2013. január 2., szerda

Kerstin Gier: Smaragdzöld

Pont 1 évvel ezelőtt, ugyanezen a napon és ugyanúgy az év első könyves bejegyzéseként tettem közzé a Zafírkékről szóló bejegyzésemet, így a 2013-as évet a Smaragdzölddel indítom. :o)

Eredeti címe: Smaragdgrün (2010.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2012.)
Oldalszám: 445
Ára: 2999
Sorozat: Időtlen szerelem trilógia
1. Kerstin Gier: Rubinvörös
2. Kerstin Gier: Zafírkék
Forrás: kiadó
Kategória: ifjúsági, időutazásos
Korosztály: 14 éves kortól

Kiknek ajánlom a figyelmükbe?: 
először is: mindenkinek ajánlom
a figyelmébe a trilógiát, korosztálytól
függetlenül.
másodszor: aki már olvasta az első két
részt, nehogy abba hagyja nekem!
"Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek. 
Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó. 
Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából. Beleszeret, aki elolvassa."


Időtlen szerelem #3

Ó, hát ennek is vége lett. :o( Persze-persze, ez a trilógiák, meg a sorozatok elkerülhetetlen sorsa, na de akkor is. Annyira szerettem, annyira jó volt olvasni, miért csak trilógia lett belőle? Igazán írhatott volna az írónő még pár kötetet hozzá akkor is, ha a Smaragdzölddel minden a helyére került.

Maga az egész Időtlen szerelem trilógia pár nap alatt játszódik le. Gwen megtudja, hogy nem az unokatestvére, hanem ő örökölte az időutazás génjét, így szerencsétlen lány teljesen felkészületlenül találja szembe magát egy titkos társasággal, időutazással, a szent küldetéssel és a szívdöglesztő Gideonnal.
Mind a három rész nagyon jól van felépítve. Gwen és a társa ide-oda utaznak az időben, hogy beteljesítsék küldetésüket, de aztán minden összezavarodik: lehet még sem az a jó, ami jónak tűnik? És miért tűnt el a múltban Paul és Lucy? Egyáltalán kik ők? És mi lesz a történet vége? Boldogan élnek, amíg meg nem halnak vagy egyiküknek elkerülhetetlen a szomorú végzete? ...

Nos, a Smaragdzöld végére minden kérdésre választ kaphattunk, ráadásul még többet is, mint amire számítani lehetett volna. Az epilógusban rendesen leesett az állam, olyan dolog derült ki, amire nem is gondoltam, de ez annyira így volt jó, hogy hihetetlen!

Szuper ifjúsági irodalomhoz lehet szerencsétek, ha belekezdetek a trilógiába. Bájos, ártatlan, fiatalos, de úgy érzem, hogy az idősebbeknek is kellemes olvasmány lehet, mert annyira magával ragadó a stílusa, aranyosak a szereplők, hogy az hihetetlen.
A kötetek nagyon jól vannak felépítve, a végére minden a helyére kerül, minden letisztázódik és összeáll a kép.
Gwen továbbra is nagyon cuki, Gideonnal voltak nehezebb pillanataim, Xemeriust igazán ebben a kötetben kedveltem meg. Cuki pofa ez a kis szörnyecske. ;o)
A könyv kivitelezése pedig megmaradt az eredeti vonalon. A betűszín harmonizál a címmel, bár érdekes módon függött a fényviszonyoktól is, ugyanis volt, hogy inkább láttam kéknek, mint zöldnek. Egyáltalán nem irritálta a szememet az olvasás közben, ugyanúgy kellemes volt olvasni a zöld betűket, mint a pirosat vagy épp a kéket.

Kihagyhatatlannak tartom, szóval aki még nem állt neki a trilógiának, az fogjon hozzá, akinek pedig már csak a befejező rész hiányzik, tessék pótolni a hiányosságot, nem fog csalódni. ;o)


Amiket még olvastam
az írónőtől:
Felettébb tisztességtelen ajánlat
Halálom után felbontandó
Anyák maffiája
Kerstin Gier 1966-ban született Németországban.
Inkább a női regényei a közismertebbek (Jule Fire és Sophie Bérard álnéven is írt ilyen műfajú könyveket), az Időtlen szerelem trilógia az első ifjúságnak íródott története.
Az első regénye 1996-ban jelent meg, magyarul is kapható már Férfiak és egyéb katasztrófák címmel.
Az Időtlen szerelem trilógiából pedig hamarosan mozifilmet fognak bemutatni.
forrás: wikipédia


Ha minden igaz, március 14-én kezdik el vetíteni a német mozik a Rubinvöröst. EZEN az olalon sok érdekes infót, képeket találhattok a forgatásokról és íme a trailer:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése