2015. augusztus 5., szerda

Julia Quinn: És boldogan éltek

Eredeti címe: Happily Ever After (2013.)
Kiadta: GABO (2014.)
Sorozat: A Bridgerton család
Oldalszám: 360
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy történelmi romantikus regényeket jegyző írónő, aki megalkotott egy családot… Illetve nem csak egy családot. Nyolc testvért, számos sógort, sógornőt, vőt, menyet, fiút, lányt, unokahúgokat, unokanővéreket, unokaöcsöket, unokabátyokat (nem is szólva egy túlsúlyos corgi kutyáról), plusz egy ellenállhatatlan matriarchát, aki mindannyiukkal felér… Ők a Bridgerton család: nem is család, inkább elemi erő. Az olvasók nyolc könyvön át nevettek, sírtak, szerették őket. De többet akartak. Ezért az olvasók azt kérdezték a szerzőtől: Mi történt azután? Simon elolvassa apja leveleit? Francescának és Michaelnek végre lesz gyermeke? Ki nyeri a Pall Mall-visszavágót? A „Vége" tényleg a történet végét jelenti? Ebben a kötetben Julia Quinn nyolc érdekes, mulatságos, szívmelengető „második epilógust" írt, és egy bónusz történetet nem másról, mint magáról a bölcs és szellemes matriarcháról, Violet Bridgertonról. Ismerjék meg újra a Bridgerton család tagjait… Mi történt velük?

A Bridgerton család #9


Nagyon kedvelem ezt a sorozatot, így nem volt kérdés, hogy amint lehetőségem lesz rá, el fogom olvasni a befejező részt is. Nem olvastam utána annak, hogy mire számíthatok majd, így valamiért teljesen abban a hitben voltam, hogy ez a rész majd az anyukáról és az apukáról fog szólni, de nem így lett. ... Legalábbis nem úgy, ahogy szerettem volna.

Az És boldogan éltek lényegében nem más, mint az eddigi részekhez írt egy-egy újabb epilógus. Ráadásnak pedig a legvégén a várt történet a szülőkről, de nagyon röviden és tömören, nem úgy, ahogy szerintem a legtöbb kedvelője a sorozatnak számított volna rá.

"– A férjem mindenben támogat engem – felelte Hyacinth kedvesen, miközben le sem vette a szemét a karjában tartott kicsiről. – Mindig.
– A férjed egy szent – jegyezte meg Gregory, a másik kicsinek gügyögve, akit ő tartott a karjában. – Vagy egyszerűen elment az esze. Akárhogy is, végtelenül hálásak vagyunk neki, hogy feleségül vett téged."

Jó volt olvasni, jó volt újra felidézni a történteket, újra megbizonyosodtam arról, hogy igen, ez a sorozat az egyik kedvencem ebben a műfajban. Bájos, humoros, romantikus, rózsaszín, tökéletes azoknak, akik szeretik a történelmi romantikus történeteket. De ettől függetlenül van egy hibája: a szülők története rövid, igenis szólhatott volna róluk egy külön kötet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése