2011. március 22., kedd

Kerstin Gier: Rubinvörös

Szerintem bátran írhatom, hogy Kerstin Gier Rubinvörös c. ifjúsági regénye rövid időn belül is nagy sikert ért el kis hazánkban. Legalábbis én még a sok olvasói vélemény között egy negatívba se botlottam bele, de nem is én leszek az első aki ilyet ír majd. ;o)

Nagyon tetszett, teljesen odáig vagyok érte, kedvenc született. Bűbájos, ártatlan, izgalmas, egyszerű, de mégis titokzatos, igazi ízig-vérig ifjúsági regény. Nincs benne túlfűtött erotika, ami ki tudja nálam verni a biztosítékot ebben a kategóriában. Egyszerűen úgy jó, ahogy van.
Élveztem minden sorát, faltam a lapokat és szomorúan láttam mindig, hogy jaj nekem, már csak 100, már csak 50, már csak 10 oldal van háta, jaj ne. Olvastam volna tovább, lerakni se akartam.
Szerencsére egy trilógiáról van szó és ha minden igaz, magyarul is olvasható lesz hamarosan a második kötet, de én már most tűkön ülök, nagyon várom. Kész vagyok, odáig vagyok érte a "vén" fejemmel is. :o)

Az írónőtől más magyarul megjelent történetet még nem olvastam, de az érezhető volt, hogy nem első könyves. 35 könyve jelent meg eddig németül, magyarul a Rubinvörössel együtt 5 olvasható. Többek között az ő műve az Anyák maffiája, Férfiak és egyéb katasztrófák, Halálom után felbontandó, Keresztanya-Az anyák maffiája tovább nyomoz.

De akkor nézzük a történetet. Először is magát a látványt.
Nagyon tetszik a borító. Először azt hittem, hogy Sarah Gibb készítette, mert ő is hasonló illusztrációkat szokott, de nem. Eva Schöffmann-Davidov az illusztrátor, azt hiszem jó lesz megjegyezni a nevét.
Ami pedig különösen tetszett, hogy nem feketék a betűk, hanem mélyebb vörösek/rubinvörösek. Kíváncsi leszek, hogy a folytatásoknál a betűszín meg fog-e egyezni majd a cím színével. Ugyanis a másik 2 kötet címe elviekben Zafírkék és Smaragdzöld lesz.


És akkor a tartalom.
Gwendolyn 16 éves, az édesanyjával és két testvérével a nagymamájához költözött, miután meghalt az édesapja. A házban nem csak a karót nyelt nagymama él, hanem a nagymama sógornője, Gwendolyn nagynénje és az ő lánya Charlotte (aki amúgy 1 nappal idősebb a lánynál), ill. egy háztartási alkalmazott. A családban öröklődik egy olyan gén, amivel időutazásra képes az alany. Mindenki azt hiszi, arra készül, hogy Charlotte örökli, vívóleckéken hegedűórákon vesz részt, minden olyan dolgot megtanul, amit hasznosítani tud, ha a múltban találja magát. Igen ám, de aztán mindenki meglepetésére Gwendolyn teleportál a múltba. A lány semmire sincs felkészülve, semmit se ért, ráadásul mindenféle "szent" küldetésről beszélnek neki, amihez kap egy társat is a 19 éves és nagyon szívdobogtató Gideon szerepében. Ráadásul a múltban is ott vannak a titkok. ...

Nagyon jól felépített történet. Titkos társaság, időutazás, titok a múltban és a sejtések, hogy mik lehetnek majd a folytatásokban. Aki nem olvasta, ne hagyja ki!

Külföldön is nagy sikereket ért el, megmozgatta a rajongók fantáziáját a történet. Keresgetés közben akadtam erre az oldalra. Érdemes megnézni JackpotGirl91 alkotásait, szenzációsak! A Rubinvöröshöz is készített néhány illusztrációt.


Szóval nagyon tetszett és nagyon várom a folytatást. :o)


Megjelenés: Rubinrot, Liebe geht durch alle Zeiten (2009.)/ Rubinvörös, Időtlen szerelem (2010. Könyvmolyképző Kiadó)
Oldalszám: 334
Ára: 2999 Ft
Az írónő oldala ITT.

9 megjegyzés:

  1. Én olvastam az előzően magyarul megjelent könyveit...hát mintha nem is ő írta volna a Rubinvörös-t,ez annyival jobb mint a többi könyve.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a "Halálom után felbontandó" van fent a listámon.

    VálaszTörlés
  3. Nem tudjátok, mikor jelenhet meg a Zafírkék? Eddig akinek csak a kezébe adtam mind imádta és mindegyik tőlem kérdezi, hogy mikor jön a következő, de én sem tudom. Nektek sincs infótok ilyesmiről?

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy neked is tetszett, de nem lepődtem meg.:))

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom, én is bíztam benne, hogy szeretni fogod és örülök, hogy így is lett!:)) Már csak az őszt kell kivárni!:D

    VálaszTörlés
  6. Igazából, szerintem lehetetlen nem szeretni, kedvelni a történetet, mert nagyon bűbájos. :o)

    VálaszTörlés
  7. Hű de lelkesek vagytok; felveszem a listámra ;)

    VálaszTörlés
  8. Nem fogod megbánni, ha elolvasod. ;o)

    VálaszTörlés