2018. március 23., péntek

MyBooKz könyves teszt doboz


Nagyon örülök annak, hogy itthon is elindultak útjukra a könyves meglepetésdobozok. Ha jól számoltam, összesen 5 csapat foglalkozik már ezzel, bár közülük 1 nem nagyon hallat mostanában magáról. A MyBooKz az egyik legifjabb csapat, akik bloggereknek és vloggereknek küldték el az első dobozukat promotálás és tesztelés céljából a héten.

Mit is kell tudni a MyBooKz-ról? Nos először is azt, hogy a dobozaikban 2 könyvet lehet majd találni, ami szuper dolog. A honlapjuk alapján prémium könyves meglepetéscsomagjaik lesznek és 6 kategória közül lehet választani (Gyerekkönyvek: 3-7 éves korig, Gyerekkönyvek: 8-12 éves korig, Young Adult, Non fiction: ismeretterjesztő/igaz történetek, Womens Finction: könnyed/csajos/romantikus, Misztikus: fantasy/sci-fi/krimi), valamint akár keverni is lehet a megrendeléskor a kategóriákat (pl.: Young Adult a lánykának+ Non fiction a papának). Ígérték, hogy a könyvek 45 napnál frissebb megjelenések lesznek.
Mindezek alapján nagyon kecsegtetőnek tartottam a felbukkanásukat a piacon és kíváncsi voltam arra, vajon milyen dobozzal fognak előrukkolni elsőre. Dorka készített a csapattal egy interjút, amit ajánlok a figyelmetekbe, ha még többet szeretnétek megtudni róluk.
Aztán kiderült az is, hogy a 13.490 Ft-ért lehet majd rendelni az éles dobozokat és nem kicsit felcsúszott a szemöldököm a homlokomon. Ezzel ugyanis a MyBooKz lett a legdrágább hazai könyves meglepetésdoboz. Na de ott szerepel a honlapukon is, hogy prémium szolgáltatást fognak nyújtani, így azért megfordul az ember fejében, hogy a csomagokat kibontva egyfajta luxus érzése lesz a vásárlónak ennyi pénzért.

Örültem a lehetőségnek, hogy részt vehettem a bemutató bloggerek és vloggerek között. A Nagy miatt a Gyermek kategóriára voltam nagyon kíváncsi, ráadásul a csapat az, akik itthon először jelentkeztek gyermekkategóriájú dobozzal. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog a teszt dobozban lapulni.

 

Mi lapult a teszt dobozban?

Először azért kitérnék arra, hogy mi is a véleményem a "teszt" dobozokról általánosságban. Röviden: feleslegesnek tartom őket. Értem, hogy a csapatok az élesítés előtt szeretnék megtapasztalni, hogy milyen beszerezni csak pár dobozhoz a dolgokat, milyen becsomagolni őket, hogyan kell elküldeni a GLS-el, azok milyen gyorsan szállítanak, stb. Ezt a részét értem és megértem. DE! Azt viszont nem értem, hogy a teszt dobozokba miért nem olyan dolgokat tesznek, amiket már az éles dobozokba is tennének. A teszt dobozoknak ugyanolyannak kellene lenniük, mint az éleseknek. Miért is?
Szerintem hatalmas hiba egy csapatnak azt mondania, hogy ugyan már, ez csak egy teszt csomag, hogy lássátok mégis mikre számíthattok majd, nincsenek még benne igazi kézműves termékek, stb. A teszt csomaggal -vagyis ezzel- tudom igazán meggyőzni a leendő vásárlókat, hogy fizessenek majd be az éles dobozokra. A teszt csomaggal kell meggyőznöm őket arról, hogy a piacon levő 4-5 szolgáltató közül engem válasszon, az enyémre költsön a pénzéből. A teszt csomagoknál nagyon oda kell tenniük magukat a csapatoknak főleg akkor, ha több konkurencia is van már a piacon! Úgyhogy ha nekem lenne egy ilyen vállalkozásom, akkor én már egy teszt dobozba is ugyanazt tenném, mint éles doboz esetében, sőt, még jobban összehoznám, hogy remegjenek a leendő vásárlók azért, hogy rendelhessenek tőlem.
És miért is tértem ki erre? Azért, mely a MyBooKz is egy olyan teszt dobozt hozott létre, amit élesként ha minden igaz, nem küldtek volna ki. Így viszont mit is értékeljenek a bemutató bloggerek és vloggerek? A teszt dobozt tudjuk csak, de hogy az éles doboz milyen lesz, az még előttünk is kérdéses. De nézzük akkor a TESZT DOBOZT.
az egyik oldala

A csomagolás

Nagyon jól be volt csomagolva a doboz, így egyáltalán nem sérült a szállítás során. Egyszerű barna, MyBooKz felirattal a tetején és két külső, illetve ha elkezdjük kinyitni akkor a "belső" oldalán egy-egy felirattal. Igazán semmi extra nincs benne. Letisztult, egyszerű. Gondolkodtam azon, hogy hiányzik-e, hogy díszes legyen, esetleg itt-ott-amott illusztrációk rajta és azt kell mondanom, hogy igazából nem. Tetszik az egyszerűsége, amit képviselt.

Kinyitva a dobozt egyből egy levélkével és a meglepetéslistával találtam szembe magamat. Mind a kettőnek tetszett a grafikája, bár a levélnél nem ártott volna a nyomtatás előtt átolvasni a szöveget még, odafigyelve néhány dologra. A tartalma felhívja a figyelmet arra, hogy teszt dobozról van szó, a csapat csak szemléltetni akarta, hogy mikre lehet számítani majd az éles dobozoknál. A levél és a meglepetéslista alatt pedig selyempapírral és plusz töltőanyaggal voltak elrejtve a meglepetések. A csomagolás szerintem nagyon jól sikerült. Egyszerű volt, szép, letisztult és nagyon biztonságos, ezért csillagos ötös a csapatnak.

a könyvek

És akkor a tartalma, a könyvek

A gyermek kategóriát kértem, így a két könyvem a 3-7 és a 8-12 éves gyerekeknek szólt.
✤ A 3-7 éves gyerekeknek szóló meglepetéskönyv a Kokó és Kiri varázslatos utazása volt, ami a Manó könyvek gondozásában jelent meg február 30-án. A szerzőnek két könyvét is olvastuk már a Naggyal (Erwin Moser: Az egércirkusz, Erwin Moser: Hol lakik a kisegér?) és mind a kettő tetszett. Szerintem ez a kötet is el fogja nyerni a tetszését annak ellenére, hogy a kora miatt nem ebbe a kategóriába tartozna.
✤ A 8-12 éves gyerekeknek pedig egy Mi micsoda kötetet, A természet - Ismerd meg és vigyázz rá!-t tették a dobozba, ami még 2014-ben jelent meg először, de idén újra kiadták. Nagyon szeretem a Mi micsoda köteteket, így örülök annak, hogy egy ilyen kötet került a dobozba.
Úgy gondolom, hogy mind a két könyv telitalálat volt az adott korosztálynak. Szép, igényes, nem bugyuta kötetek. 

a meglepetések

Ami pedig a meglepetéseket illeti

↪ Volt a csomagban 2 db levendulás forrócsoki pohárral együtt. Különlegesnek és épp emiatt jó választásnak tartom a levendulás forrócsokit, a pohár is jó hozzá, bár már annyi poharunk van, hogy dobozban tárolom őket a szekrényben. (De egy igazi könyves pohár még hiányzik a gyűjteményből. 😍) Ez lenne a kézműves termék gondolom, de nem lehetek benne biztos, mert nincs rá utalás a listán.
↪ Volt egy kávés gyertya igazi kávészemekkel is. Szeretem a gyertyákat, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az illata, ha meggyújtjuk majd, mert nem nagyon lehet érezni jelenleg rajta semmit. Passzol a forrócsokihoz, de lehetett volna igényesebb darab is. Igaz, hogy ilyen kávészemeset nem láttam még, de ugyanilyen kocka alakú, átkötött, feliratos gyertyát láttam pár nappal ezelőtt a kínai boltban 400 Ft-ért.
↪ A 3-7 éves korosztály meglepetése a világító textildíszítő toll volt. A problémám ezzel az, hogy olyan meglepetés, amit szerintem a legtöbb szülő nem adna csak úgy a gyereke kezébe, hogy dekoráljon, amit szeretne. Vagyis ez egy olyan meglepetés, ami van is, meg nincs is. Ha anyu/apu dekorál, akkor van, de amúgy nincs. Jobb lett volna tán nekik valami kézhezfogható ajándék.
↪ A 8-12 éveseknek lett beletéve az aquarell ceruza és az ecset. Megmondom őszintén, hogy ilyen ceruzát még nem láttam vagy csak nem figyeltem fel rá, de tetszik.
A gyerekeknek szóló ajándékok aranyosak, de snasszok. Toll, ceruza még ha textildíszítő vagy aquarell is, túlságosan snasszok. Olyan választás, amin gondolkodni nem nagyon kell, mindegyik korosztálynak lényegében jó. Olyanok, amiket anyu, apu megvesz a Tescoban. Ha prémium szolgáltatást ígér a csapat, nyújtson prémium ajándékokat is! Olyanokat, amit anyu, apu nem tud megvenni a Tescoban, de a közeli papír-írószer boltban sem. Max. ha a neten futkos egy kicsit.

Összességében mi a véleményem a csomagról?



Összességében nekem a csomag tetszett. Mint teszt doboz. DE! Nem nyújtotta azt a MyBooKz, amint mondjuk Dorka bejegyzésében ígértek. 
Hiányérzetem van nagyon. Kevés a meglepetés (ha éles dobozban lettek volna ezek annyi pénzért, amennyit kérni szeretnének érte, erősen téptem volna a hajamat) benne és a minőségük alapján nem nyújtották a prémiumot, amit ígértek.
Persze, a csomag értéke nem lehet 14.000 Ft, mert akkor nem lenne haszon rajta, de hitessék el a vásárlókkal, hogy amit találtak benne, megérte azt a 14.000 Ft-ot. Legyen benne egy kis varázslat, egy kis különlegesség. Nem olyan termékek, melyeket megvehetek a hipermarketekben. És ami még fontos: ne olyat, amihez hasonló már található volt egy másik csapat dobozában (forrócsoki pl.) Prémium szolgáltatást ígértek! Legyen akkor az is a jövőben.

Kíváncsian várom, hogy a csapat milyen éles dobozokkal fog majd előrukkolni, remélem ti is? 😉
Ha előregisztráltok a csapat honlapján március 31-ig, akkor lehetőségetek lesz megnyerni a 3 db éles doboz közül az egyiket. Ne hagyjátok ki a lehetőséget, előregisztráljatok


Ha pedig rendelni szeretnétek majd, akkor használjátok az alábbi kódot és 10% kedvezményt kaptok a vételárból majd

 Ha pedig értesülni szeretnétek a friss hírekről, akkor látogassatok el a csapat Facebook oldalára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése