2013. július 27., szombat

Sylvia Day: Egymásba fonódva

Elég érdekes a kapcsolatom ezzel a sorozattal. Ugyanis nem nyerte el a tetszésemet, de mégis amint megjelenik a folytatás, olvasni akarom. Érdekel, hogy mi lesz a szereplőkkel, mivé fog az egész fajulni, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy nem fog tetszeni, sőt, untatni fog, ezzel pedig kiveri majd nálam a biztosítékot. Ez történt most is.

Amit a legfontosabbnak tartok megjegyezni, az a befejezte után érzett döbbenetem. A bookandwalk.hu révén olvashattam e-bookban a történetet, böngészőn keresztül. Nos, az oldal mindig az adott fejezetből hátralevő oldalszámot jelezte ki, így fogalmam se volt meddig tart a történet, hány oldal van még hátra belőle. Így míg mások felkészülhettek, hogy hamarosan elérnek az utolsó oldalig, nos én szépen olvastam, véget ért az adott fejezet, kattintottam, hogy elkezdődjön a következő, erre mivel találtam szembe magammal? Egy hatalmas fityisszel: az írónő utószavával, hogy akkor ennek a kötetnek vége, de senki se búsuljon, mert majd jön a negyedik rész. Megdöbbentem-e? Enyhén szólva is. Egyrészt amiatt, mert nem számítottam negyedik részre, másrészt pedig a hirtelen lezárástól. Mert ha még egy tetőpontnál írta volna azt, hogy vége, megértem, de egy teljesen semleges pontnál történt, nincs felcsigázás, mint a sorozatoknál, amikor az utolsó 10 másodpercben ront rá valaki a félrelépő párokra, vagy az utolsó 10 másodpercben húzza meg a ravaszt egy elsötétített alak, stb., itt ilyenről nem volt szó és ezt rettentő furának tartom. Olyan érzésem volt, mintha már kész lenne a történet, csak gondolt egyet az írónő, két külön könyvé szedi, mert így több pénzt tud bezsebelni. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy a negyedik résszel tényleg vége lesz, pont kerül Eva és Gideon kapcsolatának a végére, nem fogja az írónő 120 köteten keresztül húzni az unalmas kapcsolatukat, mert félő, hogy akkor megbirkózok mind a 120 kötettel.
Tudom, furán hangzik, hogy egyáltalán nem nyerte el a sorozat a tetszésemet, de mégis érdekelnek a folytatások, ez van. Van benne mégis valami, amivel felcsigáz, tudni akarom mi lesz a vége, hová fogunk kilyukadni, mi lesz a szereplőkkel. Így voltam ezzel most is, és ezért "vettem kezembe" a harmadik kötetet.

Jót, erről a részről se tudok írni, tán ez volt a leggyengébb. Rengeteg idegesítő dologba botlottam, már az elejétől kezdve.
A sok "angyalkázás" szinte az első oldalaktól kezdve felbukkant, nekem már így onnantól kezdve lüktetett az ér a homlokomon. Mi a fenének kellett? Nem érezte az írónő, hogy ez már túúúúúlzás?
► Gideon továbbra is "hatalmas" férfi, ilyen "kedves" beszólásokkal például:
"- Most szopj le- suttogta.- Hadd menjek el neked. "
Ugye milyen imádnivaló? :oS Micsoda ajándék ez Evanak!
► Továbbá titeket nem zavar, hogy a történetben jóformán mindenki huszonéves, de már vezető, befolyásos állásuk van, majdnem az egész világ urai? Mert nekem ez is az agyamra ment.
Gideon rémálmosdija pedig már nevetséges. Alszik, hánykolódik az ágyban, tudja a csaj, ilyenkor ha a közelébe megy, akkor ráveti magát, de mit csinál? Naná, hogy odamegy, pasi rávetődik, aztán Eva az ajtóig szalad, jóformán késsel a kezében és nem érti miért történt az egész. Mi ez, ha nem a hülye tyúk effektus? Szánalmas volt már ez a rész.
Nem szeretem a csajt, nem szeretem a pasit, a történet dög unalom volt, nem történt lényegében semmi, olyan, mint valami átvezető kötet, a kérdés csak az, hogy hová és mennyire izgalmas kötetbe.
A szexjelenetek unalmasak, sablonosak és túl sok van belőlük. Mondom ezt úgy, hogy nem zavar, de a könyv 90% unalmas ágycsatákról szól. Amolyan bealszom rajta kategória. Day kezd nagyon kimerülni, de ezt a második kötetben is lehetett már érezni, nem tud újat nyújtani.

Továbbra is fenntartom, amit írtam ITT és ITT is, így ezekre ki se térek, de ugyanúgy megemlíthetném itt is ezeket a dolgokat.

Még valami: az írónő rengeteg autómárkát felvonultat a sorozatában, most direkt felírtam az egyiket, hogy utánanézzek, mégis milyen kocsikkal flangálnak a poros úton, íme:

Ez egy DB9 vagy mi a fene. Vajon a reklámért pénzt kap? Amúgy elfogadnám. :oP

Összességében: aki eljutott a második részig és nem akarta elásni magát miután befejezte, az ne hagyja abba, folytassa a sorozatot! De azért csodára ne számítson. És most látom a Goodreadsen, hogy az 5. kötet is be van tervezve???? *szemek kidülledve, áll koppan a padlón, néma sikoly*

__________________
Eredeti címe: Entwined with You (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 444
Sorozat: Crossfire #3
Ára: 3999
Forrás: bookandwalk.hu
A bookandwalk.hu oldalon 1999 Ft-ért juthattok az e-könyvért!
Értékelésem:

5 megjegyzés:

  1. Úristen 5. rész is ... nekem már az első után is elég volt :-)

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Ez elviekben Eva lakótársáról fog szólni. Elviekben.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, akkor még inkább jaaaajjj :-)))

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: Mivel nem olvastad a 3. részt, szerintem el se tudod képzelni, micsoda "fordulat" következett be a srác életében. ;o) Ebből kiindulva, tán érdekes lehet egy róla szóló kötet, az más kérdés, hogyan tudná összehozni az írónő.

    VálaszTörlés
  5. A szex jelenetekkel van kitöltve a könyv.Amúgy kb 100 oldalas lenne a történet. Ez a nő egyfolytában alázva van és a megértés az élete. Teljesen elrugaszkodott a valós élettől,hiszen olyan gazdagság van benne,ami "halandónak" csak álom.Mindenki gyönyörű és gazdag.Ami nem is lenne baj,hiszen az olvasás repít el minket más világba. De nem ilyen túlzásokkal. Senki nem egészséges lelkileg,csak defektes, biszexuális vagy homoszexuális emberek szereplenek benne. Az írónő,kiragadta az élet szélsőséges helyzeteit,személyiségeit. Valamint Eva most valóban szereti Gideont?Mert ez a rock sztár csak csak megmozgatta a libidóját. Gideon a volt menyasszonya után rohangál, de Eva kell neki. Csupa ellentmondás. És unalmas is,de valóban azt elérte az írónő,hogy már annyira bosszantó,várod a folytatást,amiben remélhetőleg már lezárja ezt az egészet.A szürke ötven árnyalatát se volt könnyű befejezni,de annak a gyenge utánzatát még nehezebb...

    VálaszTörlés