2018. március 20., kedd

Bemutató: Nap nap után - könyv

A Nap nap után széria első kötete Every Day címmel 2012-ben jelent meg angolul. Magyarul 2014-ben a Maxim Könyvkiadó adta ki. 
A széria jelenleg 3 kötetből és 1 novellából áll, de a 3. kötete Someday címmel csak idén októberben fog megjelenni angolul.

Forrás
Itthon egyenlőre csak az első kötet olvasható magyarul.

A fülszöveg

"„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t."

 

A könyv fogadtatása

➤ "Levithan öntudatos, analitikus stílusa tökéletesen illeszkedik a cselekményhez ..." (Kirkus Reviews)
➤ "... olyan szórakoztató, mint amilyen váratlan ..." (Los Angeles Times)
➤ "... ez a könyv megmutatja Levithan tehetségét az empátiára ..." (The New York Times)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése