2013. október 31., csütörtök

Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

"Végre itt van a New York Times sikerlistás Gyönyörű sorscsapás nagy izgalommal várt folytatása! Lehet-e túlságosan szeretni?
Travis Maddox két dolgot őrzött meg abból, amit az anyja a halálos ágyán mondott: Nagyon szeress! És még keményebben küzdj!
A Veszedelmes sorscsapásban Travis életét könnyűvérű lányok, illegális fogadások és az erőszak teszik ki. De éppen akkor, amikor legyőzhetetlennek érzi magát, Abby Abernathy térdre kényszeríti.
Minden éremnek két oldala van: a Gyönyörű sorscsapásban Abby mondta el, hogyan látja a szerelmüket. Most elérkezett az idő, hogy Travis szemén át lássuk kettejük kapcsolatát, és újabb részletekre is fény derüljön. De akkor se ess kétségbe, ha még nem ismered Abby történetét, hisz ez a könyv így is felejthetetlen élményt nyújt."

Beautiful #2

Nagyon kíváncsian vártam a Gyönyörű sorscsapás után, Travis történetének a hazai megjelenését. Hisz ki ne akarna egy pasi szemszögéből olvasni a szerelembe eséséről? Na ugye! Mert hát lássuk be, a pasik előszeretettel mondják, hogy egyszerűen nem lehet eligazodni a nőkön, de én még elszántabban jelentem ki: szerintem meg a pasikon nem lehet és kész! Úgyhogy kimondottan örülök annak, hogy megszületett a Veszedelmes sorscsapás. Nagyon izgalmas és érdekes volt, a Gyönyörű sorscsapásban már megismert történetet, most a férfi szemszögéből olvasni. Ráadásul van még egy pozitívuma a történetnek: ha esetleg valaki ezzel kezdi az olvasást és nem a Gyönyörű sorscsapással, akkor sincs semmi gubanc, hisz nem a cselekmény folytatódik, hanem csak más nézőpontból olvassuk az eseményt. Lehet ezzel is kezdeni, kinek hogy jön össze. ;o)

Abby távol az otthonától, új életet akar kezdeni a barátnőjével, amikor elkezdenek főiskolára járni. De aztán America összejön Shepley-vel, így elkerülhetetlen, hogy megismerkedjen a fiú unokatestvérével, aki pedig nem lenne más, mint Travis Maddox.
Travis a suli kemény nőcsábásza. Pénzért verekedik, a nők pedig egy-két menet erejéig, sorban váltják egymást az ágyában. De amikor először találkozik Travis és Abby pillantása, valami örökre megváltozik. Az addig nagy nőcsábász mást sem akar, mint folyamatosan a lány közelében lenni. Így kapóra jön egy fogadás köztük, mely értelmében a lánynak, 1 hónapig vele kell élnie.
Travis igyekszik minden pillanatot kiélvezni, bár vannak mélypontjaik is, aztán szép lassan ráébred, hogy megtörtént vele az, ami eddig még nem: beleszeretett Abby-be. De vajon a lány viszontszereti? És ha igen, akkor egy zűrös alak mellett akar megállapodni, vagy pedig a nyugodtabb, zökkenőmentesebb életet választja?

"Lehet, hogy csak én vagyok ilyen, gondoltam. Lehet, hogy csak én meg ő együtt vagyunk ilyenek. Együtt egy robbanékony elegyet alkotunk: vagy felrobbanunk, vagy összeolvadunk. Akár ez, akár az, abban a pillanatban, amikor megismerkedtem vele, az életem fejre állt. És nem akartam, hogy máshogy legyen."

A Gyönyörű sorscsapás megjelenése után, olvastam jó pár véleményt róla. Voltak pozitívak, negatívak, a negatívak rámutattak azokra az elemekre, amik nekem szembeötlőek nem is voltak, mert akkora hévvel faltam a sorokat. Bár utólag se zavartak, de maximálisan megértem, ha valakinek Travis túl sok, túl agresszív, birtokló és indulatos. Számomra nem volt az, de tény és való, hogy a határon mozog az a fajta indulatosság, ami benne munkálkodik. Szinte végig pengeélen táncol ilyen téren vele az írónő. Többször éreztem én is, hogy elég egy rossz mozdulat és ez a srác lezuhan a szememben a mélybe, de ez nem történt meg.
Bírtam őt a Gyönyörű sorscsapásban is, ebben a kötetben meg bár annyira nagy lelkizés nincs, de azért kiderül kicsit lájtosan, hogy miért is olyan ez a srác, amilyen. Kicsit az én szememben olyan, mint egy nagy mackó, hatalmas szívvel. Nem fél semmitől, erős, gyökerestül képes kiszakítani a fákat, ha az útjában állnak, de ha arról van szó, akit szeret, képes összeomlani a boldogtalanságtól. Az már más kérdés, hogy nem szívesen lennék együtt olyan pasival, aki rendszeresen kiteszi magát annak a veszélynek, hogy péppé verik, még ha ebben egyesek szerint, van valami szexi. ;o)

Abby, bár nyilván főszereplő a történetben, mégis mellékszereplővé lépett elő, Travis szemszöge miatt. A Gyönyörű sorscsapás olvasása közben nem éreztem azt, hogy csak a lány lenne a főszereplő, de itt mégis úgy éreztem, hogy egyedül Travis az. Szerintem ez amiatt lehetett, mert nagyon hangsúlyossá vállt előttem, hogy az ő szemszögéből olvasok.
Különösebben a lány viselkedése nem hatott meg. Elismerem, hogy nyilván egy olyan szituban, amikor egy lány beleszeret egy olyan nőfaló pasiba, mint Travis, nem árt, ha nem veti magát azonnal az ágyába és kicsit fenntartásokkal kezeli a viselkedését, de azért néha úgy éreztem, hogy túlságosan igyekszik távol tartani magát. A kis családi rejtélye pedig, továbbra is valahogy számomra nem illik bele ebbe a történetbe.

Maga a történet, ahogy a "barátságuk" átalakul szerelemmé, a rögös út mögöttük, az a fajta gyengédség, ami uralkodik rajtuk -amikor együtt vannak-, és a hevesség, a féltékenység -ha nem-, mind-mind nagyon bejövős és izgalmas volt. Bár tudtam, hogy össze fognak majd jönni, ettől függetlenül ugyanúgy szorítottam nekik, mint ahogy a Gyönyörű sorscsapásnál, és vártam a fordulatot, ami mindent megváltoztat majd.

Különösen tetszett az Epilógus, a 11 évvel később. Szeretem ezeket a kis előrekukkantásokat. Nem valami jó érzés, amikor végre megtörténik a happy end, de nem tudom tényleg az marad-e. Szóval örülök annak, hogy pár oldalig olvashattam még róluk. Igaz, Travis jövőjét nem úgy képzeltem el, ahogy az írónő megoldotta, de egye fene, tán így volt jó. ;o)

Summa summárum, nagyon kellemes olvasmány volt a kötet, szerintem kihagyhatatlan azoknak, akik olvasták a Gyönyörű sorscsapást! Akik pedig nem olvasták még egyiket sem, de szeretik az NA történeteket vagy ismerkednének vele, azoknak bátran ajánlom a figyelmükbe a két kötetet! A Gyönyörű sorscsapás Abby szemszögéből, a Veszedelmes sorscsapás Travis szemszögéből épül fel.

P.S.: és nekem jobban tetszik ez a borító, mint a lenti. Ez szerintem jobban illik a Gyönyörű sorscsapáshoz.
Tudtátok, hogy van egy bizonyos Abby Travis nevű énekesnő? :o) Nos én nem, de van.

_______________
Eredeti címe: Walking Disaster (2013.)
Kiadta: Maxim Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 484
Sorozat: Beautiful #2
Ára: 2999
Forrás: kiadó
Értékelésem: 


kép forrása  
kép forrása 
kép forrása

14 megjegyzés:

  1. Epilógusok 2-3-4 hónap múlva? hm akkor még tart a rózsaszín köd, de itt ez a 11 évvel később, ez annyira jó volt! :)

    VálaszTörlés
  2. NA-ban alap a Gyönyörű sorscsapás. Amikor elolvastam, egyfolytában erről beszéltem mindenkinek. "Olvastad már? Akkor ne hagyd ki." Már az emberek idegeire mentem. A fenti szomszédomat is megőrjítettem azzal, hogy van róluk egy szuper könyvem :-D Ők ugyanis totálisan Travis és Abby karakterek. A fiú ketrecharcos, az a tipikus helyes kitetovált fajta, a lány pedig csini lány. Mára szülővé avanzsálódtak, szóval ez a felállás totálisan működik szerintem. Legalábbis van rá élőpélda.
    Nu, a Veszedelmes sorscsapást is nagyon szeretném elolvasni ... ;) Én fogom megnyerni??????? :-DDD

    VálaszTörlés
  3. @Zsu: jaja, 2-3-4 hónap múlva annyira feleslegesek. Én azt akarom tudni ilyenkor, hogy együtt öregszenek-e meg, hintaszékben való kötögetésről akarok olvasni és 88 unokáról. ;o)

    VálaszTörlés
  4. @mayertimi: szerintem is alap, úgyhogy hajrá annak, aki még nem olvasta. :oP

    VálaszTörlés
  5. megszereztem, már az enyém, enyém, enyém :-DDD (jó dolog ez a birtoklás ;))

    VálaszTörlés
  6. fogalmam sincs, egyszerre olvasok most 2 könyvet ;)

    VálaszTörlés
  7. @mayertimi: nálam is szokott ilyen lenni. :o) Sőt, van amikor 3-4-et is akár. ;o)

    VálaszTörlés
  8. mennyire kérdezhetek őszintén? ;) vagy írjak privátban??? :-O

    VálaszTörlés
  9. @mayertimi: nem tudom miről van szó, de ha már így kérdezted, akkor tán jobb, ha privátban írsz. :oD

    VálaszTörlés