2012. augusztus 18., szombat

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Eredeti címe: Kiss an Angel (1996.)
Itthon kiadta: Victoria Kiadó (2011.)
Oldalszám: 410
Ára: 3.399
Forrás: könyvtár
Már azóta hajkurásztam az Angyali csókot a könyvtárban, mióta csak megláttam a borítóját az Alexandra oldalán és megtudtam, hogy meg is van nekik. Viszont nagyon megdöbbentem amikor végre sikerrel jártam -pont jó időben voltam jó helyen, vagyis a nyári zárásuk előtt-, ugyanis nem az a borító nézett velem farkasszemet, mit amelyikre számítottam. Így esett le, hogy a könyv nem új megjelenés, hanem csak kiadták még egyszer. Először 1999-ben jelent meg, tavaly pedig újra kiadta a Victoria Kiadó.

A megszokott SEP-es cselekménnyel találtam szembe magamat.
forrás: weheartit.com
Fiatal lány (a 20-as éveinek második felében jár és természetesen szűz, mint ahogy sok SEP női főszereplő), aki a körülmények szerencsétlen fordulata miatt összetalálkozik a FÉRFIVAL. Bár most ez az "összetalálkozás" enyhén túlzás. Ugyanis Daisy amolyan elkényeztetett apucika lánya, akinek a pénzszórását megelégelte az apja és közölte vele, ha nem megy férjhez ahhoz, akit kinézett neki, akkor leveszi róla a kezét.
Alex egy cirkuszban dolgozik és oda is viszi magával ifjú feleségét. Természetesen a lány nagyon nem illik oda, de előnyére legyen mondva, próbál mindent megtenni, hogy beilleszkedjen és egyáltalán nem olyan butácska cicababa, mint amilyennek elsőnek tűnik. Felveszi a munkáskesztyűt, dolgozik és mindeközben egyre közelebb kerül a férjéhez.
forrás: weheartit.com
Természetesen elkerülhetetlen, hogy egy ágyban kössenek ki, na de naná, hogy semmi se olyan egyszerű. Ugyanis Alex ragaszkodik ahhoz, hogy ez a hazásság csak látszatházasság, érezhetik jól magukat az ágyban, de sose fogja szeretni a lányt, mert alapjáraton nem tud szeretni. Persze mindezek mögött sanyarú gyerekkori emlékek húzódnak meg. Daisy küzdeni kezd a férfiért kisebb-nagyobb szerencsével.
Vajon szerencsével fog járni? Képes lesz beilleszkedni a cirkuszi társadalomba egy gazdagsághoz szokott fiatal lány?

Igazából az eleje elég gyengén indult, a Latin szeretőre emlékeztetett, sajnáltam is, hogy valószínűleg még egy gyenge könyvet írhatok SEP nevéhez. Így a végeztével se tudom azt mondani, hogy nagyon tetszett, inkább amolyan közepes kategória. Jó volt olvasni, de gyenge volt.

Lehet, hogy most kicsit harapósabb kedvemben voltam amikor olvastam, de nagyon zavart a "szűz" effektus. A legtöbb női főszereplője az írónőnek szűz. Nem ezzel van problémám, hanem azzal, hogy néha eröltetettnek tartom már a témát.
A másik ami idegesített, a pasi hozzáállása a kapcsolathoz. Mindig ők szórakoznak, be akarják a csajokat cserkészni, de egyik se vágyik komoly kapcsolatra. Menekülnek, végül valami történik köztük amiért a nők otthagyják őket, erre észhez térnek, futni kezdenek a szívszerelmükért, majd jön a happy end. Ez most idegesített.
A Romanov szál beleszövése pedig nevetséges volt, inkább DS-es, mint SEP-es, a tigrissel való mentális kommunikációt meg hagyjuk is inkább.

A karakterek se emelkedtek ki annyira a történetből, nem tartom őket annyira jól kidolgozottnak. Olvastam a párbeszédeket, de egyszerűen nem láttam őket magam előtt, csak felfogtam, hogy most Alex beszél vagy épp Dasisy.
Nem volt rossz, végülis kellemes olvasmány volt. Jó volt, örülök, hogy szerencsém volt hozzá, de nem az a fajta történet lesz, ami megmarad majd bennem SEP-től.
És a borítóra jobban illett volna egy hosszú, fekete hajú nő.

Ezzel elolvastam a Csökkentsd a várólistádat 2012. második könyvét. (cserelistás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése