2015. augusztus 24., hétfő

Ti kérdeztétek: Motivál a látogatottság? Szeretnéd ha naponta több ezren olvasnának?

Még egy RÉGEBBI bejegyzésben kértelek titeket, segítsetek abban, hogy fel tudjam éleszteni a Kérdezz! Felelek!-et, vagyis kérdezzetek. Jöttek is kérdések, most pedig válaszolok közülük egyre.


Kicsit kényes kérdés következik most, amire úgy gondolom, hogy nem olyan egyszerű őszinte választ adni. Szerintem valamilyen szinten minden bloggert motivál a látogatottság. Hisz maga a blog mi is? Egy olyan internetes felület, amit olvashatnak mások, hacsak nem titkosítva magunknak írjuk. Elkerülhetetlen, hogy egy idő után mindenféle "hirdetés" nélkül rátaláljon valaki az adott oldalra. És ha már van 1 rendszeres olvasó, csak idő kérdése és jönnek mások is. Onnantól kezdve pedig a blog már nem magunknak íródik, hanem elkezd átalakulni és az olvasóknak szólni. Ez lenne a kezdő bloggerek átka, ami elhúzódhat évekig is. Maguk előtt se merik bevallani többnyire, de igen, motiválja őket a látogatottság. Persze nem egyformán mindenkit, de mindannyian vágynak arra, hogy többen olvassák őket.
Aztán ahogy telnek az évek, az egész átalakul bennük. A látogatottság mellékessé válik és elkezdik élvezni a saját blogjukat.

Kérdezz! Felelek! (58.)

 

Motivál a látogatottság? Szeretnéd ha naponta több ezren olvasnának?

forrás
Hm. Volt idő, amikor a blog nagyon fontos volt az életemben és időm is volt foglalkozni vele. Igen, akkor motivált a látogatottság, szerettem volna, ha minél többen olvasnak és jó volt látni, hogy mennyien kattintottak napi szinten az oldalra. Kialakult egy átlag statisztika, tudtam, hogy egy bejegyzést hányan olvasnak el, naponta hányan kattintanak az oldalra és ha ettől eltérés volt, bizony agyaltam azon, hogy ez miért következett be. De volt időm agyalni ezen és foglalkozni ezzel, ez a kulcsszó és a lényeg a "történetben". :o)
Aztán nagy változás következett be az életemben, amit ti is tapasztalhattatok 2013-2014-ben. Nem volt időm és kedvem sem a bloghoz, alig frissültem. Nyilván a látogatottság is csökkent valamennyire, hisz az oldal nem frissült, friss könyvekről nem született bejegyzés. De mivel maga a blog a háttérbe húzódott, nem érdekelt a látogatottság. Volt, hogy hetekig, hónapokig be se írtam a blog webcímét, hogy megnézzem mi van vele.
Az utóbbi 2 évben az oldal a sok-sokadik az életemben, nem érdekel a látogatottság olyan mértékben. Mármint persze, továbbra is jó látni, hogy jöttök, mely bejegyzéseket olvassátok, de már nem motivál, hogy minél többen kattintsatok rám, mert most az életemnek egy olyan szakaszában vagyok, amikor a blog mellékes. Lényegében időhiányban szenvedek. :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése