2012. augusztus 17., péntek

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Eredeti címe: Anna Dressed in Blood (2011.)
Itthon kiadta: Geopen Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 285
Ára: 2990
Forrás: kiadó
Mit lehet tudni erről a szép borítójú könyvről?
Ami tán az egyik legfontosabb, hogy egy sorozatról van szó. Az, hogy hány kötetes lesz, még a jövő zenéje, de a második rész november 20-án várható magyarul is, A rémálmok lánya címmel.
Igazából egészen az utolsó oldalig úgy tűnt, hogy az egész történet lezárásra került, de aztán az írónő fél oldalban megoldotta, hogy folytatni lehessen. ;o)
A sok vámpíros, angyalos, alakváltós ifjúsági történet között Kendare Blake újdonságot mutatott, ugyanis a Vérbe öltözött Anna két főszereplője egy szellemvadász és egy szellem.

forrás: weheartit.com

Cas 17 éves és nem akármilyen szülőkkel büszkélgethet. Az édesanyja boszorkány, az édesapja pedig szintén szellemeket ölt, amíg valami nem végzett vele. A halála után a fiú megtalálta az édesapja fegyverét és abban a percben a sorsa megpecsételődött. Azóta az édesanyjával városról városra jár és végez azokkal a holtakkal, akik valamiért nem tudtak belenyugodni a halálukba és másokat is magukkal akarnak vinni a túlvilágra. 
Egy napon Cas új megbizatást kap, emiatt Thunder Baybe költöznek, ahol a rémes hírnévvel rendelkező Vérbe öltözött Annával kéne végeznie. Miközben próbál beilleszkedni a város lakói közé, iskolába jár, ahol barátokra és ellenségekre is szert tesz.
forrás: weheartit.com
Először is ott van Thomas, aki gondolatolvasó, meg egy kicsit ért a mágiához és a középiskola üdvöskéje Carmel. Most biztos arra gondoltok, hogy mivel ifjúsági irodalomból vétek kihagyni a romantikus szálat, Cas és Carmel lesznek a szerencsések, de elárulom, hogy nem. Szóval ezzel lényegében meg is van a kis csapat, kiegészítve még pár emberkével, akik próbálnak majd szembe szállni Annával. Na de ki is Anna? 
Anna Korlovát 16 évesen, 1958-ban meggyilkolták, a tettes nyomára sose bukkantak rá. A fiatal lány azóta a régi otthonában kísért és végez mindenkivel, aki beteszi oda a lábát. Eddig 27 fiatallal végzett, a holttestek sose kerültek elő. 
Hogyan halt meg Anna? Miért gyilkol? Sikerül Casnak végeznie vele? És hol van a szerelmi szál?
"Amikor az emberek valami természetfölöttivel találkoznak, azonnal racionális magyarázatot keresnek rá."
Milyen is volt a Vérbe öltözött Anna?
Ifjúsági irodalom ízig-vérig. Ne számítson senki arra, hogy mivel szellemekről van szó, akkor majd zizizni fog a könyv olvasása közben, mert nem vérfagyasztóan "szellemes". Inkább egy könnyedebb kísértetes történet, amiben néha vannak egy fokkal durvább dolgok, mint alapból lenne, de nem térdet remegtető és szőrt borzongató a hátunkon.
Igazából kellemes olvasmány volt, könnyed, szórakoztató, gyorsan és könnyen rá lehet hangolódni, de ifjúsági irodalom.

Kimondottan egyik szereplő se lopta be magát a szívembe. Olvastam, hogy mi történik velük, de nem tördeltem a kezeimet, hogy minden a lehető legjobban alakuljon. Aranyos volt Thomas, tán az ő esetlenségét bírtam a legjobban, Carmel az agyamra ment valamilyen szinten, Cas meg nem is tudom. Olyan távoli maradt. Anna se került hozzám olyan hű de közel. Amikor kiderült, hogyan halt meg, természetesen nagyot dobbant a szívem, tán még el is sápadtam, de komolyabb érzelmeket ő se mozgatott meg bennem.
A romantikus szál pedig, nekem rettentő fura volt, valahogy elképzelhetetlen.

Összességében?
A Vérbe öltözött Anna ifjúsági irodalom. Senki ne várjon tőle többet, mint egy kellemes, fiatalos, olvasmányos történetet. A romantikus szála elhanyagolható, ettől függetlenül kellőképpen izgalmas ahhoz, hogy kíváncsi legyek arra, mi fog kialakulni ebből az egészből.
____________________________________

Hivatalos oldala
Vérbe öltözött Anna | A rémálmok lánya

Kinek ajánlom a figyelmébe?: azoknak, akik ebben a műfajban valami újdonságra vágynak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése