2013. január 28., hétfő

Utána szoktál nézni a szerzőnek, amikor olvasol tőle valamit?

Kérdezz! Felelek! (35.)

Biztos észrevettétek már, hogy többnyire minden könyves bejegyzésnél ott virít az író képe is. Innen adódik a kérdésem:
Utána szoktál nézni a szerzőnek, amikor olvasol tőle valamit?
Semmilyen jelentősége nincs annak, hogy kik szerepelnek
az illusztráción! Egyszerűen csak pont az ő nevük ugrott be
elsőként. (Amúgy tudjátok, hogy kik is ők?) ;o)
Én szeretem legalább az arcképét látni, így ha annyira nem is olvasok utána a munkásságnak, legalább ennek utána szoktam nézni a neten.
Tudni szeretem, hogy mégis ki írta az adott könyvet, hogy néz ki, hogy lehet őt elképzelni. Ebből fakadóan történt már velem érdekesség, ugyanis meggyőződésem volt, hogy férfi írta az adott könyvet, erre meg kiderült a képről, hogy nő, szóval bizonyos nevek esetében főleg jól jöhet, ha rákeresünk. ;o) És ha már megtaláltam a képét a neten, akkor nagy eséllyel a hivatalos oldalát dobja ki a kereső az elsők közt (már ha van, ha nincs, akkor a wikipédia is jól jöhet), így az esetek többségében rá szoktam kukkantani arra is. Az már más kérdés, hogy elolvasom-e a BIO-s részt avagy sem, ez a hangulatomtól és az érdeklődésemtől függ. Meg az is, hogy kinek olvasok jobban utána, kinek kevésbé és kinél áll meg a "kutatás" csak a kép megnézésénél.


Hupsz, és ez az 1000. közzé tett bejegyzésem! Éljen! :o)

7 megjegyzés:

  1. 5-ből felismerek hármat (William Shakespeare, Leslie L. Lawrence és Simone Elkeles), a két ismeretlentől (még) nem olvastam.
    Gratula az 1000.-hez! :)

    VálaszTörlés
  2. @Sempere Targaryen: Köszi. :o)
    A piros ruhás nő Hidasi Judit, a fehér ruhás pedig Susan Elizabeth Phillips. Az előbbi írta az Április utat, Kilencet, az utóbbinak pedig romantikus regényei vannak, pl. a Chichago Star széria (Se veled, se nélküled, Apafogó, stb.)

    VálaszTörlés
  3. @Niki: "h" nélkül, csak Chicago :o)

    VálaszTörlés
  4. Én az írókat mindig csak akkor nézem meg, ha kíváncsi vagyok, hogy írt-e még valami hasonló jót, mint az adott könyv. Annyira nem szokott érdekelni ki hogy néz ki.
    Amúgy olyan már velem is előfordult, hogy valakit nőnek/férfinak gondoltam, aztán kiderült, hogy pont nem. :)
    Gratula az 1000-hez! Az rengeteg! Kívánok még sokszor 1000-t! ;)

    VálaszTörlés
  5. @Mónika: Köszi. :o) Pont miután leírtam, hogy az volt az 1000. bejegyzésem, akkor esett le, hogy "basszus, hány napos is a blog?". Na igen, látva, hogy csak 1067 napos volt tegnap, így tényleg döbbenetes az 1000 bejegyzés. Igazából nem is hittem volna, hogy ilyen sokat írtam. :o)

    VálaszTörlés
  6. miután kiolvasom a könyvet mindig utána ráguglizom az íróra és szeretek rövid életrajzot/érdekességeket is olvasni róluk.:D nem tudom, engem valahogy érdekelni szokott.:)

    VálaszTörlés
  7. @~Johanna.: Nekem pedig minimum az arcképükkel lesz teljes a könyv. :o) Ez nem olyan külsőségekre épülő dolog, egyszerűen csak látni szeretem, hogy ki írta, kinek a munkáját tarthattam a kezemben, szerettem avagy nem szerettem. Nekem így lesz teljes a kép. :o)

    VálaszTörlés