2014. február 16., vasárnap

Ti kérdeztétek: Mi volt az a sorozat, amit a leginkább vártál?

EBBEN a bejegyzésben kértelek titeket arra, segítsetek abban, hogy fel tudjam éleszteni a Kérdezz! Felelek!-et, vagyis kérdezzetek. Jöttek is kérdések, így igyekszem minden hétvégén válaszolni egyre.

Kérdezz! Felelek! (49.)

Szeretem a könyvsorozatokat, de azt ne kérdezzétek, hogy miért, mert nem tudok rá épkézláb választ adni, egyszerűen csak. Mióta a blogot vezetem, 69 sorozatnak álltam neki (tudom, durva), viszont a töredékét fejeztem be, vagy jutottam el addig, ameddig megjelentek itthon is a részei. Vagyis attól még, hogy nekikezdek egynek, nem jelenti azt, hogy folytatni is fogom. Ha nem tetszett, minden szomorkodás nélkül abbahagyom.

Mi volt az a sorozat, amit a leginkább vártál? (ott voltál az éjféli premieren, beöltözős bulin)

Igazán eddig, egyetlen olyan sorozat volt, amire azt tudom mondani, hogy nagyon-nagyon vártam az újabb részt. Éjféli premieren, beöltözős bulin és társain, sose vettem részt, én csak az amolyan csendes, otthon váró típus vagyok. :o) Ez a sorozat pedig a Harry Potter volt.
Sose gondoltam volna, hogy egyszer majd én is rákattanok a kötetekre, sőt, őszintén szólva ki is nevettem azokat a csoporttársaimat, akik huszonéves fejjel, az előadások közben bújták a részeket. Egyszerűen nem értettem, hogy lehet az, hogy felnőtt emberek, MESÉT olvasnak. Aztán történt, hogy elmentem a könyvtárba és belebotlottam az első részbe, én pedig kivettem az antikönyvmoly tesómnak, hátha elnyeri a tetszését, és megszerettetem vele az olvasást. Röviden, szó szerint kiröhögött, amikor odaadtam neki, esze ágában se volt elolvasni. Én pedig gondoltam egy merészet, este belekukkantottam, de csak "belekukkantás" alapon. Nos, ennek a belekukkantásnak az lett a vége, hogy másnap már nyitáskor ott voltam a könyvtár előtt, és vittem is haza az addig megjelent részeket.
Pár nap múlva, már én bújtam az előadások közben az addig megjelent részeket, és magasról letojtam, hogy mindezt huszonéves fejjel. ;o) Onnantól kezdve pedig, vártam az újabb részek megjelenéseit, és amint kijöttek, már rohantam is értük. ... Kivéve a 7. rész esetében.

Nagyon sokan vártuk a befejező kötetet, én is, de az én várakozásom átcsapott valami egészen másba. Amint kijött a kötet magyarul is (2008 február), egyszerűen nem akartam elolvasni, és kerülni kezdtem minden információt a történettel kapcsolatban. Őszintén szólva nem akartam, hogy vége legyen, és úgy éreztem, ha elolvasom, a történet végére érek, akkor tényleg vége. Ezt pedig nem akartam. Ciki? Lehet, de bevállalom. :oP
Aztán 2008 májusában teherbe estem, és az addig könyvmoly énem szabadságra ment. Egyszerűen nem tudott egy könyv se lekötni, ha nekikezdtem az olvasásnak, a gondolataim azonnal a terhesség, babavárás, gyerekek felé kalandoztak, és azon kaptam magamat, hónapok telnek el úgy, hogy egy sort se olvastam. November-december lehetett már (vagyis közeledett a terhességem vége), amikor végig futott bennem, hogyha most nem olvasom el a 7. részt, akkor ki tudja, hogy a szülés után mikor lesz erre időm, energiám, kedvem. Így beszereztem és nekiestem. Minden egyes oldallal összeszorult a szívem, mert tudtam, hogy közeledik a VÉGE, ugyanakkor valahogy jelképessé is vált számomra az egész. Mert ahogy haladtam, úgy kellett magamban is letisztáznom, hogy akármennyire is jó így 2 az 1-ben, hamarosan ennek vége lesz, és új korszak kezdődik az életünkben.
Bőgtem az utolsó oldalaknál, ténylegesen éreztem egy korszak végét, szinte kibuktam 25 éves fejjel, egy mesesorozat végétől. ;o)

Ezt a fajta "rajongást" (bár nyilván ne képzeljetek bele többet, mint ami, egyszerűen csak a nagyon-nagyon szeretem kategória), eddig más sorozat még nem tudta felülmúlni. Persze vannak még olyanok, amiknek a frissebb megjelenéseit nagyon várom (pl. most Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozatának 4. részét, és totál kivagyok, hogy mi lesz a sorozattal most, hogy az Egmont kivonul. ... Valószínűleg angolul foguk nekiesni majd.), de valahogy ez a várakozás mégis más.

Köszönöm annak, aki a kérdést feltette! :o)
Várom a további kérdéseket ITT! ;o)

4 megjegyzés:

  1. Kapkodom a fejem. mi van az Egmonttal? Nem fejezi be Elenor történetét? ???????? Ennél jobban nem vártam könyvet mostanában,- na jó a másik Az örökké határa, de azt nemsoká olvashatom. Én tudni akarom mi lesz az Eredendő bűnösök sorozat vége ... sőt a novellákat is követelem :)

    VálaszTörlés
  2. @Zsu: Megszüntetik itthon a könyvkiadói tevékenységüket, február 12-én nyilatkoztak erről az FB oldalukon. :o( Így igen, ha nem lesz más kiadó, aki folytatná a sorozatot, akkor nem fog kiadásra kerülni a 4. rész.

    VálaszTörlés
  3. Én mindkét terhességem alatt egy sort sem voltam képes olvasni. És a szülés után is sokáig fennállt ez az állapot.
    Blanka lányommal voltam terhes, amikor a Harry Potter utolsó részét megvettem és kb. 20 oldal után félretettem. Aztán majd 1 évet vártam, hogy befejezzem. Ezt eljátszottam Lottival is. Igaz Lotti születését követően hamar visszajött az olvasási kedv, és szintén egy J.K. Rowling könyvvel kezdtem ... Úgy látszik nálam a szülés után mindig az írónő jön be :-))

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: A szülés után, nálam is 9 hónap kellett, mire végre úgy igazán újra tudtam olvasni. Bár nálunk nyilván az is közrejátszott, hogy Gyerkőc legendásan rossz alvó volt 9 hónapig, így inkább energiám nem volt olvasni. Aztán elkezdte átaludni az éjszakákat, és miután sikerült bepótolnom az alváshiányomat, ezzel együtt az olvasási kedvem is visszajött. Ráadásul nagyon úgy rémlik, hogy az első könyv, amit úgy igazán végig olvastam, az újra a HP7. része volt. :D

    VálaszTörlés