2011. január 14., péntek

Újdonságok

Nézzük csak, mik jelentek meg mostanság. ...

"Újabb tíz esztendő telt el a Húsz év múlva eseményei óta: 1660-ban járunk, s a négy daliának, bizony deresedik már a haja. A történelem változatlanul fantasztikus kalandokba sodorja őket, kivált az örökifjú D'Artagnant, a fiatal, tapasztalatlan XIV. Lajos testőrkapitányát és bizalmi emberét. Mi mindent nem tesz! Trónra segít egy királyt, megment egy jólszervezett puccstól egy másik királyt – csak azokat nem tudja megmenteni, akiket legjobban szeret: Porthost és Bragelonne vicomte-ot. Ki ez a Bragelonne? A négyek kedvence: Athos fia, a hajdani vitézség méltó örököse. Az ő története rövid és fájdalmas: a király szemet vet szerelmére – s ki tudna ellenállni a Napkirálynak? Raoul belehal bánatába. A regény igazi hőse, D'Artagnan pedig megöregedve is fáradhatatlanul folytatja bátor és fortélyos kalandjainak sorát, közben itt-ott bizony borsot törve a magasra jutott és a király elleni cselszövényt bonyolító Aramis orra alá. A regény végére és élete végére pedig elnyeri méltó jutalmát: a marsallbotot."


"Jamie Reidy 1995 és 2000 között a Pfizer, a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cégének ügynöke volt. Feladata főleg abból állt, hogy urológusokat győzködött a Viagra jótékony hatásairól. Sok biztatásra nem volt szükség: a kis kék tablettára már a piacra dobása előtt rengetegen vágytak.
A Kemény üzlet bennfentes beszámoló a gyógyszeripar sötét bugyraiból, hiszen Jamie Reidy egészen közelről figyelhette meg az orvosi rendelők, nővérek és orvoslátogatók mindennapi munkáját, nem feltétlen önzetlen és tisztességes módszereit.
Reidy saját magából és az egész iparágból is gúnyt űz, de közben nem tesz úgy, mintha változtatni tudna a világon.
Ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, akinek véleménye van a gyógyszerek árairól és különösen a Viagráról, illetve minden ügynöknek, aki már-már kiábrándult hivatásából."


"A Katherine és Lancaster hercege közt szövődött szenvedélyes szerelem állandó próbáknak kitett titkolt, mégis mindenki által tudott viszony. A tündöklő asszonyt, a büszke tartású nőt óhatatlanul szájára veszi az udvar, mindamellett bujkálásra, állandó várakozásra kárhoztatja. A herceg hónapokig távol van, lopott órákat tölthetnek csak együtt. A kettejüket összetartó izzó kapcsot nemcsak a távolság, a hatalmi és örökösödési harcok, gyermekeik bizonytalan jövője, hanem saját hullámzó érzelmeik is kikezdik. Eközben az országot felforgatja az 1381-es parasztfelkelés, és ez a zűrzavar fordulópontot jelent az asszony életében is. Katherine hite szerelmükben, ha eddig néha el is bizonytalanodott, mindvégig feltétel nélküli volt, ám amikor ráeszmél élete szörnyű titkára, vezeklésre ítéli magát. Hozhat-e ítéletet Katherine a sorsa felett, magára veheti-e királyok, a társadalom bűneit, megtagadva ezzel az öröknek vélt szerelmet?"


"Hová került Otis? Milyen félelmetes világba? Milyen földalatti tömlöc lehet az, amelyik elég nagy ahhoz, hogy hatalmas asztalokon ellopott építményeknek adjon helyet? Otis hamar rájön, hogy egy őrült karmai közé került. Méghozzá egy őrült ÓRIÁS karmai közé!
De valóban minden az, aminek látszik? A fiú szerencsére nincs egyedül - Olivia rátalál, és együtt bukkannak Dzsalira, a perzsára, aki - úgy látszik - tud egyet s mást erről a titokzatos, sosem látott világról.
Hármasban felkerekednek, hogy kiutat találjanak..."


"Rosszullétekkel és éhségrohamokkal köszöntenek rád a reggelek, és megdöbbenve szembesülsz a ténnyel: "Segítség, anya leszek!" Mi mindenre is kell mostantól gondolnod? Könyvünkben számos információt, tippet és tanácsot találsz a témában.
Szabad-e sportolnod? Magas sarkú cipőben járnod? És a hajadat festetned? Mekkora lesz a pocakod három nappal a szülés előtt? És milyen lesz, amikor először meglátod a kisbabádat? Mi történik a szülés után? Mi az a "baby-blues" és a tejbelövellés? Hogyhogy az eddigi A-s melltartód helyett hirtelen C-sre van szükséged? És mindenekelőtt: hogyhogy még mindig terhesnek nézel ki? Számtalan kérdés...
Könyvünkben mindre megtalálod a választ. Különleges útmutató, amely a szülés előtti és szülés utáni tíz hónapban kísér végig."


"Az egerek élete együtt változik az évszakokkal, a tizenkét hónappal. Fáznak, egér táncot járnak, élelmet gyűjtenek,és karácsonykor kibékülnek még a legnagyobb ellenségükkel is."

2 megjegyzés:

  1. A Kemény üzlet érdekel, most láttam a filmet, és az nagyon tetszett, szerintem a könyv is jó lehet.

    VálaszTörlés
  2. A filmre én is kíváncsi vagyok, könyvre még nem tudom. :o)

    VálaszTörlés