2010. október 11., hétfő

Richelle Mead: Dermesztő ölelés

"Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit dampyr testőrtanoncként kell átélnie, ráadásul oktatója, a vonzó Dmitrij valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg. A Szent Vlagyimir Akadémiát azonban megtámadják az élőhalott strigák, akik korábban több királyi vérű nemesi családot lemészároltak. Így az iskolának a legjobb dampyr testőrökre van szüksége, többek közt Rose anyjára, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-re. Az idei sítábor kötelező, ám Idaho hótól csillogó lankái csak látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, és Rose-nak cselekednie kell. De a hősiességnek mindig ára van."



Túl nagy elvárásokkal estem neki a Vámpírakadémia II. részének. Szinte mindenhol azt olvastam, hogy az olvasók odáig voltak érte, még jobban tetszett nekik, mint az első rész, csak úgy záporoztak az 5 és 4 csillagok (inkább az 5). Vártam, hogy ezek után én is elájuljak tőle, de ez nem következett be.

Striga támadás miatt az akadémia tanulói és a szüleik, rokonaik amolyan "luxus sítáborba" költöznek, hogy a testőrök jobban tudjanak rájuk vigyázni. Feltűnik a színen Rose testőr édesanyja, Christian nagynénje is, aki érzelmeket táplál Dmitrij irányába, valamint Lissa unokatestvére, aki elég furcsán viselkedik.
Dmitrij próbál távolságot tartani Rose-tól, így a lány próbál átlépni rajta, új kapcsolatba kezd. Majd Rose és néhány társa bajba kerül, elkerülhetetlen az összecsapás. ...

Igazából kb. a 2/3-a kevésbé tudott lekötni, mint az első része. Aztán beindultak az események, de ez a pörgősség már a vége felé volt. És persze megint jót bőgtem a végén, na de én min nem sírok? ;o)
Röviden: nem volt rossz a történet, de nekem az első része jobban tetszett. Viszont a vége már megint nagyon jól eltalált. Kíváncsian várom, hogy végre Rose és Dmitrij össze fog-e úgy igazán jönni valamelyik kötetben.

Ami a szereplőket illeti, Lissa nem a szívem csücske. Szerintem rettentően önző, és ahhoz képest, hogy állítólag milyen jó barátnők, Rose-al nem nagyon foglalkozik.

Tartalom: 4
Megjelenés: 2010/2008
Eredeti cím: Frostbite
Folytatás: A halál csókja


Első része:
Vámpírakadémia

3 megjegyzés:

  1. Én sok jót olvastam az első részről, és nagyon kiolvasnám, de ugye az is befolyásol egy sorozatnál, hogy a többi rész milyen. Na de a 4-es még jó :P

    VálaszTörlés
  2. Az első fele tényleg vontatott egy kicsit, de a vége azért kárpótol mozgalmasságban. :)
    Ja, és még egy icike - picike észrevétel: a folytatás nem a Blood promise, hanem A halál csókja . :) A Blood promise már a 4. része a sorozatnak és Rossz vér lesz a címe.:)

    VálaszTörlés
  3. üstökös: vágj bele, ha lesz rá alkalmad. ;o) Tudod, én mások pontozásával úgy vagyok, hogy mások vagyunk.

    Nancy: Köszi! Én már előre jártam. ;o) Javítottam.

    VálaszTörlés