2011. július 25., hétfő

Marian Keyes: Angyalok

Miért vártam én ezzel a könyvvel eddig? Kb. olyan fél éve heverhet már a polcon, most is csak olyan "pillantsunk bele" lendülettel kezdtem neki az olvasásának, aztán mikor eljutottam a 30. oldalig és Lobo felvilágosított a molyon, hogy egy sorozat egyik részét olvasom (nem folytatásos), aminek az első részéhez a Görögdinnyéhez már volt szerencsém, lendületet kaptam. A Görögdinnye nagyon tetszett, így nagy hévvel folytattam az Angyalok olvasását.

Most az 5 lánytestvér közül a második legidősebbel, Caire húgával, Maggie-vel ismerkedhetünk meg jobban. A történet amolyan "szokásos" módon kezdődik.
Maggie az angyal a családban, férjhez ment, példás házassága van, biztos munkahelye, nincsenek anyagi gondjai, nem él kicsapongó életet, de aztán minden a feje tetejére áll. Kiderül, hogy a férje megcsalja és a munkahelyétől is búcsút kell vennie. Így mi mást tehetne, visszaköltözik a szüleihez, majd pedig felkerekedik, hogy meglátogassa egy barátnőjét az Angyalok Városában. És a kaland kezdetét veszi.
...

Elég sablonosnak tartom a történetet, teljesen kiszámítható, de mégis jó volt olvasni.
Humoros, szórakoztató, majd a közepe-vége felé kapott egy "hangsúlyosabb" gondolatot és akkor a mosoly már lefagyott az arcomról. Kellemes olvasmány, amolyan igazi szórakoztató irodalom.
Aki szereti Keyes stílusát, a humoros-romantikus irodalmat, annak szerintem tetszeni fog.

A Görögdinnyének anno 5 csillagot adtam, de az Angyaloknak 4-et. Ez nem azt jelenti, hogy gyengébb lett, mert egyáltalán nem az, ugyanannyira tetszett, mint az első rész, olvastatja magát, egyszerűen csak szigorúbban pontozok. :o)

Megjelenés: Angels (2002.)/ Angyalok (2010. Ulpius-ház Kiadó)
Oldalszám: 526
Ára: 3999
A kép forrása ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése