2010. november 3., szerda

J. R. Ward: Beavatás

"J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.
E könyv beavatás a Fekete Tőr Testvériség sötét és szenvedélyes világába...
Kimaradt és cenzúrázott jelenetek...
Interjú a világhírű szerzővel és a sorozat egyes főszereplőivel...
Dossziék és feljegyzések...
Olvasói vélemények...
Rajongók és ellenségek üzenetei...
Zsadist és Bella máshol nem olvasható története...
Még kegyetlenebb, még szexibb, még misztikusabb... J. R. Ward világa."


Amikor először vettem kézbe J. R. Ward FTT sorozatának első részét, arra számítottam, hogy egy egyszerű vámpíros-romantikus sorozatról lesz szó. Ez az első 3 részben így is volt, majd érezni lehetett, hogy tágul a világképe. A romantika kezdett háttérbe szorulni, egyre nagyobb bepillantást kaptunk a Testvériség tagjainak életébe és a külsős világba.
Azon kaptam magamat, igen, mindegyik könyv egy-egy testvérről szól, de mégis együtt alkotnak egy egészet, hisz folytatódik a történet az ő könyvükön keresztül is.
Mindegyik szereplőnek megvan a maga nünükéje, de szerethetőek. Az olvasó kíváncsi arra, vajon ki és hogyan fogja megszelidíteni ezeket a hatalmas, erős, és természetesen szexi vámpírokat.
És akkor ott van a romantikus szálon kívül a folytatásos cselekmény, harc az alantasokkal.

A Beavatás, amolyan külön álló könyv lenne, nem valamely Testvér kapcsolatáról szól, de mégis nagyon szorosan kötődik a sorozathoz. Sorrendben a Megváltott szerető-t követi.
Teljesen más, mint a többi FTT kötet. Ez amolyan kiegészítés, viccesen megírva. Szenzációs volt, néhol fetrengtem a nevetéstől.

Ward úgy írt itt a szereplőiről, mintha hús-vér emberek lennének és elhittem neki. Mintha bármilyen kérdést is fel kéne tennie nekik, mintha nem tudná rá a választ, hisz ő teremtette őket. Nagyon tetszett! Annyira emberi volt! Tele érzelmekkel, humorral, emberséggel.
Sikerült őket valahogy kiemelni a történetből, és emberré átalakítani őket, nem csak könyvbeli szereplőkké. Zseniális húzás volt ez tőle.

Egy rövidebb történettel kezdődik a könyv. Hogyan viselte Zsadist az apaságot, a kis Nalla érkezése, hogyan folyásolta be a kapcsolatukat. Imádtam. Bármelyikőnk találkozhat hasonló szituációval, amikor egy kis picur érkezik a családba.
Apa, aki fél a gyermekét megérinteni is, hisz olyan pici, összetörik a kezében.

Apa, akinek apává kell válnia.

Anya, akinek el kell fogadnia, hogy a teste alakul a szülés után, el kell hinnie, hogy ugyanolyan vonzó maradt, mint előtte volt.

Család, akikké lettek. Új szituáció, új forma, ami ismeretlen mind a hármójuknak. Egy kis csata, amit meg kell vívniuk, hogy igazi családdá kovácsolódjanak.

Nagyon szerettem ezt a kis történetet. Zsadist annyira más lett, mint amilyennek az első részben tűnt.


Aztán egyenként meginterjúvolta a szereplőket az írónő, felelevenítette a könyveiket. Itt sikerült először kiemelnie őket a lapokból. Majd olvashatunk kimaradt jelenetekről, Ward "üzen" az írópalántáknak, ő, hogy csinálta, majd jött a kedvenc részem, az üzenőfal, amin keresztül a testvérek beszélgettek. Hatalmas ötlet volt! :o) Imádtam!

De Phuryék esküvőjén viszont könnybe lábadt a szemem. Az okot érteni fogja, aki már olvasta. Aki még nem, és szereti a sorozatot, ne hagyja ki.

Tartalom: 5
Megjelenés: 2009/2008
Eredeti cím: The Black Dagger Brothehood- An Insider's Guide

Amiket olvastam már a sorozatból:
Éjsötét szerető- Wrat és Beth
Síron túli szerető- Rhage és Mary
Megsebzett szerető- Zsadist és Bella
Életre keltett szerető- Butch és Marissa
Feloldozott szerető- Vishous és Jane
Megváltott szerető- Phury és Cormia

10 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy te sem csalódtál benne. :) Nekem is Zsadist története tetszett benne a legjobban, na meg az interjúk és az üzenőfal. Lassiter, Vishous és Rhage nagyon vicces volt. :) Remélem lesz még ilyen könyv.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, hogy Ward húsvér, valódi személyeknek tekinti őket, nem csak fikciónak. Így én is még inkább úgy gondolom, hogy valósak, és még jobban bele tudom élni magamat a történetükbe.

    VálaszTörlés
  3. Felkeltetted az érdeklődésemet, be is szerzem az első részt :-))) Köszi

    VálaszTörlés
  4. Könyvmoly : Én is emiatt szeretem. :)

    VálaszTörlés
  5. Kíváncsi lennék még több ilyen humoros részre, mert látszik, hogy van az írónőnek humora.;o)

    VálaszTörlés
  6. Én is. :) Angolul tudóknak jobb, ők Ward fórumán sok ilyet olvashatnak.

    VálaszTörlés
  7. Majd egyszer ráveszem magamat, aztán egy vaskos szótárral leülök a fórum elé. :o)

    VálaszTörlés
  8. Nem rossz ötlet. :)

    VálaszTörlés
  9. Még a végén én is kedvet kapok hozzá, pedig az igazi csoda lenne:)

    VálaszTörlés
  10. Nem rossz a sorozat hidd el. ;o) Romantikus, bár gondolom téged a vámpírok tartanak távol a sorozattól. :oD

    VálaszTörlés