2014. február 1., szombat

Leiner Laura készülő új regénye- Akkor szakítsunk (Frissítve!)

Tegnap (12. 27.) lázban égtek Leiner Laura rajongói (köztük én is), ugyanis ahogy ígérte az írónő, a Facebook oldalán este közzé tette, a várhatóan márciusban megjelenő új regényének a címét, íme:


Nem olyan rég volt, hogy még a Bábelt harangoztam be, agyalgattunk azon, vajon miről fog szólni, most pedig itt van az Akkor szakítsunk. Tippek, ötletek? Szerintetek miről fog szólni?
Nyilván a cím elég beszédes, szerintem maradunk az ifi kategórián belül, és tán a kapcsolati válság lesz a középpontban, vagy épp az, hogy van élet a szakítás után is. Egy tuti: nem fogom kihagyni. ;o)

Frissítve1: néhány új infó, az írónő hivatalos oldalán ITT.

Frissítve2. (jan. 12.): kicsit lemaradva, de itt a borító. Hogy tetszik? Nekem bejövős. ;o)


Fissítve3. (feb.1.): és akkor íme a fülszöveg és a teljes borító! Mit szóltok? Izgisnek tűnik. ;o)
„Az egészet nem is így akartam. Eredetileg egy szilveszteri buli lett volna az utolsó, amire vágytam. Semmi mást nem terveztem az év utolsó napjára, csak hogy egy százas zsepivel az ölemben csokit és chipset kajáljak, majd tátott szájjal zokogva (ezzel láthatóvá téve a megrágott falatokat) a világ legundorítóbb látványát nyújtsam. Ehhez még bónuszként jött volna a laptopomon lévő romantikusfilm-válogatás, amely csak olyan alkotásokat tartalmaz, amiben legalább az egyik szerelmes hős kinyúlik. És csakúgy, mint minden normális, összetört szívű lány, én is elvártam volna a legjobb barátnőmtől, Esztitől, hogy aznap éjjel, amikor az egész világ ünnepel, ő otthon üljön velem a szobámban, smink nélkül, elnyűtt ujjú pulóverben, és együtt szidjuk azokat, akik boldogok. Mellesleg az sem zavart a tervemben, hogy Eszti éppenséggel pont a boldog emberek táborát erősíti, mert, mint legjobb barátnőmnek, egyszerűen kötelessége félretenni a saját „fullhepi” életét, és az én széttört lelkemet pátyolgatni. Igen, így terveztem.”
Szilveszter. A kötelező jókedv napja. Amikor muszáj bulizni.
Lia és Norbi karácsony előtt szakítottak ugyan, de Szánkó szilveszteri buliját nem akarják kihagyni. Eszti és Csabi, a tökéletes pár, velük együtt indulnak szórakozni. Miután Szánkó bulija a város másik végében lesz, Lia bátyja, Szilkó vállalja a sofőr szerepét. De szigorúan csak az odaútra vonatkozóan. Csak aztán minden másképp alakul…



Az Akkor szakítsunk egy őrült és felejthetetlen szilveszter éjszaka története

“Kezdetben gimnazista tiniregényt varázsolt. Nem középiskolás fokon. Aztán bábeli zűrzavart álmodott. Fesztiváli könnyedséggel. Most éjszakai rohanást vizionál. Véget nem érő érzelmekkel. Hagyjátok magatokat olvastatni vele.”
Kirády Attila, az Origo kreatív igazgatója, az szjger.hu egyik megalkotója

4 megjegyzés:

  1. Engem a Bábel nem hozott lázba, és az ismerőseimnek sem nagyon jött be (pedig SzJG fanok). De valamiért ez jobban tetszik, már eleve a címe miatt is. Szerintem is ifjúsági romantikus történet lesz, mint ahogy az írónő írta, sok szereplővel, olyan Laurás stílusban. Tuti lesznek vicces szituk meg minden. Szerintem ezt most én sem fogom kihagyni :-))

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: A Bábel valamilyen szinten MÁS, mint A Szent Johanna gimi. Hiába fiatalok, szerelmesek, meg minden, de annyira más a környezete, és emiatt a cselekmény, a történések, hogy lehet emiatt nem nyerte el a tetszésedet. :o)
    Az új könyvnek a címe nekem is kecsegtetőbb amúgy. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Bevallom,én nem olvastam a Szent Johanna Gimit. Nem hozott lázba,már mindenki arról beszélt.Az osztályunk a Bábelt választotta 2.kötelező olvasmánynak,bár az elején erősen ellene voltam,mikor bele kezdtem nem tudtam lerakni.Egy hét alatt elolvastam,sőt utána még egyszer,s még egyszer olvastam.Nekem nagyon tetszett! Az új könyvet is mindenképpen elfogom olvasni.:)

    VálaszTörlés
  4. @mondom meg Nem: És ezek után hogy bírtad ki, hogy ne olvasd el A Szent Johanna Gimit? :o)

    VálaszTörlés