volt. Az idős, a középkorú, a fiatal, sőt még a tejszagú csecsemő fiúnak is kijárt a tisztelet. A nőknek viszont nem. Nekik egy másik szó jutott osztályrészül: a szégyen." Az egyik ikerlányt feleségül vette egy török fiú, és Isztambulba, majd Londonba vitte. Ott reméltek új életet teremteni maguknak és gyerekeiknek, de akármilyen messzire utaztak, nem szabadulhattak a hagyományoktól, hiedelmektől és kötelességektől, amelyeket pedig maguk mögött akartak hagyni - a vérükben vitték magukkal. Ez az oka annak, hogy a Toprak család egyik tagja borzalmas gyilkosságra ragadtatja magát."

Várható hazai megjelenése: nov.
Kiadja: Európa Könyvkiadó

2 megjegyzés:

  1. Great pick. Thanks for sharing :)

    Happy Wednesday!

    My WoW

    VálaszTörlés
  2. Awesome pick! I hope you enjoy it :)

    my WOW: http://www.bookythoughtsandme.com/waiting-wednesday-now-forever/

    VálaszTörlés