2012. október 29., hétfő

Túlélnéd vagy elbuknál?

Kérdezz! Felelek! (28.)

Tudom-tudom, a mai témának semmi köze nincs az előző két hetihez, de most egy kis kitérőt teszünk.
Már hónapok óta készülök ezzel a bejegyzéssel, de valahogy sose sikerült megfogalmaznom rendesen, amit szerettem volna, viszont mivel megígértem a múlt havi összefoglalóban, hogy októberben írni fogok róla és mindjárt itt a hónap vége, nem húzom tovább. Így belefoglaltam a Kérdezz! Felelek!-be.

Pár hónapja teljesen véletlenül tévedtem egy oldalra, ahol a bejegyzés írója azt fejtette ki, mit tenne, ha kitörne a zombiháború. Először magamban rötyögtem egy sort, aztán ahogy olvastam a kommenteket, sikerült egyre jobban magam elé képzelni a katasztrófát. Felrémlettek a hasonló filmek, könyvek, végül eljutottam odáig, hogy magam is azon gondolkodtam, mit is tennék, ha egyszer csak teljesen váratlanul az emberek zombikká változnának, én meg szerencsémre nem.

Kérem komolyan venni a bejegyzést és próbálni elképzelni a szituációt! :o)

Képzeljétek el, hogy este van, épp néztek a TV-ben valami műsort, amikor megszakad az adás és a hírbemondó halálra váltan jelenti be, hogy nemtudommilyen katasztrófa érte a Földet, aki az elmúlt mittudoménmondjuk 2 percben a szabadban tartózkodott, az zombivá változott. És ekkor berontana a stúdióba egy olyan zöldes, véres, gülü szemű, leszakadt végtagú fazon és nekiesne azonnal a bemondónak. 

Sikerült elképzelni a jelenetet? És akkor itt jönnek a kérdések.
Mit lehetne tenni? Egyáltalán mi lenne a legjobb megoldás?
Ahogy olvastam és olvastam más oldalakon is a fejtegetéseket, a többség elhagyná az otthonát. Autót keresne és elindulna bevásárolni egy bevásárlóközpontba, boltba, laktanyába, rendőrségre, stb. Cél a víz, élelmiszer, fegyver felhalmozása. Na de itt jön a kérdésem. És aki nem tud vezetni? Annak kampec. Ha nincs sehol működőképes autó? Kampec, sétálj és reménykedj. És ha nem vagy benga állat, hanem inkább ropi? Kampec. És ha a világtól elzártan élsz? Maradjon ott, jó helyen vagy!
Tegyük fel, megtörtént a bevásárlás, a következő nagy kérdés az, hogy egyedül (családosok persze a családjukkal) vágsz neki az útnak vagy pedig keresel egy túlélő csoportot, mondván, sok kicsi sokra megy? Jobban belegondolva, minél többen vagytok, annál nagyobb az esély a túlélésre.
Na meg persze az is kérdés, hogy az otthonodban maradsz vagy pedig keresel egy biztonságosabb menedéket. És ha útnak indulsz, akkor hol lennél biztonságban? *a filmek szerint bevásárlóközpontban vagy az erdő mélyén*
És ha egy szeretted változik zombivá?
És ha te?
Akkor mit tennél?
Nos, mi a válaszotok? ;o)

6 megjegyzés:

  1. Úgy tűnik, senki nem vette komolyan a kérdést.
    Lehet egyeltalán? : D

    VálaszTörlés
  2. :oD Lehet, hogy "csak én tudok" ilyen zizzent dolgokon beagyalni? ;oP

    VálaszTörlés
  3. Á, dehogy!
    A feltételes móddal lehet a baj. Persze kérdés, hogy ez mennyire "baj".

    De hogy választ is kapjál: felfegyverkeznék. Ha. Ugye.

    VálaszTörlés
  4. Na jó, amikor először olvastam a másik oldalon a fejtegetéseket, én is nevettem rajtuk, de aztán sikerült elérni azt, hogy átszakadt bennem a realitás talaja és egész jól el tudtam képzelni az egészet meg azt, hogy vajon mit tennék. Ebben szerintem nincs semmi. Nem másabb, mint zombis könyvet olvasni és úgy elképzelni a jeleneteket. :o)
    De válaszolva a saját kérdésemre, mert az lemaradt, elsősorban én is a fegyverkezést próbálnám megoldani, majd az élelmiszerproblémát. Bár lehet, hogy ezzel el is buknék, mert lehet, hogy a legfontosabb a biztonságos menedékhely megkeresése lenne. :oP

    VálaszTörlés
  5. :-)

    ...és köszi a választ!
    Kíváncsi voltam.

    VálaszTörlés