2013. november 28., csütörtök

Margóra: Karen Marie Moning- A hajnalra várva

A Margóra kimondottan rövid szöszös bejegyzés! Nem tartalmaz bemutatást, hosszabb értékelést, csak pár soros véleményt.

Tündérkrónikák #3

Majdnem 3 év telt el, mire kézbe vettem a Tündérkrónikák 3. részét.
Mióta könyvesblogot vezetek, nagyon sok sorozatnak nekikezdtem, de igazából keveset folytattam, vagy épp olvastam végig, a magyarul már megjelent köteteit. A Tündérkrónikákkal is így voltam. Igaz, hogy már 2011-ben megjelent ez a rész, többször eszembe is jutott, hogy folytatnom kéne, de valahogy még sem került sorra. Aztán feltettem az idei Várólista csökkentéses listámra (hátha majd így nem "szökök" meg előle), és mivel már csak 1 hónap van hátra, és csak 2 könyvvel vagyok lemaradva, így gyorsan választottam a listáról, majd a könyvtári kölcsönzése után neki is kezdtem.

Őszintén szólva, nagyon nehezen sikerült ráhangolódnom a történetre. Az alap szálra emlékeztem, de mivel 3 év, az 3 év, nagyon nehezen kerültem képbe, megszenvedtem a történettel. Nehezen hangolódtam rá, de amikor végre ez sikerült, akkor nagyon olvasmányosnak, izgalmas találtam.
Moning nagyon jól fogalmaz és egy szuper világot épített fel, amiben aztán minden lény szerepel. A halált hozó szextündér egyszerre mosolyogtatott meg, ugyanakkor el kell ismernem, hogy remek ötlet volt tőle, feldobja az egyes jeleneteket.
Az egyetlen dolog amit hiányoltam -és mivel nem olvastam előre, hogy a folytatásokban mire lehet számítani-, az a lepedő összegyűrése Barronssal. Mármint nem én meg ő, hanem Mac és ő. ;o)
A vége pedig nagyon ütős lett, igyekezni fogok, hogy ne kelljen újabb 3 évet várnia rám a folytatásnak. Lehet, biztos ami biztos, felpakolom a jövő évi csökkentéses listámra. :oD
__________
Eredeti címe: Faefever (2008.)
Kiadta: Kelly Kiadó (2011.)
Oldalszám: 284
Sorozat: Tündérkrónikák #3
Karen Marie Moning: Keserű ébredés 
Karen Marie Moning: Álom és valóság
Ára: 2980
Értékelésem:
11/12

4 megjegyzés:

  1. Ezt a sorozatot, csak egy szuszra szabad elolvasni. Én idén nyáron a nyaralásra vittem el magammal az 5 könyvet. Hát néha aludni is elfelejtettem :-DDD

    VálaszTörlés
  2. Na, csakhogy végre. Az egyik kedvenc sorozatom, szólak örülök, hogy neked is tetszett.:) És Barrons... nekem határozottan a kedvencem.:D

    VálaszTörlés
  3. @mayertimi: lehet, hogy igazad van, és kezdenem kellett volna az első részekkel együtt. ;o) Bár most nem vagyok ráhangolódva egy hosszabb sorozat, egy szuszra való elolvasásához, beleunnék szerintem.

    VálaszTörlés
  4. @Johanna.: igen, B. izgalmas karakter. Bízom abban, hogy lesz majd közte és M. közt "valami". :oP

    VálaszTörlés