2013. július 3., szerda

Mit olvasok most? 3.

A "Mit olvasok most?" lényege az, hogy amikor úgy érzem egy épp olvasott könyv olvasása során, hogy muszáj pötyögnöm róla még azelőtt, hogy befejeztem volna, akkor jelentkezem ezzel a nem rendszeres rovattal.



Mit olvasok most? Sarah Addison Allen: Édes élet c. regényét.
A történet főszereplője a 27 éves Josey, akinek az élete nem áll másból, mint a zsarnok anyja kiszolgálásából. A fiatal nő magányos, egyetlen öröme az életében a kis gardróbszobája, ahol romantikus regényeket és édességeket rejteget. Aztán egy napon minden a feje tetejére áll. Ugyanis beköltözik a szekrényébe Della Lee Baker, akinek a felbukkanásával láncszerűen változni kezd Josey élete. Barátnőre tesz szert, végre szembe mer nézni a félelmeivel, nem titkolja tovább, hogy szerelmes valakibe évek óta. De vajon mindez hová fog vezetni? És kicsoda Della Lee?

Imádom ezt a könyvet. Lehet, hogy már mások is fogalmazták így meg, de szerintem minden olvasóban ugyanaz fut végig az olvasása során, hogy: ennek a könyvnek íze, illata van. Tele van színekkel, érzelemmel. Mintha minden vörös lenne, puha és nagyon édes. Látod a hóesést, érzed a hideget ahogy belemar a testedben. Vörös pulóvert szeretnél viselni, mert úgy érzed a könyv olvasása közben, tuti neked is ennek a színnek kell lennie a mágikus színednek. Szeretnél belemélyedni egy pihe-puha, kötött pulcsiba, szeretnél mamuszt húzni a lábadra, odaállni az ablakhoz és nézni a hóesést. Vágysz egy pohár forró csokira, érzed az illatát, látod, ahogy gőzölög. Még a pillecukrot is elképzeled a tetején. Vágysz a hófehér ágyneműs ágyadba, a meleg paplan alá. Vágysz a könyv folytatására, ugyanakkor szíved szerint húznád, minél később érj a végére.
Igazából pont olyan, mint ez a cupcake itt oldalt. Puha, omlós, habos, színes. Milyen klassz lenne beleharapni! Szinte érzed is, ahogy a tészta omlik a szádban, a krémtől pedig habos, édes lesz minden. Tuti krémes lenne a szád széle tőle. ;o)

Csodálatos ez a könyv, annyi minden van benne! Sarah Addison Allen hatalmas mesélő.
IMÁDOM minden sorát, minden gondolatát. Imádom Joseyt, imádom Della Leet, imádom Chloet. ... És már csak 40 oldalon keresztül lehetek velük. ...

"- A könyvek képesek hatalmukba keríteni az embert, ugye?"

Hát igen. ...
_____________
Kép forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése