2012. július 5., csütörtök

Kristin Cast, Alyson Noel, Kelley Armstrong, Richelle Mead, Francesca Lia Block: Pokoli csók

Eredeti címe: Kisses from Hell (2010.)
Itthon kiadta: GABO Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 251
Ára: 2290
Forrás: kiadó (recenzió)

Kinek ajánlom a figyelmébe?: Leginkább
azoknak, akik a szerzőktől olvastak már
valamit. Illetve azoknak, akik szeretik a
Vámpírakadémia sorozatot, mert Mead
novellája amolyan előzménye is lehet
a sorozatnak.
Amikor pár héttel ezelőtt nézegettem a GABO Könyvkiadó frissebb könyveit, akkor akadt meg a tekintetem a Pokoli csókon. Valahogy nem illett a többi közé. Mikor pedig elolvastam a fülszövegét, még inkább olyan érzésem lett, hogy ez a többi GABO-s könyv között egy kakukktojás. Ugyanis vámpíros novellákból áll ez a kötet és lássuk be, ilyen történeteket nem nagyon lehet látni a kiadó repertoárjában.
Aztán amin megakadt még a szemem, hogy a szerzők nem ismeretlenek kis hazánkban.
Először is itt van Kristin Cast, aki az édesanyjával együtt írja Az Éjszaka Háza sorozatot (P.C.Cast- Kristin Cast: Megjelölve; P.C.Cast + Kristin Cast: Elárulva; P. C. Cast- Kristin Cast : A kiválasztott; P.C. Cast + Kristin Cast: A vad; P. C. Cast + Kristin Cast: A préda), Richelle Mead, akinek a Vámpírakadémia sorozata itthon is nagy sikert aratott (Richelle Mead: Vámpírakadémia; Richelle Mead: Dermesztő ölelés), Alyson Noel, aki az Evermore sorozat írónője (Alyson Noel: Evermore- Mindörökké), Kelley Armstrong, aki A szellemidéző sorozatával lopta be magát a hazai olvasók szívébe is (Kelley Armstrong: A szellemidéző) és Francesca Lia Block, akinek a neve nekem nem sokat mondott.
Mint láthatjátok, az 5 szerzőből 4-től olvastam minimum 1 könyvet, így érthető módon kíváncsi lettem a novellájukra is.

Richelle Mead: Napfény
A novella szorosan kapcsolódik a Vámpírkadémia sorozathoz, amolyan előzménynek is lehet tekinteni. Aki szereti a sorozatot, szerintem ezt a novellát semmiképp se hagyja ki. Nem akarom lelőni a poént, hogy miről és kikről szól, azt szeretném, hogyha ti is úgy megdöbbennétek, mint én amikor leesett a tantusz. ;o)

Alyson Noel: Kelts életre!
Az írónő annyira nem hozott lázba az Evermore-ral, de ez a novellája határozottan érdekesre sikeredett. Olvasmányos volt és igazán csak a legvégén állt össze, hogy miről is olvastam. Drakulás filingje van.

Kristin Cast: Idefent
Megmondom teljesen őszintén, ez a novella volt az, ami kivágta nálam a biztosítékot. Na nem azért, mert olyan durva volt, hanem azért, mert fogalmam se volt miről olvasok. Egyszerűen nem esett le, hogy milyen lényekről is van most szó? Unalmas volt, semmilyen, igazán össze se áll a kép, hogy ez az írónő írja az édesanyjával Az Éjszaka Háza sorozatot is. Elég gyenguska lett a története.

Kelley Armstrong: Vérmacska
Ezzel a novellával kapcsolatban 2 dolog ugrott be. Először is az írónő A szellemidézője. Utána pedig az, hogy Rachel Vincent Stray sorozatában is vérmacska a főszereplőnő. Vajon mi született előbb, a Stray vagy ez a novella? Nos, a Stray 2007-ben, Armstrong novellája pedig 2010-ben jelent meg. Viszont nem értem, hogy miért az a címe ami, mert más jobban illet volna szerintem hozzá.
Nem volt rossz a novella, de azért kiemelkedően olvasmányos sem, inkább ami ingadozik a jó és az unalmas között egy széklábon.

Francesca Lia Block: Lilith
Mivel az írónőtől még nem olvastam semmit, így elvárásom se nagyon volt. Olvasmányos volt a története, kicsit olyan John Ajvide Lindqvist: Hívj be! beütéssel.

A képen balról jobbra: Kristin Cast, Alyson Noel, Kelley Armstrong,
Richelle Mead, Francesca Lia Block

Összességébe nézve, az 5 novellából 3 tetszett. A negyedik amolyan is-is, az ötödik pedig elég gyenge lett.
De ajánlom a novelláskötetet a figyelmetekbe, ha valamelyik szerzőtől már olvastatok valamit, kedvelitek a sorozataikat vagy ha Vámpírakadémia fanok vagytok, akkor pedig főleg ki ne hagyjátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése