2011. október 5., szerda

Nalini Singh: Angyalvér

Nalini Singh Angyali vadász sorozatának első két része jelent meg hamarabb itthon, majd jött az újabb sorozata is magyarul az Egy világ-két faj-állandó küzdelem. A Vonzódásról és a Látomásról már írtam, de az Angyalvér váratott magára, pedig ha tudtam volna, hogy ilyen jó lesz, hamarabb nekiláttam volna.

Elena 28 éves fiatal nő, aki egy cégnél dolgozik vámpírvadászként. Egészen pontosan többnyire angyalok fogadják fel, hogy keressen meg nekik egy adott vámpírt és adja a kezükre.
Egy kicsit furcsának találtam a világképet, mely szerint az angyalok nem csak maguk a megtestesült jóságok, hanem szigorúak, bosszúállóak és bizony vérengzőek is, ha úgy alakul. A vámpírokat pedig ők teremtik.

Egy napon Elena új megbízatást kap nem is akárkitől, az egyik arkangyaltól, Rafhaeltől. Raphael az első perctől kezdve megmozgatja a nő fantáziáját, izzik körülöttük a levegő. ...


Nagyon bejött a történet. A Vonzódás és a Látomás se volt rossz, de az Angyalvért jobbnak találtam. Valahogy jobban magam elé tudtam képzelni, az angyalokat szinte láttam magam előtt, legszívesebben én is végigsimítottam volna Raphael szárnyát, annyira élethűen ábrázolta az írónő őket.
Ami a hevességet illeti, nem volt piskóta. :o) Vad, szenvedélyes, ugyanakkor meg tetszett, hogy nem 86 ágyjelenet volt a történetben, amikor már az olvasó a 3. után vállvonogatással nyugtázza, hogy "na, már megint szexelnek, bumm".
Mint már írtam, magát a világképet furának tartottam. Nem azt, hogy arkangyalok uralkodnak az emberek felett hanem azt, hogy vámpírokat teremtenek. Ez annyira ellentétes volt mindazzal, ami a "közhiedelemben" szerepel az angyalokról, hogy igazán helyre se tudtam tenni magamban. Hisz az angyalok csak jók lehetnek, röpködnek a fejünk fölött és trombitálnak serényen, erre meg olyan lényeket teremtenek, amik az emberekkel táplálkoznak. Persze ennek is oka van, de mindez csak később derül ki.
A krimis szála szintén nagyon jól fel lett építve, bár az elejétől kezdve tisztában vagyunk azzal, hogy ki a tettes, inkább a két kérdés a miért és a hol.
A borító sokkal szebb, mint az eredeti, piros pont a kiadónak, viszont szerkesztési/helyesírási hibák találhatóak a szövegben.

Ha szeretitek az erotikusabb fantasyt, akkor tessék vele próbálkozni, nekem nagyon tetszett és nagyon várom, hogy beszerezhessem a második részt. Ha minden igaz, akkor pedig hamarosan jön magyarul a 3. kötet is. A negyedik pedig most szeptemberben jelent meg angolul.




Megjelenés: Guild Hunter 1.- Angel's Blood (2009.)/ Angyali vadász- Angyalvér (2010. Egmont Kiadó)
Sorozat: Angyali vadász- 1. rész
Oldalszám: 440
Ára: 3999

5 megjegyzés:

  1. @Timi és Blanka: Szerintem neked tutira tetszeni fog! :o) Én tegnap végeztem a második részével, az is jó volt.

    VálaszTörlés
  2. Már ismersz mint a rossz pénzt ;)

    VálaszTörlés
  3. Ezen is túl tettem magam az ünnepek alatt, de annyira nem fogott meg. Nem tudom miért. Néha még untam is.

    VálaszTörlés
  4. Az első részéről mások is mondták ezt, de szerintem a második része eseménydúsabb már, az tán hátha jobban bejönne neked. :o(

    VálaszTörlés