2011. október 13., csütörtök

Csak tudnám, hogy csinálja- film

"Kate Reddy egy bostoni finanszírozási vállalat menedzsere, és megszállottja a munkájának. Este ér csak haza elbűvölő, nemrég munkanélkülivé vált férje, Richard és két gyermekük mellé. Ez egy non-stop dolog, ahol nincs megállás, bár édesanyja és legjobb barátja többször is figyelmezteti, hogy nem lesz jó vége. Amikor Kate egy új ügyfele miatt folyamatosan utazni kényszerül, Richard pedig szintén dolgozni kezd, egyre kevesebbet találkoznak, ráadásul Kate egy jóképű új munkatársat kap, Jack Abelhammer személyében, aki komoly érdeklődést tanúsít iránta."


Gondoltam ideje lenne egy adaptációt néznem végre, így esett a választásom erre a filmre. Nem bántam meg, nagyon jól elszórakoztatott, néha pedig szívbemarkolóan elgondolkodtató volt.
Regényben nem olvastam, így nem tudom változtattak-e rajta valamit, mindenesetre ezek után kíváncsi lettem rá.

Kalapomat emelem minden dolgozó édesanya előtt, én még nem kerültem vissza ebbe a "rendszerbe", de igazán elképzelni se tudom, hogy fogunk tudni mindent összeegyeztetni, ha végre Gyerkőc ovis lesz. Néha úgy érzem, mintha már most is kész káosz lenne az életünk, mi lesz akkor? Ide-oda rohanás, ki megy érte, odaérsz időbe, beérsz időbe? Úgy érzem, hogy a dolgozó anyukáknak valami hihetetlen titok lehet a birtokukban, hogy mindent el tudnak intézni, mindent megoldanak, én előre félek. :o)
Tetszett, hogy Kate barátnője a kis monológjaiban megfogalmazta a dolgozó nők és férfiak közötti a különbséget. Én pl. a mai napig nem értem, hogy fordulhat elő, hogy bizonyos munkahelyeken ugyanazért a munkáért egy nő kevesebb fizetést kap, mint egy férfi. Ugyan miért már? Maga Kate pedig azt nagyon jól bemutatja, hogyan próbálják meg a nők összehangolni a családot a munkával. Néha vagy sikerül vagy nem. Igazán hozzáfűzni tapasztalat hiányában mást nem tudok, csak kalapomat emelem.



amerikai vígjáték
95 perc
2011


Megjelenés: Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja (2011. GABO Könyvkiadó- nem tudom hanyadik kiadás itthon- szerintem a második, mert egy elég ronda borítóval is megjelent már-. Amúgy 2002-ben jelent meg először Angliában.)
Oldalszám: 390
Ára: 2990

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése