2013. október 4., péntek

Ajánlok pár mesekönyvet 1.

Mivel az utóbbi időben, azok a mesekönyvek élik nálunk reneszánszukat, melyekről már írtam a blogban, viszont nem szeretném, ha a gyermekirodalom háttérbe szorulna az oldalon, ezért most jövök néhány ajánlóval olyan mesekönyvekről, amelyek az elmúlt 1 hónapban jelentek meg. (huh, ez így hosszú volt egy szuszra) :oP

"A klasszikusnak számító német gyerekkönyvszerző, Otfried Preussler története immár 50 éve kicsik és nagyok kedvence. Több mint harminc nyelven olvasható - most végre magyarul is. A Kolibri Klasszikusok sorozat első darabját Torzonborz további kalandjai és a szerző kiváló meseregényei követik.
Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját. Ám legnagyobb szerencsétlenségükre ők maguk kerülnek a héttőrös rabló és varázsló barátja, a gonosz Petróniusz Pókuszhókusz karmai közé..."

"Bori a hátizsákjába pizsamát, papucsot, fogkefét pakol, na meg Teddyt, a mackóját. A kislány most először alszik a barátnőjénél. Julcsiéknál kicsit olyan, mint otthon, de mégis minden annyira más. Vajon el tud aludni Bori Anya jó éj puszija és Apa esti meséje nélkül?"

"Berci és Rozi a kertben fociznak. - Gól! - kiált fel Berci. - Világbajnokok leszünk! A szomszédban lakó Tominak viszont más a véleménye. Berciéknek le kell hát győzniük Tomiék csapatát, mégpedig szabályos játékkal. Vajon kié lesz a győzelmi kupa?"

"Szórakoztató beszédfejlesztés bambinoLÜK füzettel."

"A tévénéző gyerekek körében is igen népszerű rajzfilmhős, George, a bajkeverő majom újabb kalandjaival ismerkedhetnek a kis olvasók. George most éppen arra kíváncsi, mi minden történik egy kutyakiállításon. Végignéz egy bemutatót, és annyira megkedveli a kutyaszereplőket, hogy meghívja őket a Sárgakalapos férfi házába. Nagyon megkedveli új barátait, és ügyes tervet eszel ki, hogyan tudná megszámolni, hány kutya van a lakásban... gazdája, a Sárgakalapos férfi nem kis meglepetésére. Ez az új történet amellett, hogy szórakoztató és kedves, számolni is tanítja a gyerekeket."

"A gyermekeket leköti minden olyan tevékenység, amiben látványos dolgot lehet egyszerű módon alkotni. A gyurmázás épp ezért a legkedveltebb időtöltések közé tartozik. Ahhoz azonban, hogy a végeredmény valóban tetszetős legyen, lépésről lépésre kidolgozott terv szükséges.
E füzet oldalain a gyermekek, kisebbek és nagyobbak, megtalálják azokat az egyszerű lépéseket, amelyekből aztán egy nagyszerű dolog áll össze. A szórakoztató, ugyanakkor figyelmet igénylő munka közben pedig fejlődik szem-kéz koordinációjuk, kézügyességük és kognitív készségeik.
Kezdődjön hát az alkotás, hogy a képeken látható állatok megelevenedhessenek!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése