2014. január 28., kedd

Simone Elkeles: Láncreakció

Eddig olyan bejegyzéseket tettem közzé ebben az évben, amiket még tavalyról hoztam át. A Láncreakció az utolsó olyan könyvem, amit még 2013-ban olvastam, és innentől kezdve olyan bejegyzéseket fogtok majd találni az oldalon, amiket már 2014 "szült". ;o)

Perfect Chemistry trilógia# 3


Nagyon kíváncsian vártam a Perfect Chemistry trilógia befejező kötetét annak ellenére, hogy különösebben Luis nem maradt meg bennem az előző részekből.

A történet újra váltott nézőpontként épül fel. Hol Luis, hol Nikki szemén keresztül olvashatjuk a történteket.
A fiatalok legelőször 15 éves korukban találkoznak, nem is máshol, mint Alexék esküvőjén. Ugyanis Nikki édesapja az az orvos, aki a Tökéletes kémiában megmentette a fiú életét, és azóta is baráti kapcsolatot ápolnak. Viszont Nikki az esküvőn nem épp a legjobb formáját hozza, ugyanis nem elég, hogy a barátja szakított vele két hete, kiderül, hogy terhes is. Így érthető módon minden srácot ellenségnek tekint, és nem veszi jó néven, hogy Luis szemet vetett rá.
Az esküvőt követően két évig nem találkoznak újra a fiatalok, majd a sors úgy hozza, hogy Luis és az édesanyja visszaköltöznek Illinoisba. És a fiú hol máshol folytathatná végzősként a tanulmányait, ha nem Nikki iskolájában! Így a fiatalok újra összefutnak, és bizony fellobban köztük a szerelem. Igen ám, de a banda kezd újraéledni, és a főnök szemet vetett a legkisebb Fuentes fiúra. ... Vajon a szerelem mindent kibír?

Ha sorrendbe kéne állítanom a 3 kötetet az alapján, hogy mennyire tetszettek, akkor az első helyen lenne a Tökéletes kémia, másodikon A vonzás szabályai, és harmadikon pedig a Láncreakció. Ugyanúgy éreztem az olvasása közben a lázat, hogy faljam, minél előbb megtudjam mi lesz a vége, letenni is alig tudtam, de valahogy még se ájultam el tőle.
Nehéz megfogalmazni, hogy miért is tartom a leggyengébbnek a három kötet közül, az is lehet, hogy egyszerűen most nem volt az én könyvem, nem voltam még se annyira ráhangolódva, csak a kíváncsiság okozta a vágyat, hogy elolvassam minél előbb, de valahogy akkor se ájultam el, jobbra számítottam.
Ráadásul nekem egy kicsit elrugaszkodott volt a vágy, hogy űrhajós akart lenni a fiú. Lehet, hogy Amerikában ez egy teljesen normális vágy, elérhető, stb., de nekem valahogy fura volt. Nikki történetét pedig másképp képzeltem el.
A kapcsolatuk aranyos volt, olyan „tündibündi”, de a vége felé nagyon szirupossá vált, és ellaposodott, unni kezdtem.
Ugyanakkor akik olvasták az első két részt, mindenképp olvassák el ezt is, akik pedig még nem álltak neki a trilógiának, gyorsan pótolják ezt! 
__________________
Eredeti címe: Chain Reaction (2011.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2013.)
Oldalszám: 336
Sorozat: Perfect Chemistry trilógia# 3
Ára: 2999
Forrás: saját
Értékelésem:


2 megjegyzés:

  1. Én pont így voltam vele, az első rész még tetszett, a második már is-is, a harmadiknak neki sem kezdtem :-)

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Nekem ennél azért jobban tetszett. ;o) Az elsőre 5, a másodikra 4.5, erre 4 csillagot adtam végül. :o)

    VálaszTörlés