2013. június 13., csütörtök

Julia Quinn: Mint a mennyben

Nagyon gyorsan és váratlanul kedveltem meg Julia Quinn stílusát. Így visszagondolva, nem is értem, hogy eddig miért nem olvastam tőle! Aztán a kezembe akadt A herceg és én, a stílusa, humora azonnal magával sodort. Folytattam a sort a Bevelstoke trilógiával, aztán pedig ezzel. Lényegében 1-másfél hónap alatt faltam be tőle 5 könyvet. És szerintem ez volt a baj.

A történetről röviden: Marcus Holroyd-dal nem nagyon foglalkoztak a szülei gyermekkorában, így nagyon sok időt töltött 12 éves korától, a szobatársának/barátjának családjánál. A Smythe-Smith család nagyon megszerette őt, és ő is megkedvelte őket. Így érthető módon, amikor Danielnek el kellett hagynia az országot (vajon miért?) és megkérte őt, hogy vigyázzon a legfiatalabb húgára -a náluk 6 évvel fiatalabb Honoriára-, hogy jól házasodjon, gondolkodás nélkül elvállalta ezt a feladatot.
Az évek során szépen nyomon követte, hogy ki udvarol a fiatal lánynak, és sikeresen elüldözte a kérőket, mert egyiket se találta alkalmasnak a lány kezére.
Gondolom sejtitek, hogy a nagy lamúr közte és Honoria közt fog végül kialakulni. ...

"– Hát nem is figyeltél arra, amit mondtam?
Marcus sosem felejti el ezt a pillanatot. Ez volt az első alkalom, hogy szembe kellett néznie ezzel a nyugtalanító, metsző, rosszalló női pillantással: a kérdéssel, amire csak rossz válasz létezik."


A véleményem:

Eddig 3 családot ismerhettem meg az írónő kis képzeletvilágából. Kezdtem az ismerkedést a Bridgerton családdal, folytattam a sort a Bevelstoke-okkal, most pedig a Smythe-Smith-ek kerültek középpontba. Tetszett, hogy ismerik egymást, így hiába szerepelnek más sorozatokban, mégis van rájuk említés. Az írónő valahogy át tudta fogni az eddig olvasott 5 könyvét.

Időben 1824-ben vagyunk, bár ez nem szokatlan, hisz az előző könyveiben is többnyire 1821-1824 közt jártunk. ...
Marcus 27, Honoria 21 éves.

És akkor itt filmszakadás. Egyszerűen nem tudok mit írni a könyvről. Elolvastam, de mintha fel se fogtam volna, hogy miről szól, nagyon nem mozgatott meg. Romantikus volt, a humora is a helyén volt, de nem éreztem azt, mint az előző könyveinél. Vagy túl sok volt most belőle egyszerre, vagy pedig tényleg gyengébb ez a könyve, én már nem is tudom. De azt igen, hogy nem hatott meg, nem kerültek hozzám közel a szereplők, és már most alig vagyok képben arról, hogy miről is szólt. Viszont a fene egye meg, a második rész Danielről szól és nagyon kíváncsi vagyok rá. De félek, hogy csalódás lenne a vége, így valahogy visszafogom magamat pár hétre, mielőtt nekiesek annak a könyvnek. ;o)


Eredeti címe: Just Like Heaven (2011.)
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 354
Sorozat: Smythe-Smith Kvartett #1
Ára: 2290
Forrás: könyvtár
Értékelésem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése