2010. június 1., kedd

Változtatások

Közelítve a blog első 100 napos fordulójához (az ezelőtti bejegyzéseimet a Könyvfalók közös blogunkból másoltam át), néhány változtatást eszközöltem és fogok is:
- mint a molyon is, csillagokkal jelzem, mennyire tetszett az adott könyv, kiegészítve ezt a borító "értékelésével", természetesen csak "olvasói" üzemmódban. Nem vagyok kritikus, sem hozzáértő, csak olvasó. Max. 5 csillag adható.
pl.:*****
- a blog végén jelzem a könyv magyar és eredeti megjelenését is. Először a magyar megjelenést, majd utána az eredeti évét.
pl.: 2007/1999
- a könyv címének a magyarázatára kitérek, ha nem egyértelmű.

Eddig többnyire könyvekről írtam, ezentúl, ha úgy adódik, írni fogok
- könyvből készült filmekről, adaptációkról, amiket láttam.
- szerzőkről bővebben, mint eddig. Nem agyba-főbe, minden íróról, hanem csak azokról, akiknek a könyveit kimondottan szeretem. Ezek a bejegyzések forrásmunkák, más irodalom felhasználásai alapján fognak készülni.
- könyves programok, akciók is fel fognak tűnni. Természetesen nem az összes napi-heti akcióról fogok "szólni", hanem azokról, amik valamiért érintenek engem is, beléjük botlottam.

Folytatódik:
- pötyögetés , számítani lehet alkalmanként, 1-1 rövidebb, személyesebb bejegyzésre, de nem úgy, mint a babablogos időben. (Miattad is kicsi Beóm.) ;o)
- 1-2 újdonság, olyan könyvek, amiket szeretnék majd elolvasni, megjelenések.
- kommentek: Névtelen hozzászólást nem lehet küldeni.

Szeretném, ha mindenki tisztába lenne azzal, hogy ez nem olyan "könyves blog", ami maximálisan, minden könyves téren, a lehető legjobban szeretné tájékoztatni az ide tévedőket.
Az olvasás nekem a hobbim, a szenvedélyem, szeretek írni, de már nem szeretnék olyan "mélyen", mint a babablogos időszakomban, így ötvöztem a könyveket és az írást, így lett ez amolyan könyves blog, az én módomra. Szórakozás.
Olvasok egy könyvet, leírom róla a gondolataimat. Ha nagyon megérint, akkor mélyebben, ha annyira nem, akkor lazán. Kiegészítem (többnyire a Libri oldalán található) a fülszöveggel, és 1-2 mondattal a szerzőről, ezeket inkább már az olvasóknak. Ennyi.

Édesanya vagyok, egy 16 hónapos Gyerkőccel vagyok itthon.
Sokat olvasok. Mikor este lefeküdt aludni a Gyerkőc, órákig. Akár sok-sok órán át. Többnyire 2-3 nap alatt végzek egy történettel (mármint olyan 2-300 oldalassal), de írni lassabban írok. Elmaradásaim vannak jó ideje.
Oldalt láthatjátok, hogy mely könyvek vannak nálam, de még nem olvastam őket (Ezekkel folytatom), ill., hogy miket olvastam már és valamikor készül róla a bejegyzés (Ezekről pedig fogok). Van, hogy hetek telnek el, mire megírom, sorra kerül egy olvasott könyv bejegyzése, de ez van. ;o) Sorban haladok. Amikor jön az "ihlet", na meg amennyire az energiám engedi, gondolni lehet, milyen az élet egy ilyen korú, aktív, nagyon trükkös, veszélyhelyzetet kereső gyerkőccel. :o)

4 megjegyzés:

  1. jaj igazán köszönöm :)

    én is olvasok, de jóval kevesebbet. most a Twiligth 3. van soron :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor már haladsz vele. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Óóóó nekem már az olvasással is elmaradásaim vannak... a két fiú mellett egyre kevésbé tudok kisakkozni egy kis időt magamnak...

    VálaszTörlés
  4. Na jó, 2 kicsi mellett esténként már tuti nem könyvekre vágysz, hanem alvásra. :o)

    VálaszTörlés