2011. március 20., vasárnap

Camilla Lackberg: A prédikátor

Izgatottan vettem kézbe Camilla Lackberg magyarul megjelent második regényét. A Jéghercegnő is tetszett, újra kacifántos cselekményre számítottam és arra, hogy nem fogok tudni egykönnyen rájönni ki is lehet a tettes, mielőtt kiderül a történetben. Nos, jók voltak a megérzéseim.
A prédikátor még kacifántosabb volt a sok-sok szereplőjével. Néha hasznát tudtam volna venni egy ki-kicsodának, mert úgy éreztem elveszek a sok szereplő között, de azért a vége felé a helyére kerültek a dolgok. ;o)
Ami pedig a megoldást illeti, viszonylag hamar rájöttem ki lehet a tettes, csak egyszerűen nem állt össze a kép, hogy miért.

A Jéghercegnőben megismert szereplőink élete folytatódik. Ugyanúgy feltűnik a színen Patrik, Erica, Mellberg, Annika és a többiek, csak persze a gyilkosság és a tettes más. ;o)
Az ügy az 1970-es évek végén kezdődik, amikor eltűnt 2 fiatal nő, majd 2003-ban folytatódik, amikor úgy tűnik, a gyilkos visszatért Fjallbackba.
Megismerhetünk egy szövevényes családi kapcsolatot, úgy éreztem, hogy egyre csak bonyolódik a történet ahelyett, hogy kezdene kiderülni ki is lehet a tettes. Aztán persze rájöttem, hogy a megoldás jóval egyszerűbb, mint gondoltam volna.

Kezdem úgy érezni, hogy a skandináv krimik titka a lélektani ábrázolás. És van bennük egyfajta hűvösség, ami körülleng az olvasása során.
A borítót nézve, újra a fehér és jeges szín tűnt fel, aminek már a látványától is felállt a szőr a hátamon. Ezek után fura volt olvasni, hogy milyen meleg nyár is volt a történtekkor Fjallbackaban. Valahogy nekem a meleg nem passzol a skandináv országokkal, de persze viszonyítás kérdése, hogy mi is a meleg időjárás. ;o)
Ami viszont kicsit fura volt, hogy hogyan bántak a rokonok, ismerősök Ericaval az állapotában.

Nem az a fajta krimi, amikor tövig rágod a körmödet az olvasása során, inkább olyan, amikor kétségbeesetten igyekszel eligazodni a szálak között és rájönni ki is lehet a tettes. :o)
Izgalmas, fordulatos volt, aki szereti a krimiket ne hagyja ki.
,5


Megjelenés: Isprinsessan (2002.)/A prédikátor (2010. Animus Kiadó)
Oldalszám: 316
Ára: 2790
Az írónő oldala ITT.

4 megjegyzés:

  1. Nekem az Árulás nagyon tetszett, és mivel nem vagyok egy krimi fan félek belekezdeni egy másikba nehogy elrontsa azt az élményt, amit utána éreztem.:)

    VálaszTörlés
  2. Azért más Lacberg, mint Alvtegen. Itt van gyilkosság, holttest, nem csak lélektani ábrázolás. Szerintem érdemes vele próbálkozni, bár a Jéghercegnővel kezd, ne ezzel. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Én már teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyik skandináv krimivel kezdjem. Úgy tűnik mind jó, mondjuk elsőként az Árulás kezdett érdekelni.:)

    VálaszTörlés
  4. Akkor kezd azzal, rövidebb is. ;o)

    VálaszTörlés