2011. január 1., szombat

Mi várható erre az évre?

És akkor lássuk mi várható, néhány megjelenés:

A Könyvhétre














Január 13.
A Katherine és Lancaster hercege közt szövődött szenvedélyes szerelem állandó próbáknak kitett titkolt, mégis mindenki által tudott viszony. A tündöklő asszonyt, a büszke tartású nőt óhatatlanul szájára veszi az udvar, mindamellett bujkálásra, állandó várakozásra kárhoztatja. A herceg hónapokig távol van, lopott órákat tölthetnek csak együtt. A kettejüket összetartó izzó kapcsot nemcsak a távolság, a hatalmi és örökösödési harcok, gyermekeik bizonytalan jövője, hanem saját hullámzó érzelmeik is kikezdik.Eközben az országot felforgatja az 1381-es parasztfelkelés, és ez a zűrzavar fordulópontot jelent az asszony életében is. Katherine hite szerelmükben, ha eddig néha el is bizonytalanodott, mindvégig feltétel nélküli volt, ám amikor ráeszmél élete szörnyű titkára, vezeklésre ítéli magát. Hozhat-e ítéletet Katherine a sorsa felett, magára veheti-e királyok, a társadalom bűneit, megtagadva ezzel az öröknek vélt szerelmet?

Január 30.
Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost - bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.


Január 30.
Tékozló fiú
Veszélyes szerelem
Halálos titok
Grace Divine - a helyi lelkész lánya - mindig is tudta, hogy valami rettenetes történt azon az éjszakán, mikor Daniel Kalbi eltűnt, bátyja, Jude pedig vérbe fagyva tért haza.
Most, hogy Daniel visszajött, Grace-nek választania kell iránta érzett növekvő vonzalma és bátyjához való hűsége között.
Ahogy Grace közelebb kerül Danielhez, megtudja az igazságot arról a rejtélyes éjszakáról és arról, hogyan mentse meg szeretteit, ám ezért talán legféltettebb kincsével kell fizetnie: a lelki üdvével.


Március
Dana élete nem egyszerű. Alkoholista anyjával él, ami komoly kihívás egy tizenhat éves lány számára. Egyre jobban elege van abból, hogy kétszemélyes családjukban kislány kora óta ő a felnőtt, neki kell gondoskodnia iszákos anyjáról, aki miatt ráadásul meg sem próbálhat barátságokat kötni, ezért osztálytársai társaságkerülő csodabogárnak könyvelik el. Pedig Dana valójában arra vágyik, hogy úgy élhessen, mint a többi fiatal lány az ő korában. Azt szeretné, ha gondoskodnának róla, ha levennék a válláról a terheket, ha helyette másvalaki hozná meg a felelősséggel járó döntéseket. Aztán egy napon, amikor anyja sokadszorra is botrányt csinál, a fiatal lány rájön: ez így nem mehet tovább.


Március
Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke. Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt.
De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire. Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála cukorszörptorta?


Könyvhétre
Azóta, hogy Gemma Doyle belépett a baljós Spence Akadémia falai közé, az élete egy év alatt fenekestől felfordult. Meggyilkolták az anyját, az apja az ópium rabja lett. Gemma soha nem sejtett erőt fedez fel magában, amelynek segítségével szembeszáll a csípős nyelvű és rosszindulatú iskolatársnőivel, és hűséges barátnőt farag belőlük. E közben megnyílik előtte egy elvarázsolt világ, a birodalmak, amelyben elszabadult a fekete mágia. Gemma a fenyegető veszélyek ellenére uralma alá hajtja a varázserőt, és hihetetlenül izgalmas kalandok során szokatlan szövetséget köt az akaratos Felicityvel és a félénk Ann-nel, valamint Kartikkal, az egzotikus indiai fiatalemberrel, egy titkos társaság tagjával, akit mind a szigorú illemszabályok szerint működő viktoriánus társadalom, mind a körülmények eltiltanak tőle, de akihez mégis gyengéd szálak fűzik. Gemma kettős élete most ér a fordulópontjához: egyszerre készül elhagyni a Spence Akadémiát, hogy első londoni báli szezonja alkalmával bevezessék a társaságba és férjet keressen, ugyanakkor rendet kell teremtenie a birodalmakban, ahol szövetségük negyedik tagja, a gyönyörű Pippa élőhalottként megrekedt, és ahol titokzatos erők támadása fenyeget. Gemma veszélyekkel dacolva, két ellentétes világ határmezsgyéjén egyensúlyozva próbálja a maga és barátnői életét megmenteni és a boldogság útjára terelni.


Tavasszal
A tündérek világában, akárcsak az emberi lények birodalmában, a szerelem és a hatalom körül forog minden. Amikor Aislinnból, a tündérlátó halandóból Nyárkirálynő lesz, nem mennek fényesen a dolgok a négy tündérudvar körül. Beteljesületlen szerelem, sértett büszkeség, bosszúvágy – meg egy igazi bajkeverő, Bananach, a hollólány ármánykodása egyre jobban veszélybe sodorja a tündérvilág törékeny békességét.


Június 1.

Lengyel Luca huszonnyolc éves, vagyis lélekben csak huszonkettő... Egy motorbalesettel és hat éber kómában töltött évvel korábban pörgős nagyvárosi életet élt, és éppen elindult álmai útján. Mostanra azonban semmije sem maradt: sem lakása, sem álmai. Ráadásul azt sem tudja, mi történt vele azon a végzetes éjszakán: Baleset érte? Lelökték a motorról? Leugrott? Leesett? Miféle titok lappang a múltjában? Egykor fotózták, és biztos volt benne, hogy Londonban nyit majd ügynökséget... most viszont az is elérhetetlen célnak látszik, hogy elgyalogoljon a dunavarsányi vasútállomásig. Hová vezet az útja? Talpra áll és megfejti élete rejtélyeit, vagy beletörődik abba, amit a sors kimért rá? Van-e fordulópont, ahonnan még újragondolhatunk és újraépíthetünk mindent? Ragaszkodjunk-e a régi álmokhoz, vagy álmodhatunk újakat?


Január 14.
A regény utoljára 2005-ben jelent meg.

Robert Merle történelmi regényciklusában, melyet élete legvégéig folytatott közkívánatra, ez a negyedik kötet. A francia történelem tizenhat esztendejét beszéli el, a galád, véres Szent Bertalan-éjszakától 1588-ig, az utolsó Valois-király, III. Henrik időleges diadaláig, amelyért Pierre de Siorac, a regénysorozat éles elméjű, kalandvágyó, szerelmes természetű főhőse is megteszi a magáét a művelt, intelligens, ám élvhajhász, ingatag jellemű uralkodó oldalán mint orvosa és titkos ügynöke. Henrik sokáig habozik, hogy Navarrai Henrik és a hugenották vagy a Katolikus Liga ügyét pártolja-e, míg végül a Guise fivérektől elszenvedett sértés örvén szakít Párizzsal, összehívja a rendi országgyűlést Blois-ba, ahol drámai fordulat következik be Franciaország sorsának alakulásában.


Szeptember

„Milliárdos lesz, ha Magyarország csődbe megy.”

André visszatér, legújabb küldetése a nemzetközi bankvilág kulisszái mögé enged bepillantást.






Január 14.

Alfie Budd megtalálta egyetlen szerelmét, és gyorsan feleségül is vette. Rose azonban meghalt egy balesetben. Alfie nem hisz abban, hogy bárki kaphat még egy esélyt a boldogságra. Visszatér hát szülei házába, és értelmetlen, kilátástalan viszonyokba bonyolódik. A biztonságot az öreg George Chang és a tai csi jelenti számára: ha sikerül megtanulnia, megváltozhat az élete.
Apja, a sikeres sportújságíró és memoárszerző úgy véli, mindenkinek jár még egy lehetőség az élettől. Meg is ragadja a magáét, otthagyja családját huszonéves szeretője kedvéért. Nagyanyjáról kiderül, hogy rákja van, nem maradhat saját lakásában tovább egyedül, állandó felügyeletre és segítségre szorul. Alfie találkozik egy lánnyal, aki felcsillantja előtte a boldogság reményét. Alfie olyan biztos családot szeretne, mint Changéké, ahol régi kínai szokás szerint együtt él három generáció szeretetben, harmóniában.


Január- február

Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?


Nailini Singh: Angyali vadász 2 – Angyalcsók
Január

A vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra.
Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly – a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire.

És csak a címek, de erre az évre várhatóak:
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Nicole Jordan: a Szerelmi csatározások sorozat 3. része
J. R. Ward: Felszabadított szerető (FTT 9.)
Gena Showalter: Atlantisz 2.

Angelika blogján további várható megjelenésekről olvashattok itt.

9 megjegyzés:

  1. Valami azt súgja, ebben az évben is sóhajtozunk majd: "ó, ezt is szeretném, meg ezt és még azt is, na meg még azt a másikat is!"" :D

    VálaszTörlés
  2. Leginkább a Könyvmolyképzős könyveket várom, az új Libba Bray könyvet pl., meg hát igazából az összes többit.:))

    Amit Könyvmoly írt, abban én is egészen biztos vagyok.:D

    VálaszTörlés
  3. Kedves Niki, az Íme, a király!-t jan. 14-re ígérik ;).

    VálaszTörlés
  4. Az tuti, hogy jövőre se fogunk unatkozni. :)
    Én is több Könyvmolyképzős könyvet is várok. ;o)

    Andiamo: Köszönöm, be is írtam! :o)

    VálaszTörlés
  5. Úgy vélem, idén sem fogok unatkozni :-)

    VálaszTörlés
  6. Juj, most látom, hogy egyre gondoltunk, mármint egyformát írtunk kommentben ;)

    VálaszTörlés
  7. És akkor még hány olyan könyv lehet, amiről nem tudjuk, hogy meg fog jelenni idén? ;o)

    VálaszTörlés
  8. Szívesen :). Biztos lesz megint sok-sok könyv, amiről még nem tudunk ;).

    VálaszTörlés
  9. Állítólag a Tündérkrónikák újabb 3 része is jön majd, ha valakit érdekel. ;o)

    VálaszTörlés