2011. október 4., kedd

John Grisham: Theodore Boone a kölyökügyvéd

John Grisham (A cég; A Pelikán ügyirat; stb. szerzője) neve biztos sokatoknak ismerősen cseng. Én legalábbis nagyon sokszor futottam bele a könyvtárban a könyveibe (egy teljes polc az övé, ha jól emlékszem), de odáig már nem jutottam, hogy valamelyiket el is olvassam. Igazán "szenzációnak" számított, amikor 23 felnőtteknek szóló története után tavaly megjelent az első ifjúságnak szóló krimije, thrillere, a Theodore Boone a kölyökügyvéd. Na de azért az alma nem esett messze a fájától.

Theo 13 éves, ügyvéd szülők gyermeke, aki maga is híres törvényszéki ügyvéd szeretne lenni. Úgy jár be a bíróságra, mint más a zöldségeshez, nagyon vágja a dolgokat. :o) Segít a "jogi" ügyekben a barátainak is, aztán belecsöppen egy perbe.
A vádlott Mr. Duffy, akit azzal vádolnak, hogy megölte a feleségét 1 millió dolláros életbiztosításért, de bizonyíték nincs ellene. Ekkor Theo munkához lát. ...


Egy nagyon aranyos ifjúsági krimi, igazi csemege, szórakoztató volt még számomra is, de a célközönsége szerintem a 12-15 éves fiatalok.
Tetszett, hogy nagyon jól bemutatja, hogyan is zajlik le egy per, mindent elmagyaráz, bár az írónak ez nem ismeretlen pálya, hisz maga is jogász, akinek az írói karrierje 1988-ban indult be.
Aranyos, szórakoztató, könnyed ifjúsági krimi, ebben a műfajban tényleg igazi csemege a fiataloknak.
Elviekben egy sorozatról van szó, kíváncsi leszek, hogy mikor fog megjelenni a folytatása.


Megjelenés: Kid Lawyer (2010.)/ Theodore Boone a kölyökügyvéd (2010. Geopen Könyvkiadó)
Oldalszám: 200
Ára: 2990

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése