2016. május 6., péntek

Várható májusi megjelenések

Nézzük akkor, hogy mely könyvek megjelenései várhatóak erre a hónapra. A lista természetesen nem teljes.

Várható megjelenése: 05.10.
Rubinstein Lea: Hajasbaba

Rubinstein Lea története nem memoár, nem önéletrajzi regény, hanem elbeszélés. Egy asszony elmeséli a sokáig elmesélhetetlent, azt, amit évtizedekig sem a családban, sem a munkahelyen, sem a nagy nyilvánosság előtt nem volt ildomos elmondani, de amiről az elmúlt években számos filmet láttunk, megrázó regényeket és dokumentumokat olvastunk.
Auschwitz, igen, már megint Auschwitz, de másképpen. Mielőtt azonban azt gondolnák, hogy már megint egy holokauszt túlélő beszámolója fekszik itt, az előbbiekhez gyorsan hozzáteszem, hogy annál jóval több. A könyvben ugyanis benne van a gyerekkorral együtt örökre elveszett erdélyi zsidó közösség élete, egy fiatal lány háború utáni talpraállása Romániában, teljesen egyedül egyetlen családtag nélkül, udvarlókkal, szerelmekkel, és aztán az átköltözés 56-ban Magyarországra.
De ami igazán megrendítővé teszi Rubinstein Lea, későbbi kétgyermekes családanya történetét, az, hogy tragédiájával egyedül maradt. Hogy éppen a saját családja nem akar tudomást venni a szörnyűségekről, hárítja a múltat, nemhogy felejtené, de legszívesebben meg sem tudná mindazt, ami az anyjával megesett.


Várható megjelenése: 05.05.
Stephanie Laurens: Henrietta tévedése

Ha létezik zavarba ejtőbb jelenség a Cynster család bármely férfi tagjánál, az csakis egy Cynster lány lehet, aki szent meggyőződéssel hiszi, hogy a szerelem nem neki való.
Az előkelő társaságban csak "eljegyzésbontóként" ismert Henrietta Cynster rejtélyes tehetséggel képes megakadályozni esküvőket - míg ő maga elkerüli Cupido nyilait. Egy bizonyos fiatalember döntéseibe azonban túl sokszor ártja bele magát; kötelességének érzi, hogy egyengesse az elbűvölő James Gossup útját, hogy a férfi megtalálja a megfelelő arát, és előnyös érdekházasságot köthessen. A dolgot pokolian megnehezíti a James és Henrietta között tomboló tagadhatatlanul heves vonzalom, miközben a lány továbbra is biztos benne, hogy ő soha nem lesz szerelmes.


Várható megjelenése: 05.16.
William R. Forstchen: Egy másodperccel később

Terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel.
Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát. Nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Mit tehet ebben a helyzetben egy volt katona, aki meg akarja menteni a családját, a hazáját, ha úgy tetszik, a modern civilizációt?
Az amerikai Kongresszus folyosóin már megjelenése előtt úgy emlegették a regényt, mint az apokaliptikus thrillert, melyet minden amerikainak el kell olvasnia. A történetet a Pentagonban is reálisnak nevezték, a fegyvert pedig úgy tartják számon, mint amely egyetlen pillanat alatt térdre kényszerítheti az Egyesült Államokat.
William R. Forstchen a New York Times bestseller írója, a regény folytatása pedig rövidesen megjelenik Egy évvel később címmel.


Várható megjelenése: 05.13.
Jessica Knoll: Szerencse lánya

2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller.
A huszonéves Tifani Fanelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.
De a tökéletesség látszata valójában álca.
Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős Tifani lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől...
A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége Tifanié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése