2012. augusztus 12., vasárnap

Heti összefoglaló (9.)

forrás: weheartit.com

Amikről a héten írtam:




Elkezdődött a hét:

Musing Mondays- Kérdezz! Felelek! (17.)

Mi is az a "Musing Mondays"?: ez az esemény a Should Be Reading blogról indult. Lényege az, hogy minden Hétfőn a blog írója -MizB- feltesz egy kérdést, amire aztán válaszolhatsz a blogodban, majd pedig a linkeled a bejegyzésedet az adott bejegyzéséhez.
Mi az, ami vonz egy könyves blogban? Mi az, ami "taszít"? Személyes dolgokat megosztasz a könyves blogodban? 
Mi az, ami vonz? Nos, első sorban persze az, ahogyan a blog írója ír. Nem szeretem a hű de magas röptű gondolatokat és a túl hosszú bejegyzéseket sem. Legyen lényegretörő, nem rövid, de nem is hosszú és kellemes stílusban megírva. Nagyon szeretem a szép sablonokat és a szépen összehozott bejegyzéseket látványra is. De a legfontosabb a stílus.
Mi az, ami "taszít"? Utálom a kötekedő hangvételt, a trágár szavakat, meg úgy alapjáraton a kötekedő stílust. Nem szeretem a fekete háttért rózsaszín/fehér betűkkel, mert kikészül a szemem, de az apró betűket se olvasom el, mert nem látom. Azt se szeretem, ha a blog nem átlátható, zavaros az egész.
Túl sok személyes dolgot direkt nem osztok meg, a magánéletünknek úgy érzem semmi köze az oldalhoz. Egy icipici bepillantást engedtem ebben a hét végi összefoglalóban és ennyi. Nekem ez most teljesen meg is felel. :o)

A Top10 Tuesday-hez hozzászólni nem nagyon tudok ezen a héten.

És folytatódott:

Még mindig olimpiai lázban égve telt el a hét és bár semmi köze a könyvekhez, de rettentő büszke vagyok az induló magyarokra. Szinte minden számot megnéztünk ahol indultunk, az érmeseket főleg és hát szenzációsak voltak. A vízilabdás fiúkat sajnálom, de hűűűű. Minden érmesért odáig vagyok, szenzációsak voltak!
Az egyik legcsodálatosabb adás az volt, amikor Kozák Danuta állt a dobogón, 1000 valahány magyar volt kint állítólag, szólt a Himnusz és lehetett a háttérből hallani, ahogy énekelték a szurkolók. Azt megkönnyeztem rendesen. :o) A kajakosok nagyon ott voltak (Natasa, nagyon szép az a bronz!), az úszóknál kicsit több éremre számítottam, de Dani szenzációs volt, Risztov Éva pedig. Á, arra szavak sincsenek, elismerésem. És persze Cseh Laci is nagyon ügyes volt, de azért az arany jobban állt volna a nyakába. ;o) És akkor ott van még a vívás, atlétika, cselgáncs, birkózás, öttusa, mindenki fantasztikus volt. (Bácsi Péter sérülése pedig "tragédia".) Hihetetlen, hogy a 196 induló országból jelenleg a 9. legjobbak vagyunk. Mi, akikről sokan azt se tudják melyik földrészen keressenek. :o)
Na de így kitérve az Olimpiára, ezen kívül már csak 1 fontosabb dolog történt (elkészült Gyerkőcöm ovis zsákja. ... nem, nem ez, de ez is naplóba illő dolog ám) velünk: egy hozzám nagyon közel álló személy a hétvégén nagykorú lett, úgyhogy volt sírás-rívás-torta evés, picsogás az eltelt évek fölött. (Nem, nem ő picsogott, hanem én, lehet korral jár.)  :o)

Amit a héten olvastam:

Még mindig az Outlander 2.-t bújom, jelenleg kb. az 1/3-nál tartok. Tetszik-tetszik, de hova tűntek a forróbb jelenetek? ;o)



Milyen jó kis akciót láttam?

A Kelly Kiadó kb. úgy 3-4 havonta mindig előjön ezzel a 2+2 akciójával, szóval aki szereti a könyveiket, azok ne hagyják ki szerintem.
Egyelőre én még azon vacilálok, hogy ebben az akcióban beszerezzek 4 könyvet (Jennifer Crusie: Álmomban kísértesz; Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?; Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe; Sophie Kinsella: Csörögj rám!) vagy inkább A szürke ötven árnyalatába ruházzak be. Szerintetek? Egyelőre agyalok, bár a Kellys akció 20.-ig tart csak, sok időm már nincs.



Egy kis blogstatisztika:

  • Érdekességet nem produkált a hét, a legolvasottabb bejegyzés A Szent Johanna gimi 1. volt, eléggé elhúzva a másodiktól.
  • A legtöbben Leiner Laurára kerestek rá és jutottak így el a blogra, bár a top10-be felkerült egy újdonság is, Dessen Altatódala. Még nem olvastam, de majd sorra fog kerülni. ;o)

És mik a tervek jövő hétre?

Outlander 2. még mindig. :o) És lassan nyit a könyvtár, juhé! Pedig sok olvasatlan könyv vár rám itthon (ami egyrészt köszönhető a Rukkolának is), de mégis alig várom, hogy bevetődhessek. :o)

4 megjegyzés:

  1. Szerintem a Száguldás a szerelembe, és a Csörögj rám még nincs benne a 2+2 akcióban. Én is azokat várom, de csak akcióban akarom megvenni:)

    Úgyhogy vedd inkább a szürkét. Bár azért meg a fordítás miatt nem érdemes sokat kiadni...

    Segítettem?:DDD

    VálaszTörlés
  2. Benne vannak az akcióban, mind a kettő a 7. oldalon van. Ezt a kettőt választod pl. és melléjük 2 db-ot, a +1-el jelölt könyvek közül. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, közben rájöttem. Csak úgy nem megy ahogy én akartam. Én 3-at akartam az újabbak közül.

      Törlés
  3. Na igen, én is tudnék válogatni még az újabbak közül. ;o) A "Forr a vérem" is pl. nagyon érdekel, szóval nem is tudom mi legyen. :o) És már csak 7 nap, aztán vége az akciónak. Legközelebb meg Karácsony előtt lesz majd szerintem, akkor már a mostani újak is benne lesznek a +1-ben.

    VálaszTörlés