2011. október 15., szombat

Andrea Cremer: Nightshade- Az őrzők

Legelőször a könyv borítója fogott meg. Hüvösnek, titokzatosnak, varázslatosnak tartottam. Aztán olvasva a fülszöveget, amolyan Shiver érzetem volt és bár Stiefvater története annyira nem jött be, ettől függetlenül Az őrzőkre nagyon kíváncsi lettem.

Calla 17 éves félig ember, féli farkas lány, aki mellesleg egy alfa is. A falkájuk az esküvőjére készül egy másik alfával és sokat várnak a két csapat és az új falka megalapulásától. Aztán egy napon új fiú érkezik az iskolába Shay, aki teljesen összezavarja a lány érzelmeit. Ráadásul a fiú származását titok veszi körül, ki lehet ő és egyáltalán, hogy kerül egy ember a farkasok közé? Shay semmit se ért, de ahogy egyre több időt tölt Callaval, nem csak az ő szeme kezd el tisztán látni, hanem a lányé is.
Semmi sem az, amit eddig mondtak nekik, a múltjuk, a történelmük kérdőjeleződik meg. Ki a barát és ki az ellenség? Mi lesz Calla és Ren egyesülésével? A lány először maga se tudja eldönteni, kihez is vonzódik igazán. ...

Elég vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban.
Egyrészt nem olyan tiszta számomra minden. Bár leírta az írónő, hogy hogyan jött létre az első ember-farkas, de egyszerűen még se látom át az egészet. Mintha túl sok információt kaptunk volna, hogy átlássuk a felépített világképet, de kesze-kusza és nem került bennem minden a helyére.
Különösebben a szereplők nem fogtak meg. Maga Calla kicsit az agyamra ment. "Ne csókolj meg, mert nem szabad, érintetlenül kell férjhez mennem!"- "Gyere ide most azonnal és csókolj meg!". Szerencsétlen lány maga se tudja már, hogy mit akar, ide-oda lökdösi magától a pasikat, majd magához rántja őket egy-egy csókra.
Taszított a gondolat, hogy a fiatalokat lényegében házasságra kényszerítik és ezen az se tudott tompítani, hogy láthatóan Calla és Ren között szexuális feszültség van. Na de akkor is kérem szépen, a "kell" az "kell".
Összességében nézve nem rossz. Úgy érzem, mintha ez tényleg megmaradt volna ifjúsági irodalomnak, nincs meg az átmenet, hogy az idősebbeknek is hű de szórakoztató lenne. Őszintén szólva többet vártam.


Megjelenés: Nightshade (2010.)/Nightshade- Az őrzők (2011. Egmont Kiadó)
Oldalszám: 470
Sorozat: *Andrea Cremer farkasos sorozata- 1. rész*
Ára: 3999
Az írónő oldala ITT.

2 megjegyzés:

  1. Azta, azt hittem, ezt már régebben olvastad te is.:)

    VálaszTörlés
  2. @sajtosrolo: Nem, múlt hónapban olvastam. :o) Azóta túl vagyok a Keresőkön is, de még ennél is kevesebb mondandóm van róla, majd igyekszem összeszedegetni őket és publikálni a bejegyzést. :o)

    VálaszTörlés