2013. január 12., szombat

Gail Carriger: Changeless- Változatlan

Eredeti címe: Changeless (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 373 (a többi előzetes)
Ára: 2999
Sorozat: A Napernyő Protektorátus
1. rész: Soulless- Lélektelen
Forrás: kiadó
"Alexia Maccon, Woolsey grófnéja egy kora esti órán arra ébred, hogy férje, akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene, teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, magára hagyva Alexiát, akinek így egyedül kell megbirkóznia egy egész természetfeletti regimenttel, akik már ott várják lakása küszöbén; az űzött szellemek seregével, és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve: van egy legújabb divat szerint készült napernyője, és harapós modora. Még amikor nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, és egy egész farkas falkával kerül szembe, akkor is helytáll. Erre pedig csak egy lélektelen képes ... Arra is marad ideje, hogy megkeresse elkóborolt férjét - ha akarja."



A Napernyő Protektorátus # 2

Nagyon vártam, hogy magyarul is megjelenjen A Napernyő Protektorátus második része.
Gail Carriger zseniálisan ötvözi a fantasyt, a szórakoztató, a romantikus és a csajos irodalmat. Az alternatív múltja pedig elvarázsol.

Alexia -aki immár Woolsey grófénéja- nagyon szerethető karakter. Igaz, hogy néha annyira fura és idegesítő a lélektelensége, de mégis azt az érzést kelti bennem, hogy legszívesebben jól meggyömöszölném. Szeretem a humorát -ami néhol tán kicsit csípős-, szeretem a lélektelenségét, szeretem ahogy szereti a férjét és igazán úgy szeretem, ahogy van. Remek párost alkot a fafejű farkasember férjével, aki ebben a részben nem lett jobban a szívem csücske, sőt. Na de akkor kezdjük az elején.

Alexia és Lord Conall Maccon összeházasodtak és elkezdik élni unalmasnak egyáltalán nem nevezhető házaséletüket.
Egy napon arra a hírre ébrednek, hogy valami nagyon nem stimmel, ugyanis a természetfelettiek elveszítik természetfeletti képességeiket, ez pedig lássuk be, nagyon veszélyes. Aztán a férfi fogja magát és váratlanul Skóciába utazik, de meghagyja a feleségének, hogy látogasson el az újonnan nyíló kalapboltba. Aki ismeri Alexiat, az már sejtheti, hogy érdekes utasítást kapott a férjétől. Felkarolja a kalapmániás barátnőjét és meglátogatják a kalapboltot, ahol megismerkednek a nem kicsit fura Madame Lefoux-al, aki meglepi őt egy különleges esernyővel.
Aztán gondol egyet a női főszereplőnk és a férje után utazik. Utazása során vele tart a barátnője, a testvére, a szobalánya, a férje talpasa (akinek hevesen dobog a szíve a kalapmániás Ivy-ért) és nini, a levegőben összefut Madame Lefoux-al is.
Persze ne hagyjuk ki a történetből, hogy valaki már megint Alexia életére tör. Vajon kiderül a történet végére, hogy miért veszítették el a képességeiket a természetfelettiek? Ki akarta megölni Alexiat? Mit fog szólni Lord Maccon amikor meglátja a feleségét? És vajon minden happy lesz a történet végén?

Nos, megsúgom: nem. Olyan fityiszt mutatott az írónő, hogy a hajamat téptem, egyszerűen ilyen nincs! Meg kéne tiltani, hogy így, itt hagyhassák abba a történeteiket a szerzők, mert ez így nem igazság! *á, Niki nem kicsit hisztizik* És most nagyon haragszom Lord Macconra. Tényleg igazi fafejű. Nem tudom, hogy képes leszek-e neki valaha is megbocsátani, szóval ajánlom, hogy a folytatásban tisztességesen viselkedjen majd, mert különben nagyon mérges leszek. :oS

Többet nem szeretnék elárulni erről a részről, tessék elolvasni! Szuper történet. Igaz, előfordult, hogy untam az olvasása során, nem mindig tudott maximálisan lekötni, de a vége kárpótolt mindenért és összességében több volt benne a pozitív élményem, mint a negatív. És persze nagyon-nagyon várom a harmadik részt! Bárcsak már lehetne olvasni magyarul is! *nagyot sóhajt vágyakozva*
A borítóért pedig megint odáig vagyok, egyszerűen IMÁDOM!

2 megjegyzés:

  1. Nekem az első kötet borítója jobban tetszett, de én is hajtok a második részre. Kíváncsi vagyok mit tartogat Alexia házas élete. Örülök, hogy nem csalódtál, úgyhogy nekem is fog tetszeni szerintem :)

    VálaszTörlés
  2. @zakkant: Ha az első tetszett, akkor szerintem ez is tetszeni fog. Igaz, mintha egy kicsit tán vontatottabb lenne.
    Ha nem olvastál annyira utána a történetnek, hogy mire lehet számítani, akkor biztos, hogy egy valamin meg fogsz majd lepődni. ;o)

    VálaszTörlés