2010. június 16., szerda

Doris Lauer: Oszkár a bilin

"-Gyerünk, Oszkár, ülj rá szépen a bilire."


Már egy ideje szemeztem az Alexandra oldalán a könyvvel, de most, hogy kivettük a könyvtárból, örülök, hogy nem vettem meg. Egészen másra számítottam.

Azt hittem, hogy a gyerekeknek majd játékosan bemutatja a bilit, és ráveszi őket, milyen szuper is, ha pelus helyet azt használják.
Ehelyett, Oszkár mindent csinál a bilivel, amit még értek is, hisz ismerkedik vele, na de a vége!
Csak annyit árulok el, hogy Oszkár pisil, de nem a bilibe. Szó szerint elkerekedett a szemem, hogy milyen ötletet adott ezzel az írónő a kicsiknek.
Pár perc után már mosolyogtam rajta, de azért jobban tetszett volna, ha Oszkárnak a bilibe sikerül alkotnia.

"Vajon ráül Oszkár a bilire? Vagy inkább csak játszana vele? A szükség bizony nagy úr, és Oszkár is hamar rájön, hogy valójában mire való ez a "színes játékszer". A csintalan kisfiú kedves, szeretetteli meséi minden kisgyerekhez szólnak, hiszen ők maguk is hasonló történetek főszereplői - nap mint nap. "


Rövid történet, nagyon aranyos rajzokkal.

És ha már bili.
Pár napja kaptam egy hírlevelet, mikor is jön el az ideje a szobatisztaságnak? Az okosok szerint 2 és 3 éves kor között az ideális megismertetni a kicsit a bilivel. Korábban fölösleges, mert még nem érett rá (ennek ellenére olvastam más tapasztalatokat erről), de később sem, mert vizelettartási problémái lehetnek a későbbiekben.
Mi nem bilizünk, bár beszereztünk egy rém ronda zöld példányt, amit használni használunk, de nem funkciójának megfelelően. Ugyanis zenél a drága (A Jingle bells-t! Egy bili!), így a fürdetéseknél vizet locsolgatunk bele. ;o)

Tartalom: ***
Borító: *****
Megjelenés: 2008/2007
Eredeti cím: Oscar sur le pot

4 megjegyzés:

  1. Alona Frankel Bilikönyve nekünk nagyon bejött.

    VálaszTörlés
  2. Juj. EZ az Oszkár :)))

    (Védőnénink szerint olyan 20 hós kortól érdemes próbálkozni. De mindenki mást mond. Nálunk is tologatás van még csak, ill. ráül, aztán annyi.)

    VálaszTörlés
  3. Lobo: Sokat olvastam már róla, de még nem olvastuk.

    koalány: Kezdésnek ez is jó, csak figyelj, hogy a lábasokra ne üljön rá. ;o)

    Kriszta: Köszönöm szépen! puszi

    VálaszTörlés