2012. július 15., vasárnap

Heti összefoglaló (6.)

Amikről a héten írtam:   


Elkezdődött a hét ...

Musing Mondays- Kérdezz! Felelek! (16.)

Mi is az a "Musing Mondays"?: ez az esemény a Should Be Reading blogról indult. Lényege az, hogy minden Hétfőn a blog írója -MizB- feltesz egy kérdést, amire aztán válaszolhatsz a blogodban, majd pedig a linkeled a bejegyzésedet az adott bejegyzéséhez. 
Voltál már dedikáláson? Ha igen, akkor kién? Milyen volt?
Egyszer voltam csak, évekkel ezelőtt, ráadásul teljesen véletlen volt az egész és elég mulatságos is (vagy inkább kínos). :o)
Előzménynek annyit, hogy a Párom és én is nagyon szeretjük Lőrincz L. László könyveit. Történt, hogy épp moziba mentünk és mint ilyenkor mindig, becibáltam magammal a közeli könyvesboltba. Megálltunk az ajtónál, mert egy rakás LLL könyv volt kitéve, méghozzá a legújabbak, amiknek a megjelenése teljesen újdonság volt számunkra. Meglepetten és sajnos egy kicsit hangosan is mondtam, hogy:
- Nézd már! Megjelent az új Laci könyv!
És akkor bepillantottunk a boltba, ott ült egy asztalnál maga a szerző és épp minket nézett mosolyogva. :o) Abban a percben szerettem volna elsüllyedni szégyenemben, gyorsan el is iszkoltam.
Aztán véget ért a film és visszamentünk, még mindig folyt a dedikálás. Pironkodva mi is is leemeltünk egy könyvet az állványról és odamentünk aláfirkantani. LLL nagyon aranyos és kedves volt. Próbált velünk beszélgetni, de annyira megszeppentünk mind a ketten, hogy találkozhattunk vele és ott ülhettünk vele szemben, hogy tuti félnótásnak nézett minket. ;o)

Top10 Tuesday- Leg-leg-leg (13.)

Mi is az a Top10 Tuesday?: a kitalálója The Broke and the Bookish blog, a lényege pedig az, hogy minden Kedden, megadott kritérium szerint egy Top10-es listát kell összeállítani. Majd a közzé tett bejegyzésedet linkelni az ötletet adó blog aktuális bejegyzéséhez.
Szabad választás volt ezen a héten, én pedig ezt választottam:
Top10 kedvenc könyvborító
Azt nem mondhatom, hogy ezek a legeslegszebbek, de most ezek jutottak eszembe és nagyon tetszenek. Amúgy szerintem külföldön sokkal szebb borítókkal adják ki a könyveket, mint itthon. Sajna. Ugyanakkor az utóbbi időben mintha változást lehetne érezni ilyen téren is kis hazánkban, egyre több az igényes és igazán szép borító.

És folytatódott ...

Voltam könyvtárban és szomorúan láttam, hogy nem csak én terveztem be a nyári zárásuk előtt a kifosztást, ugyanis mire megérkeztem, egy rakás polc üresen állt. :o( Sajnos nem jártam sok sikerrel, a betervezett maximum 10 könyv helyett (mert sose lehet tudni), épp hogy 4-et találtam magamnak. Szomorú is vagyok.

Amiket a héten olvastam ...

Az átok lemaradt már a képről, mert mire kattintottam, addigra visszavittem a könyvtárba, de Vasárnap este be is fejeztem.
Az Angyalkardnak végre nekiestem a hét elején (miért nem hamarabb?, nem is tudom már) és totál rákattantam, letenni se tudtam. Majd mesélek a bejegyzésnél milyen szinten nem tudtam letenni, lényeg a lényeg, hogy másfél nap alatt kivégeztem és nagyon tetszett.
Utána a Madame Tussaudnak álltam neki. Nagyon kíváncsi voltam a történetre, mert az írónőtől már olvastam a Nefertitit és egész jól sikerült neki a történelmet kevernie a szórakoztató irodalommal. Aztán amikor megláttam a könyv féltégla méretét, kicsit elkerekedtek a szemeim, de nagyon olvastatta magát és tetszett.

Jelenleg pedig egy könnyű kis SEP regényt olvasok.
Nem tartom sajna valami jónak, de azért jobb, mint a Latin szerető volt. ;o)

Milyen jó kis akciót láttam?

Újra Alexandrás nyári akció van, sok finomságra lehet bukkanni, mint pl. erre a könyvre is. Olvastam, tetszett, ennyiért nem hagynám ott.
Eredeti ára: 3990 Ft
"Rákbeteg felesége halála után dr. Lear, az özvegy tudós elkezdi kutatni a hosszú élet titkát, a betegségek és az öregedés ellenszerét. A hamarosan a hadsereg felügyelete alá kerülő kísérletsorozat eredményeként azonban a 12 kísérleti alany - minden emberi vonását elvesztve - félelmetes, gyilkos lénnyé alakul át. A kutatás utolsó fázisában a tudósnak szüksége van egy hatéves kislányra is, akit szintén beoltanak a kiszámíthatatlan hatású vírussal. Annak ellenére, hogy a Colorado-hegységbeli kísérleti telepet kommandósok őrzik, a kísérleti alanyok, azaz a "fertőzöttek" kiszabadulnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket, a fertőzés egyre terjed, s mind több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé. Egyedül Amy, a hatéves kislány szervezete reagál másképpen a vírusra. A különös, világító lényekké átalakuló fertőzöttek az Egyesült Államok egész területét ellepik: már csak egy emberi közösség marad valahol Kaliforniában, melynek tagjai jól kiépített erődjük és harcosaik segítségével majd' száz éven át megakadályozzák a fertőzöttek bejutását. A Kolónia lakói elszigetelten élnek a kaliforniai hegyekben, a régi, vírus előtti világot az idősek beszámolóiból vagy a Hosszú Portyákon látott romokból ismerik. Egy nap fura lány jelenik meg a Kolónia kapujában - Amy. Felbukkanása gyökeres változást hoz a Kolónia életében...

Justin Cronin A szabadulás című poszt-apokaliptikus műve egy ezer évet átfogó trilógia első része. A könyv megfilmesítési joga már jóval a regény megjelenése előtt elkelt: a feldolgozást a számos órási sikerű filmet jegyző Ridley Scott fogja rendezni."
Alexandra akció- 1595 Ft

Egy kis blogstatisztika:

  • A legolvasottabb bejegyzés a héten A Szent Johanna gimi 2. része volt. Amúgy a Facebook oldalon már látható a 7. rész borítója is. Kíváncsian várom, bár rám még vár az 5. és a 6. rész is. ;o)
  • Érdekes keresőkifejezésről újra nem tudok beszámolni, Leiner Laurára kerestek rá a legtöbben.

 

És mik a tervek jövő hétre?

Pihenés, nyaralás, strandolás. :o)
És mivel bízom a szavazatokban, így ők lennének a szerencsések, akik jöhetnek velünk:

De ha agyérgörcsöt kapok .... ;oP
Komolyra fordítva a szót: a Van valaki odaát? szerintem tetszeni fog, a Görögdinnye és az Angyalok is tetszett, a Pemberley-krónikák miatt viszont van bennem egy kis tartózkodás. Olyan sokan írtak róla rosszat, a molyon is többnyire fél, 1, 2 csillagot kapott, hát nem is tudom miben reménykedjek. Majd elválik. Szerintem ennek fogok elsőnek nekiesni, aztán hazajövünk és max. dühöngök majd itt nektek. ;o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése