2013. október 3., csütörtök

Monica Murphy: Heti csaj

"Átmenetiség. Ezzel a szóval jellemezhetném az életemet az utóbbi néhány évben. Átmenetileg dolgozom, amíg meg nem szabadulok innen. Átmenetileg a kisöcsém anyukája vagyok, mivel anyánk szart sem törődik velünk. És átmeneti csajszi vagyok, mert könnyen megkaphat bárki. Legalábbis a pletyka szerint.

Most éppen Drew Callahan átmeneti csaja vagyok. Ő az egyetemi futballcsapat sztárja, és körülrajongják. Gyönyörű és édes srác és rejtőzködőbb, mint én. Ő vezetett be engem ebbe a hamis világba, ahol láthatóan ki nem állhatnak engem. És ahol mindenki akar tőle valamit. Bár az egyetlen dolog, amit, úgy tűnik, ő akar, az...
Én vagyok.

Már nem tudom, mit higgyek. Csak azt tudom, hogy Drew-nak szüksége van rám. És én mellette akarok lenni. Mindörökké."

 Drew + Fable #1

Izgatottan vártam ennek a könyvnek a hazai megjelenését, mert a külföldi blogokon csupa jót olvastam róla. Ugyanakkor kicsit tartottam is a hazai kiadója miatt, ami ugyebár nem épp a minőségibb erotikus könyvekre ment rá az utóbbi időben, és féltem attól, hogy ez csak egyet jelenthet: a Heti csaj is ilyen lesz. Szerencsére csalódhattam. ;o)

Fable az alkoholista anyjával és a 13 éves öccsével él együtt. Nem tanult tovább az érettségije megszerzése után, jelenleg egy bárban dolgozik, és próbál az öccsének anyja helyett, anyja lenni. Ugyanis az anyuka, ha épp nem alkoholmámorban tengeti a napjait, akkor az épp aktuális pasijánál hempereg.
Fable fiatal, nagyon figyelemfelkeltő a külseje és bizony nem épp szűz kislányként él. Pont ezért választotta őt Drew a feladatra. És mi is lenne ez?
Kezdjük azzal, hogy a fiatal fiú egyetemre jár és egy futballcsapat sztárja. Rengeteg barátja van, akik közül jó páran megfektették már Fablet. Rengeteg lány zsongja őt körül, a fiú még se vesz róluk tudomást. Vajon miért? Aztán az egyik éjszaka megvárja a lányt a munkahelye előtt és egy hajmeresztő tervvel áll elő. Fizet neki 3000 dollárt, csak játssza el 1 hétig az apja és a mostohaanyja előtt, hogy a barátnője, a szünet alatt, amikor is haza kell utaznia. Fable belemegy. Kezdetben a pénz miatt, de azért bevallja magának, hogy nem hagyja hidegen egyáltalán, a szexi focis.
És mi lehet Drew titka? Miért nem csajozik? Miért fél hazamenni? És egyáltalán miért van szükség erre a hazugságra?
A nagy napon autóba pattannak, és elindulnak a szülők házába. Fable már az első perctől kezdve érzi, hogy valami nem stimmel.  ...

Szögezzük le a legelején, ez a könyv nem erotikus regény, hanem kis hazánkban egy új berobbanó műfaj egyik darabja, vagyis new adult. Lényegében egy olyan sztori, amiben fiatal huszonévesek szerepelnek, szerelembe esnek, küzdenek valamilyen problémával (mert hát azt már az erotikus mizériában is megtapasztalhattuk, hogy problémának, lelki mizériának lennie kell), akár szexelnek is. Nos, összességében a Heti csaj erről szól.
Adva van a  két fiatal huszonéves szereplőnk, Drew problémája a családjában, persze aztán naná, hogy az érzelmek bonyolódnak majd, és nem maradhat ki az ágyjelenet sem. Lényegében egyetlen dolog zavart csak: Drew problémájának mibenléte. Ez valahogy nagyon nem jött be. :oS

Amúgy a történet nagyon olvasmányos, gördülékeny, észre se vettem és már a végénél is jártam, szóval totál rá lehet hangolódni és csak úgy pörögnek a lapok az ujjaink közt.
Ajánlom a figyelmükbe a műfaj kedvelőinek, meg azoknak is, akik még csak ismerkednének vele. Könnyed történet, igazából semmi extra, olyan, mint a Micsoda nő! csak mai huszonévesekkel, de mégis van benne valami, az olvasója nem akarja letenni. Úgyhogy olvassátok! ;o) És jön majd a folytatása is, lévén, hogy sorozatról van szó (jövőre fog angolul a 4. megjelenni amúgy).
______________
Eredeti címe: One Week Girlfriend (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 284
Sorozat: Drew + Fable #1
Ára: 3499
Forrás: saját
Értékelésem:

7 megjegyzés:

  1. ;)
    A blogunkon is írtak róla a csajok, dicsérték.
    Nekem is rajta van az olvasandók listáján, nem fogom kihagyni :-)

    VálaszTörlés
  2. @mayertimi: Nyilván le vagyok maradva, de milyen blogról van szó? ;o)
    Amúgy meg tényleg jó kis könyv, ha már te is rákattantál a NA-ra.

    VálaszTörlés
  3. Az NA könyvek most nagy kedvencek. De néha belefutok ám egy-két nagyon gyengébe.
    A blogról ... Read a Book a nevünk. Barátnőm kezdte el írni, mert úgy döntött, hogy valahol csinál egy listát/összegzést arról, hogy miket is olvas, hihetetlen könyvmoly. Kb. mint Te. Évekkel ezelőtt engem is ő fertőzött meg, hogy olvassak és olvassak. Aztán megkért, hogy írjak én is, először nem nagyon akartam, mert imádok olvasni, de azért írni nem ugyanaz. De most már én is próbálkozom :-S És van még egy írótárs Sky, aki csak angolul olvas, és olyan könyvekről ír, amik majd csak ezután fognak megjelenni itthon. Bevallom már követni sem tudom a Goodreads értékeléseit :-D Majd kukkants be ha lesz kedved: https://www.facebook.com/readabook.hu

    VálaszTörlés
  4. Már mióta először említést tettél róla, azóta érdekel ez a könyv. És ha tényleg jó, akkor azt hiszem itt az ideje az elolvasásának.:D

    VálaszTörlés
  5. @mayertimi: Nahát, én már nem tudom hogy kerültem el hozzátok, de nem olyan rég jártam az oldalatokon. :o) Nem is tudtam, hogy te is szerkeszted, de tök jó! És te vagy Timuska akkor! :op Nahát! Üdv a könyves blog világban. ;o)

    VálaszTörlés