2017. december 21., csütörtök

"Téli romantika" meglepetés doboz

Teljesen odáig voltam a novemberi Book A Sloth Club-os meglepetés dobozért, amiről ITT írtam is. Ennek ellenére hezitáltam, hogy megrendeljem-e decemberit. Féltem attól, hogy a jó indulás után a második doboz nem lesz az igazi, csalódott leszek, rossz szájízt hagy majd maga után és hát féltem attól is, hogy így Karácsony előtt kiadni 7.000 Ft-ot, majd esetleg csalódni ... nos hát tartottam attól, hogy verni fogom a fejemet a falba. De mint ahogy novemberben is írtam már, a meglepetés dobozok meglepetés tartalma önmagát adja el. Kíváncsi voltam a kis meglepetésekre, az ígért 2 könyvre (nem kicsit kecsegtető volt az is, hogy 2 könyvet fog tartalmazni a decemberi doboz), és hát pár napos hezitálás után elhatároztam, hogy megrendelem majd. Igazából úgy okoskodtam, hogy 6.990 Ft a doboz, 2 könyv lesz benne, manapság már 3.000 Ft alatt nem nagyon lehet könyvet találni, így arányos lesz remélhetőleg a doboz ára a tartalmával. Persze amiatt aggódtam mi lesz, ha esetleg már megszereztem a könyveket vagy épp totál nem érdekelnek, de úgy voltam vele egyszer élünk, ez lesz a karácsonyi ajándékom magamnak és belevágtam. 

November 18-án már 9:50-kor szépen leültem a laptop elé, hogy azonnal vásárlok, amint megnyílik a webáruház, nehogy lemaradjak a dobozról, mert hát a BASC csapata nem tette közzé, hogy mennyi dobozt lehet majd vásárolni és kiindulva abból, hogy a novemberi is milyen gyorsan elfogyott és mennyire pozitív visszhangja lett a tartalmának, tartottam attól, hogy megrohamozzák 10 órakor a webáruházat és virtuális harc kezdődik a ki tudja mennyi dobozért. Jó ötlet volt a csapattól, hogy nem tették közzé a dobozok számát, ezzel feszültséget keltve a vásárlókban, akik minél előbb szert akartak tenni a rendelésre.
Úgyhogy 10 óra előtt már a gép előtt voltam, ami naná, hogy 9:50valahánykor lefagyott, majd nem elég, hogy lefagyott - mert elég gyorsan újraindult -, de akkor meg a wifit nem találta ... de meg se lepődtem már ezen, hisz rólam volt szó. Mindezek ellenére kb. 10:05-kor sikeresen a kosaramban landolt a doboz. Már csak majdnem 1 hónapot kellett türelmesen várnom, hogy meg is érkezzen.

December 12-én kaptam az e-mailt, hogy a csomag postázásra került. Nem itthonra kértem, mivel a drága postásnak az a szokása, hogy jól ráfekszik a csengőre és naná, hogy pont akkor érkezik, amikor a Kicsi alszik, aki erre felriad és üvölteni kezd. Úgyhogy ezt kivédve anyukámékhoz kértem a kézbesítést, ami 13-án meg is történt. Viszont 3 napot így várnom kellett arra, hogy kézbe is vehessem. Újra türelemjátékhoz lehetett szerencsém - mint előző hónapban is -, akkor is 3 napot kellett várnom, mire át tudtam venni a postán.

Viszont teljesen véletlenül belefutottam a Twitteren egy csiripelésbe, hogy a decemberi doboz elég gagyi lett (szó szerint idézve). Naná, hogy totál elfogott a pánik, na b.sszus, fogom akkor a fejemet verni a falba.
Aztán elhatároztam, hogy az Instagramot is csak óvatosan frissítem, mert tuti el fogják árasztani a dobozos képek, én meg nem szerettem volna lelőni magam előtt a tartalmát. Az óvatosságom ellenére viszont naná, hogy belefutottam 1 képbe. Az agyam viszonylag elég gyorsan kapcsolt, így a képről csak 1 tárgyat fogtam fel, mielőtt rémülten tovább görgettem volna, az viszont az egyik könyv volt, a Szelídíts meg! Bevallom, olvastam, hallottam már a könyvről és egyáltalán nem csigázott fel, úgyhogy elég csalódott voltam, hogy a 2 könyvből 1-ért tuti nem leszek oda. Próbálgattam meggyőzni magamat, hogy lehet rosszul láttam, lehet nem is dobozos kép volt, de tudtam, hogy felesleges ámítanom magamat, bizony a Szelídíts meg! lesz az egyik könyv.

Na de szombaton már a kezemben volt a csomag és otthon neki is estem a kibontásának.
Vajon milyen titkokat rejteget a decemberi doboz?
Amikor kibontottam a nagy borítékot, a felső képpel találtam szemben magamat. Az izgalmam újra az egekbe csapott, de igyekeztem nyugodt maradni, nyugodtan kivenni a dobozt a borítékból. Nem, nem én szakítottam be izgalmamban a dobozt! Sajnos a saroknál szakadt volt, amikor kivettem a borítékból.
A doboz megint szépre sikeredett. A kis szakadása ellenére masszív karton, a felirat, a lajháros rajz szép, élénk színű és nagyon tetszik, hogy a doboz karácsonyi hangulatba öltözött. Lazán el tudnám képzelni, hogy Húsvétkor pl. hímes tojások legyenek rajta, nyáron meg mondjuk egy medencében lazuljon a lajhár. 
Na de kivettem a borítékból a dobozt és gyorsan fel is emeltem a fedelét. 

Újra nem derült ki azonnal, hogy mi van a zöld papír alatt
A novemberiből kiindulva sejtettem, hogy egy selyempapír újra el fogja rejteni előlem a tartalmát és először csak a levélkével fogok szembesülni. Így is lett. 

"Akkor keress egy ajtót. Mindig van kiút. Mindig van egy másik út. De nem fogod megtalálni, ha csak egy helyben állsz. Érted, mire gondolok?"

Amikor megfordítottam, a hátulján olvashattam, hogy miket rejt a doboz (nincs amúgy minden rajta). És hát igen, az egyik könyv a Szelídíts meg! és a másik se volt előttem ismeretlen már, nem úgy, mint pl. a Caraval a novemberiben. Mikor végeztem az olvasásával felemeltem a selyempapírt, de sok minden még így is rejtve maradt.

Mi lehet az a zöld izé és ez a Kisherceges izé?
Először nem értettem, hogy mi az a zöld, Book a Sloth Club-os izé, ami a Kisherceges izé alatt van. Sőt, azt se tudtam első körben, hogy mi is akar lenni az a Kisherceges dolog. Könyvjelző, képeslap nem lehet, aztán leesett, hogy jé, ilyen foltok voltak gyerekkoromban a 80-as, 90-es években, ilyenekkel tüntették el az anyukák a szakadást a farmernacijainkon. 

Na de amikor idáig eljutottam már - a fene essen a finomkodásba -, szinte kiborítottam a doboz tartalmát. Ez a zöld izé egy szatyor lenne, amiben benne volt trükkösen a két könyv, melyeket először rendesen szemügyre vettem. 
A két könyv
Mint már említettem, a Szelídíts meg!-ről hamarabb értesültem, mint szerettem volna, így ennek már utána tudtam olvasni. Annak ellenére, hogy lázba nem hozott amikor megjelent, minél többet olvastam utána, annál inkább megjött a kedvem ahhoz, hogy én is olvassam, így tán nem is annyira baj, hogy ez volt a csomagban. A Csók New Yorkbanról szintén olvastam már, kellemes történetnek ígérkezik, örülök, hogy belekerült a dobozba. Bízom abban, hogy mind a két könyv tetszeni fog és igazából nem vagyok csalódott annak ellenére sem, hogy nem épp két kívánságlistás példányról van szó. Ami viszont kicsit birizgál az az, hogy a téma "Téli romantika". Nos, ez a Csók New Yorkban borítójából és fülszövegéből kiindulva, erre a sztorira illik, de a Szelídíts meg!-nek mi köze van a TÉLI romantikához? Az rendben, hogy romantikus YA sztori lesz, de télen fog játszódni? Ha pedig nem, akkor hogy is passzol a témához?
Őszintén szólva két tipikusan téli romantikus sztorira számítottam. A Csók New Yorkban ilyen lesz, de Róbert Katalin történetében nem vagyok biztos. (De ha télen játszódik, akkor visszaszívok mindent, amit eddig leírtam.)

A csomag tartalma
És nézzük akkor a doboz többi tartalmát is.
➤ Róbert Katalin (Szelídíts meg! írónője) személyes üzenete. Aranyos, kedves, szívhezszóló sorok.
➤ egy forró csokis mártogató. Kimondottan jól illik egy téli csomagba, jó lesz meginni majd egy jó könyv olvasása közben, ez jó választás volt a csapattól.
➤ karácsonyi hóemberes zokni. Szerencsére nem 40 feletti méretet tettek a csomagba lévén, hogy 35-36-os lábam van. Külföldi dobozokba is kerültek így télen zoknik, sapkák, ahogy láttam az eddigi képeket, jó választás volt.
➤ Orbán Éva készítette téli romantikus könyvjelző. Tényleg szép épp úgy, mint ahogy a novemberiben a lajháros is volt.
➤ egy fa könyvjelző az Olvashop-tól. Olyan vastag, hogy először azt hittem, hogy fel kell szögelni vagy csavarozni valahová, nem gondoltam volna, hogy könyvjelző. Csak otthon lehet annak használni, mert olyan vastag, hogy szétnyomja a könyvet és amúgy kiesik, ha pl. a táskánkban van a könyv.
➤ kézműves gyertya. Megmondom őszintén először azt hittem ajakbalzsam lesz annak ellenére, hogy az Instán láttam már ilyen gyertyákat csak nagyobb kiszerelésben és konkrétan egy-egy könyvhöz illően.
➤ Pallagi Virág Kisherceges kézműves képeslapja. Képeslap nem maradhatott ki az e havi dobozból sem, bár szerencsére túlzásba nem esett a csapat. Aranyos, szép, de engem a képeslapok nem nagyon tudnak meghatni.
➤ Book a Sloth Clubos vászontáska. Nagyon szorítottam, hogy az egyik dobozba kerüljön majd egy táska is, de bevallom nem ilyenre gondoltam. Ez elég csúnyácskára sikeredett, ráadásul ez a zöld szín! Hát nem lesz a kedvencem, kétlem, hogy elővenném, hogy ebben cipeljem az épp olvasott könyvemet. Lehetett volna egy szolidabb színű táska nem ilyen fura lajháros illusztrációval, hanem egy szép könyves rajzzal vagy könyves felirattal, idézettel.
➤ Kisherceges folt. Kétlem, hogy 2017/2018-ban használnának az emberek még foltokat a ruháikon. Igazából nem is nagyon értem. Mármint persze, passzol az egyik könyvhöz, csak hát sokan nyilván hasznát nem fogják tudni venni. 

Véleményem a csomag tartalmáról:

Ezek inkább illettek volna 
egy Kisherceges témához szerintem
A könyvek: 
Szelídíts meg!
Mint ahogy említettem már, ez a könyv nem keltette fel az érdeklődésemet a megjelenésekor. Egy időben faltam a nagyon YA sztorikat, de belegondolva, hogy Róka csak egy 9.-es lány (vagyis kb. 15 éves), Kisherceg se sokkal idősebb (11.-es, vagyis 17-18 éves) ... nos, annyira már nem vagyok oda az ilyen sztorikért, de meglátjuk majd. Az biztos, hogy a célközönsége nem én vagyok ennek a könyvnek.
Csók New Yorkban 
Ez a könyv már kecsegtetőbbnek tűnik és nagyon bízok abban, hogy tetszeni is fog.

A meglepetések: többnyire tetszettek, bár azért szerintem voltak mellétrafálások is. 
De kezdjük akkor azokkal először, melyek tetszettek. Pallagi Virág könyvjelzője nagyon szépre sikeredett. A kézműves gyertya is bejön, külföldön tényleg nagyon népszerűek a könyvekhez illő gyertyák, bár azért nem lehet összehasonlítani egy Funko Pop figurával, de nem rossz. A forró csokis mártogató és a hóemberes zokni szintén nyerő így télen. 
És akkor jöjjenek a mellétrafálások. A fa Olvashop könyvjelző szerintem a vastagsága miatt az. Szépnek szép, de baromira nem praktikus. A Kisherceges foltot egyáltalán nem értem. Akkor lett volna inkább egy textil könyvjelző, na de 2017-ben egy folt! Bár lehet könyvjelzőnek is használni, mert fogadjunk sokan azt se tudják, hogy is kell feltenni egy ruhára meg egyáltalán mi is az a folt. A Kisherceges képeslap meg hiába aranyos, szép, de értelmét nem nagyon látom.

A csomag tartalma tényleg illik-e a "Téli romantika" témába?

Ezek már inkább "Téli romantika"-sak
Szerintem nem minden eleme. Azt mondanám, hogy durván a felére vagy a "téli" illik vagy a "romantika", na de a "téli romantika" valahogy ebben a csomagban összességében nem jött össze, csak pár elemnél.
A Csók New Yorkban, Pallagi Virág könyvjelzője és a kézműves gyertya rendben van. De a gyertya is csak azért, mert a dobozka utal a könyvre és a könyvre meg illik a "téli romantika". Minden más eleme a doboznak amolyan so-so.
Ott van a fa könyvjelző. Semmi romantikus nincs benne, de a felirata miatt a "téli" jelző illik rá. A Szelídíts meg!-el még nem tudom mi a helyzet, a "romantika" biztos illik rá, a "téli"-vel nem tudom mi lesz. Aztán ott van a Kisherceges képeslap, folt és a szatyor. Egyikre se tudnám sem azt mondani, hogy télies, sem az, hogy romantikus. A képeslap és a folt illik a Szelídíts meg!-hez és ennyi a köze a témához. 
Az a bizonyos zöld lajháros szatyor
A szatyor meg nyilván bónusz, de nekem ez kimondottan csalódás. Annyira szerettem volna egy szép könyves szatyrot, de ezzel a Book a Sloth Club nagyon mellélőtt! A színét nem is értem (na jó, zöld, Karácsony, a selyempapír is zöld volt, valahol értem, de lehetett volna krémszínű vagy fehér is), a lajhár nagyon nem tetszik rajta. Értem, reklámozzuk a csapatot, de egy szép könyves kép, könyves felirat, idézet annyival szebb lett volna! Bízom abban, hogy lesz egyszer ilyen szatyor is a dobozban. Ezt meg elsuvasztom valahová a beépített szekrényben, mert olyan csúnya, hogy tuti nem mutogatnám.

A csomag tartalma arányos-e szerintem az árral?

Ezzel vitatkozni nagyon nem lehet, már csak a 2 könyv miatt is maximálisan arányos.
A doboz ára: 6.990 Ft
A csomag tartalma számszerűsítve:
↪ Csók New Yorkban: 2.990 Ft
↪ Szelídíts meg!: 2.999 Ft
↪ fa könyvjelző: 2.290 Ft-ba kerülnek az Olvashop oldalán
↪ hóemberes zokni: az ebay-en 5 pár kerül 4.25 fontba (ugyanilyen hóemberes), vagyis kb. 1700 Ft körül van 5 pár zokni, ez elosztva kb. 300 Ft egy zokni
Ha csak ezeket nézzük, akkor már javában megérte a vásárlónak megrendelni a dobozt. Természetesen újra kiemelem, hogy a csapat nyilván nem 0% haszonnal dolgozott, hisz nagytételes rendelésekről van szó. A többi termékhez nem találtam konkrét árat a neten.

A januári doboz témája: Fantasy hősnők
Nos, ez engem annyira nem hozott lázba, így ezt a dobozt nem rendeltem meg, de ti ITT még meg tudjátok.
Összességében nem bántam meg a decemberi doboz megrendelését annak ellenére sem, hogy nem mindennel vagyok elégedett és biztos fogok még rendelni a csapattól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése