2018. január 12., péntek

Epres kuglóf epres cukormázzal

Az iskolából heti rendszerességgel hozza haza a Nagy a kefirt, ugyanis utálja. Így eljutottunk odáig, hogy jelenleg 3 pohárral van a hűtőben, mivel egyikőnk se szereti. Gondoltam, ha már úgy is annyira belejöttem a kuglóf készítésbe, akkor elkészítem most joghurt helyett kefirrel és gyümölcsös verzióban. Így született meg ez az epres kuglóf epres cukormázzal a tetején.

Az elkészítése ugyanaz, mint az előző bejegyzésemben leírtak. 
Mivel még nyáron lefagyasztottam 3 doboz epret, így felnyitottam az egyiket és kivettem belőle kb. 10 db egyforma szemet, aztán kiolvasztottam őket. Valahol olvastam, hogyha a gyümölcsöt lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni majd a tésztában sülés közben, hát nekem ez nem jött össze, ugyanis mindegyik lesüllyedt. De ettől függetlenül persze nagyon finom lett. 😊

Kezdek ráérezni a csúnya zöld szilikonformámra, vékonyan ki kell kennem a massza beleöltése előtt olajjal és így szinte ropogósra sül a kuglóf külseje. Majd miután elkészültem a sütéssel, tilos azonnal megpróbálni kiszedni a formából. Akármennyire is nehéz, meg kell várni, amíg szépen kihűl (vagy legalább langyos lesz), majd utána óvatosan elválasztani a tésztától a formát, aztán megfordítani egy tányéron és leemelni róla. Még látványra is gyönyörű. 😋


A cukormáz pedig. Most a könnyedebbik megoldást választottam, vettem a boltban Dr. Oetker kész epres ízű cukormázat. Sok dolgunk ezzel nincs. Folyékony a cukormáz a zacskóban, de használat előtt jól át kell gyúrni, mert van, ahol megkeményedik, mire használatra kerül a sor. Szóval jól átgyúrjuk, majd kivágjuk az egyik sarkát és rácsorgatjuk a kuglófra. Aztán csak várni kell (ha tudunk), amíg a máz megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése