2013. július 10., szerda

Fábián Janka: Karácsony a Ligetben

Imádom Fábián Jankát -ezt már többször hangoztattam itt a blogon-, így most jövök egy újabb novellával tőle.
A Karácsony a Ligetben ugyanúgy Az angyalos házhoz köthető, mint a Rozmaring, így a két e-book elolvasásával még kerekebb képet kapunk a regényről.

Most 1890-ben vagyunk, a főszereplőink pedig nem másak, mint Hilda édesanyja és annak a testvérei. Vagyis Ida, Irén és Joli. A két idősebb lánynak már vőlegénye van, így az édesapjuk miattuk nem aggódik, de Joli miatt annál inkább. Ugyanis a fiatal lány nem örökölte a testvérei szépségét, ráadásul teljesen másképp gondolkodik, mint ők, és a házasság egyelőre hidegen hagyja. De aztán megismerkedik egy szomorú multú tanárral és megváltozik a véleménye. Igen ám, de a kis novella vége nem úgy alakul, ahogy várnánk, ez már Az angyalos házból is sejthető. ...

Fábián Janka fantasztikus tudja a múltat feleleveníteni, a hangulatot visszaadni, ez nem volt másképp ebben a novellában sem. Ráadásul ami nagyon nehéz, hogy a szerzőnek lényegében pár oldalban kell a karaktereket kidolgozni, a történelmet feleleveníteni, de az írónőnek ez most se okozott problémát. Fantasztikus mesélő! 

Nagyon jó kiegészítésnek tartom Az angyalos házhoz a Karácsony a Ligetbent. Akik olvasták a könyvet, semmiképp se hagyják ki! Előrevetíti a jövőt, ráadásul jobban megérthetjük, miért olyan a testvérek kapcsolata a regényben, amilyen.



Ma, az Ulpius-ház Könyvkiadó minden egyes e-könyvét 50% kedvezménnyel lehet megvenni. Így például a Karácsony a Ligetben 250 Ft a bookandwalk.hu oldalán is! Látogassatok el az oldalra és válogassatok az akciók közül, most megéri!

____________
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2012.)
Csak e-bookban jelent meg!
Oldalszám: 61 (A5)
Ára: 499
Forrás: bookandwalk.hu
Értékelésem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése